Sverige Springer-inspelning och snart Öppet Spår 2019!

Vi talar om vinterlöpning.

 

Det behövdes en vinterlöp-entusiast till programmet Sverige Springer och jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Självklart! Inspelningen skulle ske i Ulricehamn där det fortfarande fanns massor av snö att springa runt på. 

Jag älskar löpningens skiftningar genom årstider, väder och vind och särskilt vid denna tiden på året då det varje dag har hänt något nytt längs stigarna jag känner så väl. Hasseln blommar, björkens bladknoppar växer sig större, de små videungarna tittar fram och bäckarna porlar friskt med kallt, klart smältvatten ner i sjöarna. Men jag gillar ju även vinterlöpningen och det bästa som finns är att springa i skogen efter en natts snöfall. Att vara den första som trampar upp spår i den mjuka snön, se de snötyngda grenarna böjas ner mot marken och känna den kalla doften av ren, vit vinterskog. Ljuvligt. Snöig, mörk vinterterräng tänker många löpare är omöjligt, eller svårt och farligt att springa i för att det är kallt, halt och läskigt. Men jag ser ett äventyr, en utmaning och möjlighet till fantastisk konditions- och balansträning. Kanske är det långsammare löpning under vintern men desto kvickare kommer vi att känna oss på barmarken i vår och sommar!

Med mindre än en vecka kvar till Öppet Spår på måndag tog jag tillfället i akt att åka skidor på Lassalyckan i Ulricehamn innan inspelningen. En underbart vårvarm solig dag och riktigt fina skidspår där både skolbarn och vasaloppstränande skidåkare susade nedför de härliga backarna och kämpade upp igen. Lassalyckans spår är väldigt roliga att åka, man kan få riktigt fin teknikträning i att åka utför och ta sig uppför de långa backarna. 1,5 h timmes skidåkning, det sista passet innan måndagens äventyr, och det kändes bra i kroppen. Jag måste bara tänka på att inte dras med i för hög fart i början av loppet, jag är nybörjare när det kommer till de här långa distanserna och jag ska verkligen bara ha som mål att ta mig hela vägen till Mora. Förhoppningsvis lite snabbare än jag sprang det, jag kommer ju trots allt att glida gratis utan energiåtgång i nedförsbackarna.

Sol, snö och sköna backar, fina grejer!

Dusch, lunch och sedan färd upp till Ulricehamns Ski Center som ligger på bergssluttningen på andra sidan staden. Solen spred sitt varma eftermiddagssken över slalomåkarna och vårt lilla inspelningsteam kom på plats högst upp i backen. Fotograf Jakob Edholm, Icebugs Jonas Svengård, programledare Andreas Odén och jag.

Ämnet för detta avsnitt var ”7 myter om vinterlöpning”, vi myth-bustar förutfattade meningar om att det är svårt, farligt och rent av omöjligt att springa ute när det är vinter. Vilket det så klart inte är. Men visst kräver vinterlöpning lite mer eftertanke och planering kring skor, utrustning och klädsel.

Inspelningen är klar, alla nöjda!

Om en vecka finns programmet att se på biites.com. Hoppas att du gillar det! Lite nervöst kommer det att vara att se och höra sig själv, men jag tror att budskapet om att vinterlöpning är fantastisk kommer fram. Och vårt inspelningsteam kommer att ses om några veckor igen på Frozen Lake Marathon där Andreas liksom jag ska springa 21 km, ett varv på den plogade banan på Tisleiafjorden. Det ska verkligen bli roligt och något helt unikt!

Se till att njuta av vår-vinterlöpningen som kanske är som finast precis nu och stort lycka till till alla er som åker något av loppen under Vasaloppsveckan! Hojta om vi ses!

Det blev några vändor upp och ner i backen, fint för låren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vill du lära dig pull-ups? Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X