Fokusera på dina styrkor

Jag har under ganska många år sprungit i mitt trevliga lagomtempo. Sådär lagom jobbigt men samtidigt lagom behagligt och lätt. Har lite då och då kört intervaller men långt ifrån regelbundet. Hade dock en period för ett gäng år sedan då jag vägrade gå med på att jag skulle behöva avsky backar och således sprang just backe. För att på något sätt bli kompis med backar eller iaf tanken på backar.

Min relation till backar är fortfarande lite knackig och komplicerad. Flacka motlut fixar jag men otäcka branta väggar eller slalombackar som hånler… well, not so much. Jag tar tvärslut och jag tycks inte för mitt liv kunna bli bättre på det. Ibland sägs det att man blir bra på det man tränar på och så kan det kanske vara. Allt är väl en fråga om hur mycket tid man är villig att investera i det hela. Men kanske även på fysiska och fysiologiska förutsättningar?

Istället för att mala ner min tid och energi på att bli bättre på att ta mig uppför har jag börjat leka med tanken att istället fokusera på att bli jäkligt mycket vassare på det jag redan är rätt bra. Som utförslöp. Tänk vad mycket motivationen växer när man plötsligt får lägga tid på något man tycker är roligt och dessutom är bra på.

Jag tror på att utmana mig själv och mina egna tankar. Ibland är det alltför lätt att fastna i att saker måste vara på ett visst sätt när det i själva verket inte finns några regler för hur just du måste göra.

Jag kan vara både hård och elak mot mig själv i tankarna. Jag fokuserar lätt på det jag inte är bra på… Jag är usel för att jag är tung och långsam. Jag är urkass uppför och ALLA är snabbare än vad jag är.

Fast om vi struntar i det där med snabbhet så är jag istället väldigt stark och har lätt för att bygga muskler. Jag och min kropp kan jobba länge utan att gå sönder. Och jag är stark utför. Jag är ofta mer eller mindre opåverkad efter stora volymer träning eller lopp och kan tuffa på länge i samma tempo.

Min utmaning framåt blir därför att släppa fokus om mina mindre starka sidor och istället ta tillvara på mina styrkor och låta dessa växa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swimrunner och löpcoach som älskar äventyr som tar mig ut till nya platser och ger uthållighet. Vill genom bloggen väcka nyfikenhet kring Swimrun, Trailrunning och ultralöpning.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att vara så pass grundtränad att jag aktivt kan söka nya utmaningar och äventyr.

Motto: Jag kan, om jag vill!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X