Fjällmaratonpodden inför 2XU Idre Fjällmaraton

På toppen av sista stigningen.

Trailrunning Sweden har en podd! Och 2XU Idre Fjällmaraton! Två nya poddar om traillöpning och traillopp. Härligt! Hoppas att fler människor blir inspirerade att ge sig ut i skogen för att njuta, springa och upptäcka.

Och tänk, jag blev inbjuden av Per Forsberg till Idre Fjällmaratonpodden, länk här,  för att prata om min traillöpning och träning och förberedelse inför 2XU Idre Fjällmaraton. Jätteroligt!

Förra året var det premiär för det nya fjällmaratonloppet och det blev som du säkert vet en stor succé, du kan läsa min race report här. Jag sprang den längre distansen 45 km med 1400 höjdmeter, det var min första fjällöpning någonsin och en mäktig upplevelse. Jag är anmäld till samma distans i år och ser verkligen fram emot att få komma till Idre igen, det är en jättevacker fjällort med massor av aktiviteter även under sommaren. 

Per Forsberg och jag på Clarion Post Hotell i Göteborg.

Per Forsberg är en känd kommentator från radiosporten, han jobbar även som speaker vid idrottsevenemang och O-ringen och är speciellt intresserad av orientering. Det är hans stora passion och det märks att han uppskattar långa löpturer i skog och mark lika mycket som jag. Fast som orienterare springer han mest obanat och det fick jag med mig som ny utmaning, att släppa stigarna och bara springa rakt ut i skogen. Jo, jag ska prova. Garanterat jobbigare och ännu mer träning. Per gör också Sveriges enda orienteringspodd, Radio O-ringen podcast.

Det roligaste med att prata om löpning är att jag får göra det enkelt. Jag vill verkligen förklara hur lätt det är att springa. Jag föreställer mig att ovana löpare ser traillöpning som svårt och läskigt och jag vill berätta för dem hur de gör löpningen till sin. Det finns inga regler för hur fort det måste gå, hur långt man måste springa eller hur man ska se ut för att få räkna sig som löpare. Det bestämmer var och en. Alla som tycker om att springa är löpare. Punkt.

Det roligaste med att springa långt är att tiden och hastigheten får allt mindre betydelse. En viss sträcka ska avverkas och det gör du på det sätt som passar just dig. Du gör det efter de förutsättningarna du har just nu i livet. Din glädje när du kommer i mål är lika stor oavsett hur lång tid det tagit, kanske är löparen som springer allra längst tid den lyckligaste.

”Bli oslagbar” är 2XU Idre Fjällmaratons slogan och jag älskar den för att den sammanfattar upplevelsen av traillöpning och att springa ett krävande lopp. Känslan när man står på toppen är otrolig! Ingen annan har gjort det åt dig, det är med din egen kraft, energi och vilja som du tagit dig dit! Jämförelser med andra löpare eller andra lopp är oviktig, det är vara här och nu som spelar roll.

Mitt namn på Spotify, trodde jag inte för en vecka sedan…

Jag ser på 2XU Idre Fjällmaratons hemsida att det redan är 1000 löpare anmälda! Visst vill du hänga med?! Välj mellan 12 km, 28 km och 45 km. För barnen finns Askes fjällmaraton på 1 km och mängder av aktiviteter att uppleva under helgen i Idre. Lyssna gärna på podden för att inspireras och få lite praktiska tips inför loppet.

Jag hoppas att vi ses!

Bli oslagbar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Fem viktiga träningstips; #3 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Tempoökning i värme Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report - Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019 Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • Vlog v25 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Backträning i midsommar Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Race Report - EcoTrail Stockholm 32 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Runt, runt, runt..... Karin Ådale
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X