Team Pannband drog på årets första äventyr

Äntligen var det dags att åka till Kroatien och Hvar. Vi flyg på fredag morgon, loppet gick på söndag. Väl framme på flygplatsen i Split så kom allt bagage, utom två väskor. En av dem var såklart min. Dock hade jag tänkt till innan, och vad som var än mer förvånande var att jag hade tänkt rätt. Allt viktiga som våtdräkt, skor, paddlar och simglasögon hade jag i handbagaget. Efter trassel med inställda färjor och stress kom vi till sist fram till Hvar lagom till middagen. Lördagen innebär att vi tittade på Ötillö sprinten, provade att simma lite i vattnet för att känna temperaturen (runt 14 grader) och springa en kortare sväng.Både jag och Linda sprang i skor vi mycket sällan springer i, jag sprang ett par kortare pass i dem i höstas. Icebug acelleritas. Det är en skön sko, det visste jag innan. Vi vägde lite andra saker mot varandra och kom båda fram till att det blir byte av sko mot vad som var tänkt. Under lördag förmiddag kom även mitt bagage. Var nog tur att det var min väska och inte Lindas som kom bort. Hon var nog mer stressad över min väska än vad jag själv var. Söndag och daga för race! Vädret bjöd på ca 14 grader med regn till och från. Vi gick ner till frukosten och jag övervägde att inte äta något alls eftersom jag vet vad som brukar hända. Bestämde mig ändå för att ta ett ägg och en ytterst liten brödbit med smör och ost. Ett par lopp är kaffe och lite juice senare var vi uppe på rummet igen. Gjorde oss klara och då händer det som alltid händer. Trots minimalt med frukost bestämde sig kroppen för att kasta upp det.På med alla grejer och sen var det 5 minuters promenad ner till starten i hamnen. Det pirrade helt galet i kroppen. Det här hade vi tränat för och jag hade sett fram emot äventyret som ett barn längtar efter julafton. 9 km simning och 31 km löp. Det är ingen walk in the park vi gav oss ut på, där det dessutom finns en del cutoffer man behöver förbi för att få fortsätta. Så det går inte att springa runt och lalla hur som.Väl i första simmet bestämde sig kroppen för att få total panik. Vi är näst sist upp ur vattnet. Väl uppe ur vattnet tog det ca 1 km att få ner pulsen.Jag skulle dra 1700 m sim. Vi vågade inte chansa utan bestämde att Linda drar. Gick hur fint som helst, så fort jag får på mig linan och ligger på hennes fötter så släpper allt.Sen blev det löpning för att hämta bojen och sen tillbaka för att simma den längsta sträckan. Vi bestämde oss för att inte jaga, vi njuter och hejar på alla andra grymmingar vi möter. Väl uppe vid uthämtningen av bojarna vände det och gick utför. Äntligen, det här är vi bra på. Vi lät benen rulla medans vi följde planen med att vräka i oss energi för att fixa det långa simmet på drygt 2600 m. Vi hejade på de få lag vi lyckades rulla förbi och kom ner till igången för långa simmet.I med mer energi. Tänka, sikta, på med glasögon, paddlar, spänn åt allt ordentligt och sen kör. Gick hur bra som helst. Förutom 4-5 stopp där Lindas badmössa höll på att flyga av. Vid två tillfällen var jag tvungen att hjälpa till att dra på den. Linda navigerar grymt och vi ser lag överallt, utom där vi är. Både till höger och vänster guppar badmössor och bojar. Hon är iskall och håller sin kurs.Jag blir iskall. Sista 20 min ligger jag och skakar i vattnet av kylan. Men det bekommer mig inte så mycket. Tänker att det är så här det är. Gilla läget. I love swimrun! Snart är vi uppe! Minns inte något hur det ser ut från det att vi kliver ur vattnet upp till energistationen. Där får jag en dryrobe (stor varm jacka) över mig och en funktionär värmer mig genom att dra på hela min kropp. Häller i mig vätska medans hela jag skakar. Linda säger att vi behöver dra, jag tittar upp och förstår vad hon menar. Det kommer folk i rosa västar, medical. Vi sticker, lagom skakande får jag snart upp värmen. Ute på öarna går vi kanske som bäst, bortsett från Lindas fantastiska två långa sim, vassa klippor och lite kortare sim och nu fick jag äntligen börja dra lite i simmet. Sista simningen tillbaka till Hvar drar Linda. Spot on! Igen! In till hamnen och sen upp mot borgen.Det rullar på bra hela vägen upp för trappor och cerpentinvägar. Väl uppe visste vi att det fortsatte en bra bit. Totalt skuöle vi nu avverka 13.6 km löp.Efter ca 7 km ska jag ta fram min softflask och dricka, men hittar den inte i våtdräkten. Grusvägarna fortsätter att gå kopiöst uppför. Känns som det aldrig ska ta slut. Linda har cabbat ner våtdräkten. Jag känner att jag borde göra detsamma. Jag har dessutom en heatseaker under våtdräkten, men jag orkar inte. Jag säger till Linda att nu orkar jag inte bry mig med vätska och energi längre, vi är ändå i mål.De oändliga uppförsbackarna fortsätter och inte förens de sista 2 km vänder det och vi kan rulla på ner till näst sista simningen på 700 m. Vi