Vitsippor, sol och mäktiga mustascher

I lördags arrangerade Bergslöparna för femte gången loppet Trail och Mustasch i skogarna norr om Motala.
– Loppet arrangeras till minne av vår vän Tom Bjernerud som omkom i en lavinolycka 2013. Det har blivit mycket uppskattat, och många löpare kommer igen år efter år för att uppleva naturen och den fina stämningen, berättar tävlingsledaren Josefin Forsell.

Till skillnad från i fjol då stigarna var täckta av is eller snö och det bitvis var mycket blött och lerigt, så bjöd TOM2019 på vackert vårväder och torra snabba banor.
– Solen letade sig fram bland träden och lockade även ut en del publik längs banan. I fjol var isen en utmaning, men i år kastade vi in en extra utmaning i form av en extra stämpling i ”gropen” innan åsen. Med cirka en och en halv km kvar leddes deltagarna nerför en brant och fick sedan utmana greppet på väg upp på åsen igen. Det var uppskattat bland löparna, säger Josefin.

Trail och Mustasch  bjuder på två distanser, 30 eller 14 km, och ett barnlopp. Snabbaste löparna på 30 km var Björn Morén, IK Akele, och Therese Fjordäng, Örebro AIK, och på 14 km Peter Hall, IK Akele, och Kinna Karlsson, Löpargänget/MAIF.

Mustascher då? Hur kommer de in i bilden?
– Tom Bjernerud älskade mustascher, gärna lösmustascher av alla möjliga material; lakrits, mossa eller varför inte dill? Mustaschen är obligatorisk vid målgång. Vi delar ut pris till bästa mustasch i herr- respektive damklass, dessa kammade Christoffer Lind och Gemma Safikhani (bilden nedan) hem, berättar Josefin.

Resultat TOM2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X