Alla dagar kan inte vara toppen, ibland kan man köra en faceplant istället.

En såndär dag.

Jag har haft ett par tunga dagar nu. Ni vet när man känner att man inte duger till något lixom. Allt man gör blir fel, alla skämt missuppfattas osv. Man är inte på topp helt enkelt, utan egentligen ganska sliten och trött, psykiskt. Självkänslan och självförtroendet sviktar och man försöker hålla sig positiv men det är lite kämpigt helt enkelt.

Imorse så vaknade jag och längtade efter en löptur efter två vilodagar. Men valde att prioritera skidåkning med Promise idag när klubben tränar och att springa imorgon istället. Önskar jag inte behövde välja, men vill inte dra på och öka träningsmängden för fort igen utan skyndar långsamt och håller mig till schemat.

Hur som.

Träning med klubben på agendan, och idag var tanken att öva på omkörningar. Yiay tänkte jag, det är precis vad jag och Promise behöver öva på.

Passet började hur fint som helst, lite sockriga spår men helt ok ändå. Körde tillsammans med Eva och tanken var att köra om varandra i omgångar. Eva är lite snabbare än mig så hon väntade in mig på ett flackare parti varpå jag och Promise kör om och gissa min förvåning när han springer vidare. Han som alltid tappar farten och gärna väntar in omkört ekipage.

Jag var så himla överlycklig i den stunden. När man kämpat länge med svårigheter och helt plötsligt tar ett kliv fram i utveckling. Lycka.

Bild från Söndagens draghundstävling.

Eva får köra om igen och i nästa nerförsbacke så vart det helt oväntat lite halt. Skidorna åkte mycket fortare än jag och efter en stunds kamp mot skidorna så åker jag i backen med ett brak. Ajaj, där krossades skinkorna kändes det som. Ignorera smärtan och upp igen, Promise vart lite rädd men vi hakade på nästa gäng som kom och fick fart igen.

*Puh* tänkte jag och var rätt lättad över att det gick bra ändå. Så åker vi en bit till och kommer till en rätt lång nerförsbacke, promise blir taggad som få och vi åker på rätt fort. Tills ena skidan skär ner i snön och det blir tvärstopp. Faceplant deluxe.

Så här i efterhand garvar jag gott, för när jag väl gjort några kullerbyttor och lyckats krångla mig upp på skidorna igen så har jag alltså mängder av snö innanför glasögonen samt ett gäng skrubbsår på magen (?). Tänk om jag ändå haft den vurpan på film, det hade nog varit hysteriskt roligt att se.

Han brukar vara rätt ivrig på att pussas tillbaka men led nog av lite tävlingsnerver 😉

Skapligt skadefri.

För min del vart det inte värre än ett gäng blåmärken och skrubbsår på magen då. Men Promise tyckte det var läskigt och ville inte dra eller springa fort mer efter. Vi försökte haka på nån annan för att han skulle vilja springa efter då men icke. Då kom krokodiltårarna på matte. Till saken hör att vi har kämpat lite med draget, och det faktum att han är ganska ”skovig” i sin dragvilja, och på slutet har det gått så himla bra. Så besvikelsen över att jag lyckades ställa till denna vurpa i kombination med en allmänt dålig dag gjorde att bägaren rann över.

Jag skidade runt en kilometer och grät. Var mycket tacksam över att vara själv i spåret just då.

När jag kom tillbaka till bilen så såg Eva, en klubbkompis hur det var fatt och lockade med mig på en runda till. Hon hjälpte mig att locka med sig Promise och försöka få ett schysst avslut på passet. Vilket var guld värt.

Nu laddar vi om för nya tag.

Det vart visst som en hel race-report av dagens träningspass. Men ganska skönt att få skriva av sig lite. Och må så vara att vi deppar ihop idag, men imorgon är en ny dag och då ska vi springa veckans första löppass. 2st på en dag tom, bättre terapi mot svackor i livet finns inte. Sedan lyckades verkligen min kära sambo att pricka in rätt dag för att överraska med blommor, vin och choklad på bordet när jag kom hem. Då grinade jag en skvätt till.

 

Må fint alla läsare. Nästa gång jag skriver hoppas jag inte jag behöver berätta om mer tårar utan hellre ett gäng sköna, härliga löppass.

Ett svar till “Alla dagar kan inte vara toppen, ibland kan man köra en faceplant istället.”

 1. Andreas Lundblad skriver:

  Sometimes you win, sometimes you learn 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X