tar det lugnt och dricker lite vid energistationen precis vid vattnet. På med grejerna och i vattnet. Mina glasögon immar igen direkt, jag ser verkligen ingenting och vi stannar flera gånger där Linda försöker guida mig rätt och till sist fattar jag att jag ska sikta på en båt, jag tror att det är en båt jag ser och siktar. Jag såg rätt, vi viker sen av till höger och in mot uppgången. Upp på land för lite löp innan det är dags för Linda att dra sista simningen på 1400 m.Linda siktar grymt medans jag bara ligger bakom och blir sådär läckert kall igen. Tycker att jag ser en haj, tänker att nu håller det på att slå runt ordentligt så jag ligger och blundar mestadels tills vi är uppe på land igen och nu har vi bara 3 km löp kvar.Mina ben och fötter är helt bortdomnade så jag kan till en början inte springa, efter några hundra meters högst märkligt stil i någon kombinerad stil med gång och löpning kan jag springa normalt. När vi närmar oss mål så hör vi hejarop från fantastiska Team Johannika.De hejar som om vi är på väg mot vm-guld! Då ska ni veta att dessa två tidigare under dagen har forsat fram längs banan och tagit en fin placering i damklassen, de har duschat och sen går de ner i regnet för att ta emot oss! Allt brister, jag orkar inte hålla ihop alla känslor. Känslan av att ha klarat mitt hårdaste lopp och på sättet vi gör det är oslagbart! Att få springa över mållinjen med dig är något alldeles extra. Det här är det tuffaste jag gjort. Det går liksom inte att klä på sig mer när man fryser, man har det man har. Det går inte att lägga sig i gräset och vila, som jag gjorde ena året på Vätternrundan. Det går inte att stanna för att äta något gott man har med sig, man har sina gels, dem drar man i farten och de är inte goda efter att man redan ätit dem i tre timmar.Tack Linda för att du lät dig övertalas att det här var ett lopp för oss! Tack Primalcoaching för allt du stöttat oss med på vägen! Vi hade inte gjort det här utan dig. Tack igen Linda för att du står ut med allt. När man ska köra ett lopp med mig så är nog den enkla biten att köra loppet. Allt innan, alla funderingar jag har. Allt jag måste hitta lösningar på för att göra på mitt eget sätt. Allt jag måste göra tvärtemot alla andra. Allt jag måste räkna på. Allt jag måste vända och vrida på.Du är en fantastisk vapendragare både på tävlingsbanan och i livet! Framförallt i livet, vilket är det viktiga när allt kommer omkring. Tack Ötillö och alla fina swimrunners för ett fantastiskt äventyr! Ni är så många som är så snabba men ändå är ni så himla ödmjuka och fina där allas prestation är exakt lika mycket värd. Oavsett om man är i mål på 5 h eller 8h. Nu laddar Team Pannband om för nästa äventyr, Ötillö Utö i maj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från juni till oktober 2020, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelade sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. 2020 års nyhet blir en avslutande jaktstart i samband med finalen på Icebug Backyard Trail. Din startposition lägger du grund för under året. Ta med dina 4 bästa poäng och gör om dem till sekunder. Först i mål vinner...!

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Kollektion
Trailkalendern
Shadow
Slider

Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

Född: 1980

Kontakt: [email protected]

Mål: Allt är möjligt, bara man har lite pannben och vågar flytta sin comfort zone

Motto: Att hela tiden uppleva nya saker genom äventyr. Årets stora mål om vi pratar lopp är underbara Kullamannen100miles

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör30maj10:00FeaturedEnervits Distansrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör06jun10:00FeaturedTeam Trail 30 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör13junalldayFeaturedSweden Runners Backyard Ultra6,7 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

fre19jun10:00FeaturedStädjan 11311131 hmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör27jun10:00FeaturedTecnica Team Trail 50 km1131 hmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör19sepalldayalldayFeaturedBillingen X-Trail Challenge5 km, 12 kmLandskap:Västergötland

sön20sepalldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

Senaste blogginläggen

 • Projekt Hallandsleden Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Jagar backrekord på Stava Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Löparterminologi? Fysparet
  Läs mer
 • Löptekniksträning Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • 24-timmars och skrivkramp Anna Carlsson
  Läs mer
 • Gravidlycka, eller rättare sagt snart dags! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Icebug trailskor vår/sommar 2020 Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Swimrunpremiär Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X