Nummerlapp på bröstet, vad händer?

En intensiv lopphelg skulle börja med ett 5 kilometers uppvärmningslopp. Planen var att jogga 5km eftersom dagen efter skulle innefatta ett 21 km långt trail lopp samt ett 1...

14 maj, 2019 |

En intensiv lopphelg skulle börja med ett 5 kilometers uppvärmningslopp. Planen var att jogga 5km eftersom dagen efter skulle innefatta ett 21 km långt trail lopp samt ett 1 500 meter simlopp.

Vi gick upp kl 3 på morgonen för att åka till Göteborg och vidare till Zadar i Kroatien. Zadar Outdoor festival väntade och vi hade maxat antal aktiviteter.
Därav planen att ta det lugnt och jogga 5 km på fredagen.

Patrik ville värma upp. Jag kände mig trött, seg och lite ont i magen. Även lite orolig. Kommer benen hålla ihop. Är det en jätte dålig plan med två lopp efter varandra. Den här planen har aldrig någonsin fungerat för något år sedan. Alltid är det något dåligt ont. Patrik är som vanligt lugn innan lopp. Jag nojig. Det är bara 5 km som vi dessutom ska jogga runt. Det är absolut inget att vara orolig för.

Starten går och vi börjar rätt lugnt. Jag ser en del tjejer som drar iväg snabbt men som vi sedan springer om. Jag ökar tempot utan att veta vilket tempo jag springer i. Om det är något jag är dålig så är det att veta vilken fart jag springer i. Ungefär halvvägs säger Patrik att vi kan ta det lite lugnare om jag vill. “joggen” har då övergått till 3,55 tempo men det hade jag ingen aning om. Jag sprang på och tyckte det gick bra.

Halvvägs in i loppet väder vi och springer tillbaks. Vi ser 2 tjejer framför vilket betyder att jag ligger 3a. Jag och Patrik springer nära varandra och kommer närmare tjejen som ligger tvåa. Jag får för mig att öka tempot lite för att komma upp jämsides med henne vilket gjorde att hon ökade och drog iväg. Jag höll samma tempo och ökade i en långsammare takt än tjejen som låg två. Att springa upp jämnsides med henne gjorde jag 3-4 gånger och tänkte att du tröttar jag ut henne med intervaller. Ingen aning om det skulle fungera.
Med ca 1 km kvar till mål springer vi om och hon hinner inte med. Vi ökar mer och mer när vi närmar oss målet är vi en bra bit före.. Det fungerade. Loppet fungerade och känslan av att vara grym och göra det tillsammans med den man älskar är fantastisk. Jag tror vi båda satte PB på 5 km med 20,36. Vi skulle jogga. Började lugnt och ökade utan att springa på max, så cool känsla!

Här är en video från loppet.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X