10 månader mot 10 mil.

Jahapp. Då har man gett sig in i tokigheter igen. Jag som visserligen klarar att springa 1 mil, men då med ganska lång återhämtningstid har visst råkat anmäla mig till...

5 februari, 2019 |

Jahapp. Då har man gett sig in i tokigheter igen.

Jag som visserligen klarar att springa 1 mil, men då med ganska lång återhämtningstid har visst råkat anmäla mig till Pace on Earths onlinecoaching. Tjänsten heter 10 månader mot 10 mil, och tanken är att jag ska bygga en grund för ultralöpning. Alltså inte nödvändigtvis kunna springa 10 mil om 10 månader, det skulle dock vara sjukt häftigt att lyckas med 5 mil.

Detta är något som känns galet spännande, och smått läskigt på samma gång. Men det ska bli roligt att göra den resan och samtidigt kunna dela med mig av den här på bloggen oxå.

 

Jag vet inte hur jag kom på den här idén men har alltid (eller åtminstone sedan jag började med löpning), varit grymt fascinerad av dem som springer ultra.  Samtidigt så har det känts som att det är en hel evighet bort för min del, har tänkt att man måste vara sjukt fit och en jäkel på att springa för att klara eller ens påbörja något dylikt.

Så halkade jag av en slump in på Pace on Earths instagram och hamnade vidare till deras pod. Bland annat då den senaste podden (#98) om lågpuls och maffetone. Till er som liksom mig är rätt ny på löpning och kämpar lite med prestationsångest osv kan jag verkligen rekommendera att lyssna på den. Länkar här nedanför.

Efter att ha lyssnat på några podcasts så kände jag att det finns ju kanske hopp för mig med, jag gillar verkligen sättet att tänka med hållbarhet, tider och att bojkotta tempot å istället fokusera på graden av ansträngning. Och vips så sitter jag nu här några dagar in på programmet. Har kommit igång med en ny morgonrutin bestående av bland annat armhävningar och utfallssteg (dämn vilken träningsvärk), och idag sprang jag mitt första lågpulspass på schemat.

25 min med en snittpuls på 131 slag. Yeah! Ren och skär kärlek.

Extra lycklig vart jag när jag klarade av att hålla pulsen trots att hundarna var med. Tidigare har jag inte gärna haft med dem på lugna pass eftersom jag aldrig lyckas hålla lågpuls då, något som känts skevt. Man vill ju gärna passa på att motionera dem när man liks är ute själv. Men nu har vi tränat lite på att man får lugna sig i koppel (även om man heter Promise och har "damp") och då funkade det fint att ha dem med.

 

Promise är en draghundsblandning, så det är inte så konstigt att har en aning damp =)

 

Det är inte ofta men det händer att han chillar ibland.

Länk till Podden här.
Länk till deras instagram här. 

På återseende. Förhoppningsvis med en härlig rapport om hur det går med programmet.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X