Alla dagar kan inte vara toppen, ibland kan man köra en faceplant istället.

En såndär dag.

Jag har haft ett par tunga dagar nu. Ni vet när man känner att man inte duger till något lixom. Allt man gör blir fel, alla skämt missuppfattas osv. Man är inte på topp helt enkelt, utan egentligen ganska sliten och trött, psykiskt. Självkänslan och självförtroendet sviktar och man försöker hålla sig positiv men det är lite kämpigt helt enkelt.

Imorse så vaknade jag och längtade efter en löptur efter två vilodagar. Men valde att prioritera skidåkning med Promise idag när klubben tränar och att springa imorgon istället. Önskar jag inte behövde välja, men vill inte dra på och öka träningsmängden för fort igen utan skyndar långsamt och håller mig till schemat.

Hur som.

Träning med klubben på agendan, och idag var tanken att öva på omkörningar. Yiay tänkte jag, det är precis vad jag och Promise behöver öva på.

Passet började hur fint som helst, lite sockriga spår men helt ok ändå. Körde tillsammans med Eva och tanken var att köra om varandra i omgångar. Eva är lite snabbare än mig så hon väntade in mig på ett flackare parti varpå jag och Promise kör om och gissa min förvåning när han springer vidare. Han som alltid tappar farten och gärna väntar in omkört ekipage.

Jag var så himla överlycklig i den stunden. När man kämpat länge med svårigheter och helt plötsligt tar ett kliv fram i utveckling. Lycka.

Bild från Söndagens draghundstävling.

Eva får köra om igen och i nästa nerförsbacke så vart det helt oväntat lite halt. Skidorna åkte mycket fortare än jag och efter en stunds kamp mot skidorna så åker jag i backen med ett brak. Ajaj, där krossades skinkorna kändes det som. Ignorera smärtan och upp igen, Promise vart lite rädd men vi hakade på nästa gäng som kom och fick fart igen.

*Puh* tänkte jag och var rätt lättad över att det gick bra ändå. Så åker vi en bit till och kommer till en rätt lång nerförsbacke, promise blir taggad som få och vi åker på rätt fort. Tills ena skidan skär ner i snön och det blir tvärstopp. Faceplant deluxe.

Så här i efterhand garvar jag gott, för när jag väl gjort några kullerbyttor och lyckats krångla mig upp på skidorna igen så har jag alltså mängder av snö innanför glasögonen samt ett gäng skrubbsår på magen (?). Tänk om jag ändå haft den vurpan på film, det hade nog varit hysteriskt roligt att se.

Han brukar vara rätt ivrig på att pussas tillbaka men led nog av lite tävlingsnerver 😉

Skapligt skadefri.

För min del vart det inte värre än ett gäng blåmärken och skrubbsår på magen då. Men Promise tyckte det var läskigt och ville inte dra eller springa fort mer efter. Vi försökte haka på nån annan för att han skulle vilja springa efter då men icke. Då kom krokodiltårarna på matte. Till saken hör att vi har kämpat lite med draget, och det faktum att han är ganska ”skovig” i sin dragvilja, och på slutet har det gått så himla bra. Så besvikelsen över att jag lyckades ställa till denna vurpa i kombination med en allmänt dålig dag gjorde att bägaren rann över.

Jag skidade runt en kilometer och grät. Var mycket tacksam över att vara själv i spåret just då.

När jag kom tillbaka till bilen så såg Eva, en klubbkompis hur det var fatt och lockade med mig på en runda till. Hon hjälpte mig att locka med sig Promise och försöka få ett schysst avslut på passet. Vilket var guld värt.

Nu laddar vi om för nya tag.

Det vart visst som en hel race-report av dagens träningspass. Men ganska skönt att få skriva av sig lite. Och må så vara att vi deppar ihop idag, men imorgon är en ny dag och då ska vi springa veckans första löppass. 2st på en dag tom, bättre terapi mot svackor i livet finns inte. Sedan lyckades verkligen min kära sambo att pricka in rätt dag för att överraska med blommor, vin och choklad på bordet när jag kom hem. Då grinade jag en skvätt till.

 

Må fint alla läsare. Nästa gång jag skriver hoppas jag inte jag behöver berätta om mer tårar utan hellre ett gäng sköna, härliga löppass.

Ett svar till “Alla dagar kan inte vara toppen, ibland kan man köra en faceplant istället.”

 1. Andreas Lundblad skriver:

  Sometimes you win, sometimes you learn 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös norrländsk tös som finner ro i skogen. Före detta otränad latmask som nu funnit lycka i traillöpningen och den fantastiska känslan av att faktiskt klara av det man aldrig trodde man kunde.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Klara av att springa 50k.

Motto: Ingenting är omöjligt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Avbruten runstreak, tacksamhet och The Dark Night Race(s) på skidor Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn återhämtningsprodukter från Flowlife Sweden Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • November Linda Doktar
  Läs mer
 • Stockholm Rogaining Bo Johansson
  Läs mer
 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X