Nummerlapp på bröstet, vad händer?

En intensiv lopphelg skulle börja med ett 5 kilometers uppvärmningslopp. Planen var att jogga 5km eftersom dagen efter skulle innefatta ett 21 km långt trail lopp samt ett 1 500 meter simlopp.

Vi gick upp kl 3 på morgonen för att åka till Göteborg och vidare till Zadar i Kroatien. Zadar Outdoor festival väntade och vi hade maxat antal aktiviteter.
Därav planen att ta det lugnt och jogga 5 km på fredagen.

Patrik ville värma upp. Jag kände mig trött, seg och lite ont i magen. Även lite orolig. Kommer benen hålla ihop. Är det en jätte dålig plan med två lopp efter varandra. Den här planen har aldrig någonsin fungerat för något år sedan. Alltid är det något dåligt ont. Patrik är som vanligt lugn innan lopp. Jag nojig. Det är bara 5 km som vi dessutom ska jogga runt. Det är absolut inget att vara orolig för.

Starten går och vi börjar rätt lugnt. Jag ser en del tjejer som drar iväg snabbt men som vi sedan springer om. Jag ökar tempot utan att veta vilket tempo jag springer i. Om det är något jag är dålig så är det att veta vilken fart jag springer i. Ungefär halvvägs säger Patrik att vi kan ta det lite lugnare om jag vill. “joggen” har då övergått till 3,55 tempo men det hade jag ingen aning om. Jag sprang på och tyckte det gick bra.

Halvvägs in i loppet väder vi och springer tillbaks. Vi ser 2 tjejer framför vilket betyder att jag ligger 3a. Jag och Patrik springer nära varandra och kommer närmare tjejen som ligger tvåa. Jag får för mig att öka tempot lite för att komma upp jämsides med henne vilket gjorde att hon ökade och drog iväg. Jag höll samma tempo och ökade i en långsammare takt än tjejen som låg två. Att springa upp jämnsides med henne gjorde jag 3-4 gånger och tänkte att du tröttar jag ut henne med intervaller. Ingen aning om det skulle fungera.
Med ca 1 km kvar till mål springer vi om och hon hinner inte med. Vi ökar mer och mer när vi närmar oss målet är vi en bra bit före.. Det fungerade. Loppet fungerade och känslan av att vara grym och göra det tillsammans med den man älskar är fantastisk. Jag tror vi båda satte PB på 5 km med 20,36. Vi skulle jogga. Började lugnt och ökade utan att springa på max, så cool känsla!

Här är en video från loppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X