Vecka 16 – Påskpass med korta backintervaller

Denna vecka är det påskvecka, och vi gillar ju traditioner, så varför inte skapa en tradition med ett påskpass tillsammans med vänner och bekanta. De flesta har någon extra dag ledigt, kanske du ska träffa släkt och vänner. Så passa på att ta ett distanspass med några träningssugna familjemedlemmar eller vänner,  med inslag av korta ryck i backe. Alla får ett bra träningspass, och alla gör det på sin nivå.

Hela passet blir cirka 60 min med inslag av korta intervaller i backe, 6-10 x 20 sekunder. Börja med lugn distans, i en fart där alla hänger med, anpassa efter den långsammaste i gruppen. Efter ca en halvtimme stannar ni i en backe, den ska vara ganska brant för att kunna ge riktigt motstånd i 20 sekunder.

En av er har koll på klockan, 20 sekunder hårt arbete följs av att lugnt gå ner i backen tills alla är nere. Tanken är att man under dessa 20 sekunder jobbar så hårt man kan, alla utifrån sin nivå. Avsluta passet med lugn jogg tillbaka hem.

Passet ger förutom distansträning riktigt tuffa intervaller, tanken är att alla kör allt man kan i 20 sekunder, dessa intervaller ger bra benstyrka, och bra flås för alla, oavsett vilket tempo man orkar hålla.

Ha ett roligt pass & glad påsk! // Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X