Jag vill bli en ardenner

Regnet har letat sig in till trosor och sporttopp och fötterna halkar i blötsnön och leran. Kilometertiderna är hopplöst långsamma och jag funderar på om det här verkligen är...

15 maj, 2019 |

Regnet har letat sig in till trosor och sporttopp och fötterna halkar i blötsnön och leran. Kilometertiderna är hopplöst långsamma och jag funderar på om det här verkligen är så kul. Tänker på ardennern som drog stockar nere i dalen - vacker, med musklerna spelande under huden. Den röda tofsen på sidan av tränset och den stora mulen i mina händer. Jag säger till mig själv att bara göra, inte fundera, att det bara handlar om en fot framför den andra. Det spelar ingen roll att jag inte är särskilt snabb, det är inte det jag strävar efter. Jag vill vara en ardenner. En stark och tålig evighetsmaskin. 

Efter snart en vecka i Slovakien börjar komma in i att göra lite fler timmar. Jag har endast sprungit trail sedan vi kom, mellan 25 och 35 km och minimum 1100 höjmeter alla dagar utom en och jag har slutat vara frustrerad över hur sakta det går. Det här ju den här typen av löpning jag gillar mest: löpning som handlar mer om förflyttning än om att renodlat springa. Det känns som att kroppen börjat svara. även om benen är en stor smula stela och armarna trötta av den här grejen med att försöka lära mig springa med stavar. Jag har varit skeptisk till stavar eftersom jag tycket att det krånglar till det men jag måste erkänna att jag börjar ändra uppfattning och inse fördelarna. Den delen av träningen som går sämst är att springa barmark eftersom de senaste två dagarna bjudit på rätt svala temperaturer och en decimeter nysnö. Lite komiskt är det dock och det är bara att konstatera att jag nästan springer bättre i snö än utan. Det bådar gått för sommarsäsongen 2019.. Imorgon verkar det dock som det ska bli varmare igen så då blir det en nolldag med löpning och istället en heldag i bergen med Roger och hundarna. Sen åker Roger tillbaka till Sverige för att gå en domarkurs och jag och de fyrbenta får en solohelg.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X