Fokusera på dina styrkor

Jag har under ganska många år sprungit i mitt trevliga lagomtempo. Sådär lagom jobbigt men samtidigt lagom behagligt och lätt. Har lite då och då kört intervaller men långt...

9 maj, 2019 |

Jag har under ganska många år sprungit i mitt trevliga lagomtempo. Sådär lagom jobbigt men samtidigt lagom behagligt och lätt. Har lite då och då kört intervaller men långt ifrån regelbundet. Hade dock en period för ett gäng år sedan då jag vägrade gå med på att jag skulle behöva avsky backar och således sprang just backe. För att på något sätt bli kompis med backar eller iaf tanken på backar.

Min relation till backar är fortfarande lite knackig och komplicerad. Flacka motlut fixar jag men otäcka branta väggar eller slalombackar som hånler... well, not so much. Jag tar tvärslut och jag tycks inte för mitt liv kunna bli bättre på det. Ibland sägs det att man blir bra på det man tränar på och så kan det kanske vara. Allt är väl en fråga om hur mycket tid man är villig att investera i det hela. Men kanske även på fysiska och fysiologiska förutsättningar?

Istället för att mala ner min tid och energi på att bli bättre på att ta mig uppför har jag börjat leka med tanken att istället fokusera på att bli jäkligt mycket vassare på det jag redan är rätt bra. Som utförslöp. Tänk vad mycket motivationen växer när man plötsligt får lägga tid på något man tycker är roligt och dessutom är bra på.

Jag tror på att utmana mig själv och mina egna tankar. Ibland är det alltför lätt att fastna i att saker måste vara på ett visst sätt när det i själva verket inte finns några regler för hur just du måste göra.

Jag kan vara både hård och elak mot mig själv i tankarna. Jag fokuserar lätt på det jag inte är bra på... Jag är usel för att jag är tung och långsam. Jag är urkass uppför och ALLA är snabbare än vad jag är.

Fast om vi struntar i det där med snabbhet så är jag istället väldigt stark och har lätt för att bygga muskler. Jag och min kropp kan jobba länge utan att gå sönder. Och jag är stark utför. Jag är ofta mer eller mindre opåverkad efter stora volymer träning eller lopp och kan tuffa på länge i samma tempo.

Min utmaning framåt blir därför att släppa fokus om mina mindre starka sidor och istället ta tillvara på mina styrkor och låta dessa växa.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X