Sverige Springer-inspelning och snart Öppet Spår 2019!

  Det behövdes en vinterlöp-entusiast till programmet Sverige Springer och jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Självklart! Inspelningen skulle ske i Ulricehamn där det fortfarande fanns massor av...

21 februari, 2019 |
Vi talar om vinterlöpning.

 

Det behövdes en vinterlöp-entusiast till programmet Sverige Springer och jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Självklart! Inspelningen skulle ske i Ulricehamn där det fortfarande fanns massor av snö att springa runt på. 

Jag älskar löpningens skiftningar genom årstider, väder och vind och särskilt vid denna tiden på året då det varje dag har hänt något nytt längs stigarna jag känner så väl. Hasseln blommar, björkens bladknoppar växer sig större, de små videungarna tittar fram och bäckarna porlar friskt med kallt, klart smältvatten ner i sjöarna. Men jag gillar ju även vinterlöpningen och det bästa som finns är att springa i skogen efter en natts snöfall. Att vara den första som trampar upp spår i den mjuka snön, se de snötyngda grenarna böjas ner mot marken och känna den kalla doften av ren, vit vinterskog. Ljuvligt. Snöig, mörk vinterterräng tänker många löpare är omöjligt, eller svårt och farligt att springa i för att det är kallt, halt och läskigt. Men jag ser ett äventyr, en utmaning och möjlighet till fantastisk konditions- och balansträning. Kanske är det långsammare löpning under vintern men desto kvickare kommer vi att känna oss på barmarken i vår och sommar!

Med mindre än en vecka kvar till Öppet Spår på måndag tog jag tillfället i akt att åka skidor på Lassalyckan i Ulricehamn innan inspelningen. En underbart vårvarm solig dag och riktigt fina skidspår där både skolbarn och vasaloppstränande skidåkare susade nedför de härliga backarna och kämpade upp igen. Lassalyckans spår är väldigt roliga att åka, man kan få riktigt fin teknikträning i att åka utför och ta sig uppför de långa backarna. 1,5 h timmes skidåkning, det sista passet innan måndagens äventyr, och det kändes bra i kroppen. Jag måste bara tänka på att inte dras med i för hög fart i början av loppet, jag är nybörjare när det kommer till de här långa distanserna och jag ska verkligen bara ha som mål att ta mig hela vägen till Mora. Förhoppningsvis lite snabbare än jag sprang det, jag kommer ju trots allt att glida gratis utan energiåtgång i nedförsbackarna.

Sol, snö och sköna backar, fina grejer!

Dusch, lunch och sedan färd upp till Ulricehamns Ski Center som ligger på bergssluttningen på andra sidan staden. Solen spred sitt varma eftermiddagssken över slalomåkarna och vårt lilla inspelningsteam kom på plats högst upp i backen. Fotograf Jakob Edholm, Icebugs Jonas Svengård, programledare Andreas Odén och jag.

Ämnet för detta avsnitt var "7 myter om vinterlöpning", vi myth-bustar förutfattade meningar om att det är svårt, farligt och rent av omöjligt att springa ute när det är vinter. Vilket det så klart inte är. Men visst kräver vinterlöpning lite mer eftertanke och planering kring skor, utrustning och klädsel.

Inspelningen är klar, alla nöjda!

Om en vecka finns programmet att se på biites.com. Hoppas att du gillar det! Lite nervöst kommer det att vara att se och höra sig själv, men jag tror att budskapet om att vinterlöpning är fantastisk kommer fram. Och vårt inspelningsteam kommer att ses om några veckor igen på Frozen Lake Marathon där Andreas liksom jag ska springa 21 km, ett varv på den plogade banan på Tisleiafjorden. Det ska verkligen bli roligt och något helt unikt!

Se till att njuta av vår-vinterlöpningen som kanske är som finast precis nu och stort lycka till till alla er som åker något av loppen under Vasaloppsveckan! Hojta om vi ses!

Det blev några vändor upp och ner i backen, fint för låren!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X