Att välja sina f(l)ighter (+ BTR / Berga Enduro / Aneto / Lokalkändis)

När man har en husbil i norra Spanien, ett jobb i Sverige och ADHD med starka impulsiva tendenser… Då kan det ibland vara lite svårt att hålla nere sina utsläpp. Inte minst när TRS Trailtour lockar med premiärlopp i Skåne första helgen i mars och Barcelona flygplats erbjuder orimligt låga flygpriser hemåt.

Det hade förstås varit kul att kunna vara med i Touren redan från start. Lika mycket som det är lite lustigt att jag ens funderar på denna tour när jag inte under några omständigheter vill springa finalen… Dessutom strider deltagandet i Åhus Trailrun mot några av mina grundprinciper:

 • Att inte resa långt bara för att tävla (från Falkenberg till Åhus är det mer än 2 timmars resa – lägg sedan till Pyrenéerna-Barcelona-Köpenhamn-Falkenberg, och sen tillbaka, på det…)
 • Tävlande sker allra helst spontant och oplanerat, när jag har spring i benen och inte minst i huvudet
 • Varvbanor är för travhästar
 • Vinterhalvåret (oktober-mars) spenderar jag i största möjliga utsträckning i sydeuropeiska berg
 • Flyger gör jag bara när jag verkligen behöver (en princip som jag bryter mot allt för ofta)

Efter lite nyktert övervägande var beslutet ganska enkelt. Jag stannar ”hemma” i husbilen och deltar alltså varken i Åhus Trailrun 2 mars eller Edsvidsleden Terräng 17 mars (ett lopp som jag länge velat delta i men som tyvärr ligger lite för tidigt på våren för att det ska bli av). Än finns det mycket kvar att utforska i Pyrenéerna!

Bocksten Trailrun

Spontant var det… Och Bocksten Trailrun ligger fyra månader fram i tiden, så visst strider även detta mot minst en grundprincip. Men eftersom loppet går i hjärtat av Nackheland, skogarna där jag lärde mig springa, är det helt enkelt en tävling jag inte vill missa. Förra året fick jag ställa in mitt deltagande och det kändes verkligen fel när tävlingscentrum hade flyttats till Öströö och allt. Så i år är jag redan anmäld och detta blir nästa planerade tävlingsstart. Jag hoppas förstås att det ska bli start även i Icebug Backyard Trail och Skatås Ryggar. Samt en och annan spontanstart längs våren. Men Bocksten Trailrun är alltså den tävling jag ser fram emot mest, och troligtvis kommer skriva mest om, under våren och försommaren. Förhoppningsvis blir det även några öppna provlöpningstillfällen där jag visar upp banan tillsammans med tävlingsledningen. Håll utkik efter mer information om det. Och kontakta mig gärna redan nu om du känner att detta är något du (och dina vänner?) vill vara med på. Välkomna till Nackheland!!

Nackheland – landet där jag lärde mig springa! TRS Trailtour kommer hit i slutet av juni i samband med Bocksten Trailrun. Det gör väl du också?? Foto: Elin Fredin

Berga Enduro

Pär Lindholm är inte bara mitt levande uppslagsverk (och sällskap!) när jag letar efter nya ställen att utforska i Pyrenéerna. Han lägger även större delen av sin fritid på att städa stigar i området kring Berga, ungefär en timma norr om Barcelona. Bara för att just DU ska kunna njuta av fantastisk cykling (och/eller löpning!) i detta paradis. Nu vill han visa upp ”sina” stigar på bredare front och erbjuder gruppresor – läs mer på bergaenduro.com (sidan är på engelska men Pär är på svenska) 😉 De två första resorna är redan fullbokade, men nästa tillfälle är i mitten av maj. Du kommer väl??

Aneto

Nog om framtiden. Livet ska levas i nuet, och även om det snart har gått ett dygn sen jag kom ner från Pyrenéernas högsta punkt så sitter Aneto i allra högsta grad kvar i kroppen 😛

Fram tills igår morse hade jag aldrig varit över 3000 meter i Pyrenéerna, trots att det finns 217 möjligheter till det. Jag vaknade med något hög vilopuls och ganska tom på energi, så jag bestämde mig för att bara se mig omkring i området vid foten av Aneto (alltså Pyrenéernas högsta topp). När jag kom till Refugio La Renclusa (2140 möh) var jag redan helt slut, så jag gick in och drack kaffe med planen att återvända till bilen. Men planer är till för att ändras – och dessutom var vägen till Renclusa ganska tråkig, den vill jag inte göra för många gånger – så lite drygt två timmar senare stod jag ändå där uppe på toppen av berget (3404 möh). Idag är jag lite trött. Men inte riktigt lika trött som igår kväll. Och nu finns det alltså bara 216 punkter över 3000 meter som jag inte besökt. I Pyréneerna. Och skidåkningen utför var fantastisk – väldigt mycket bättre än vad jag hade väntat mig med de senaste veckornas mildväder! Detaljer från detta äventyr kan ni hitta här (men följ inte mitt spår fram till Renclusa – följ markerad led – det går nog betydligt snabbare :P)

Lokalkändis för en dag (eller två!)

I början av veckan gick det att läsa lite om mig i ”hemmatidningen” Hallands Nyheter. Och en vecka tidigare gick samma artikel att hitta i ”granntidningen” Hallandsposten. Reportern har lovat att låsa upp webversionen för allmänheten, men än så länge går den bara att se för den som har ett konto. Vill du hemskt gärna läsa så ska jag kunna hjälpa till med detta – bara kontakta mig på info[at]andreaslundblad.se!

Lokalkändis för en dag (eller två!)

Det var nog allt för den här gången,
Vi hörs om en kvart – fjorton da’r!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om äventyr, nomadliv, löpning, skidåkning i Sverige, Europa och Världen. Andreas bloggar även flitigt om teorin att springa tillräckligt långsamt för att kunna vinna.

Född: 1986

Kontakt: [email protected]

Mål: Att hålla mig stark, frisk och någorlunda snabb. Och leva intensivt, länge!

Motto: Life is about collecting true stories your grandchildren will never believe

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X