Pryltest – Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest

Det finns alltid ett uns rädsla när det kommer nya uppdateringar på produkter som man verkligen gillar.För två-tre veckor sedan släpptes Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest och jag var snabb på pucken den här gången.
Om ni följt med mig ett tag så vet ni säkert hur mycket jag uppskattade den här väskan (annars kan ni läsa om den här) och trots några få detaljer som var mindre bra så var det min ”go-to-bag” under 2018, kommer Race Ultra Pro 2in1 Vest bli årets?
Vid en första anblick så ser man direkt att Inov-8 lyssnat på kritiken som funnits. Det har handlat om bristen på fickor på framsidan av västen och upphängningen för stavar som var mindre genomtänkt.
Åtta stycken fickor i varierande storlek finns nu på framsidan och en mobiltelefon på 6.4″ får utan problem plats i den stora fickan. Utöver dessa så finns två stycken stora stretchfickor på vardera sida och såklart den stora, avtagbara 10-literssäcken på ryggen. Säcken som för övrigt öppnas *horisontellt nu istället för vertikalt som tidigare*. En småsak kan tyckas men att packa väskan blir mycket smidigare.
Flaskorna kan nu användas på två olika positioner, utifrån sitt egna tycke och smak. Antingen använder man det långa sugröret och har flaskorna i fickorna lite lägre ner. Alternativet är att plocka bort sugröret och bara ha den lilla pipen, som vanliga flaskor så att säga. Gillar man att köra med vätskeblåsa så klarar västen av en och två-litersblåsor.
Ett klagomål jag hade var att sugröret inte passade bra i sitt utrymme när man hade druckit klart, det slutade alltid med att man klämde in röret under västen på axeln. Även det är fixat nu.
Passformen är precis lika skön som tidigare och även om västen är fullpackad så märks det knappt att man har den på sig, ett toppbetyg i sig! Även fästena har fått en liten ny design. Visselpipan finns kvar och gör att man kan spara några gram på den obligatoriska utrustningen där det ofta ingår just en visselpipa.
Stavarna kan nu hängas både fram och bak, vertikalt eller horisontellt. Mycket bra att man kan välja det man gillar bäst men jag tycker nog att den här detaljen hade det kunnat lagts ner lite mer arbete på, det är inte helt enkelt att få fast stavarna ordentligt då ena snöret lätt ”hoppar ur” sin släde.
Priset är inte längre något man kan lägga på plussidan då den nu hoppat upp i topp bland löparryggsäckar, förbi Salomon S-Lab Sense Ultra-serien som väl brukar prenumerera på förstaplatsen. Såklart är det upp till var och en att bestämma var gränsen går, Inov-8 är iaf uppe och flörtar med min gräns nu men än så länge tycker jag det är värt det. Just att man så enkelt kan gå från en väska som utan problem sväljer allt som krävs för UTMB till en liten väst för de gångerna man bara vill ha minsta möjliga med sig, det är för mig den största pluset. Som vanligt när man köper utrustning från Inov-8 så kan man förvänta sig riktigt bra kvalitet och utslaget på hur många kilometer man faktiskt spenderar med ryggsäcken på så blir priset inte så överdrivet ändå.

Avslutningsvis så vågar jag nog påstå att det här kommer bli min väska för 2019, både på träning och tävling. Kort eller långt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Uppleva naturen så mycket jag kan tillsammans med mina löparskor

Motto: Om drömmar inte skrämmer så är dom inte stora nog

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X