Resultatjämförelser – och hur jag helt lämnade ”mr bäst”.

Senaste dagarna har mina sociala medier svämmat över med resultat och rapporter från Göteborgsvarvet. Ett fantastiskt lopp som jag fullkomligen älskar, men just nu pågår det mätning av hur man har presterat. Vilken tid fick du, hur kom du, ah, fel skor denna gång, vilken position, vad blir nästa tid på varvet, ska du köra Stockholm (marathon) osv. Våra (få) springinriktade medier fokuserar med all rätt på utmärkande resultat och prestationer, för personer som presterar bra inom en sport eller idrott ska absolut hyllas.

Någonstans där känner jag att jag har gjort rätt val som inte bara bytte till att springa i skog, berg och fjäll – utan som släppte ett prestationskrav ytterligare.

Jag är som många andra. Jag ville och fick skapliga betyg i skolan. Jag vill vara en av de bästa medarbetarna på jobbet. Jag vill ha kanske inte den bästa tomten och huset i kvarteret, men jag vill visa alla andra att jag håller ribban högt. Hos mig ska det se fint ut. En av de bästa. Hos mig ska det vara städat, presentabelt och fint ut. Jag är trots allt ungkarl, men det ska ingen på besök märka. Hon ska helt klart tycka jag var den bästa daten på länge. Jag vill vara den perfekte pojkvännen, den perfekte grannen, den perfekte bloggaren, den…. inte perfekte löparen.

Inte perfekte löparen. Utan löparen. Skogslöparen. Som bara ger sig ut och njuter för att må gott. Uppleva. Upptäcka. För att sinnet skriker efter det – inte för att kollegan på jobbet skriker efter någon ny tid.

Det säger inte att jag inte kör sprintintervaller som får mig att nästan kräkas eller att jag inte krigar som en galning i Bollebygds skidbacke Bollekollen med både näsblod och spya nära till hands. Men jag gör det för att utveckla mig själv, ta mig till nya nivåer, vilket i sig öppnar för häftigare upplevelser mm. Min träning inför mina två försök att bestiga Everest har varit äckligt jobbig, men en piss i havet om man ska träna för att kapa 10 minuter på Göteborgsvarvet. För att bli bra på en gren så behöver man träna på att bli bra på just den grenen, vetenskapligt bevisat. Just därför är jag idag glad över att jag inte sprang Göteborgsvarvet, som i sig är helt fantastiskt, men där jag befinner mig nu så behöver jag mer släppa prestationen och istället sikta på nästa äventyr.

Jag är extremt imponerad av er som köttar på och presterar på elitnivå inom trailrunning. Fanny, Patrik, Emlie, Emma, Elov – ja ni är flera som jag följer och inspireras av! Ni är helt makalösa och ni har bestämt er för att löpningen ska vara en del av ert bästa jag. Kudos! Ni ger mig så mycket inspiration och motivation trots att jag aldrig kommer ens nudda er nivå. Däremot kommer vi att fortsätta ses på tävlingar, för där ni är, brukar jag vara – om än lite längre bak i startfållan och desto längre bak i resultatlistan 🙂

Stort grattis i varje fall till alla fantastiska löpare som krigade igenom Göteborgsvarvet! Och som tävlingsskalle och vinnarskalle kunna säga att jag är i en ny fas. En fas där min tid på varvet inte längre existerar som ett mått på min duglighet som löpare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Vlog v24 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Välkommen till Beech 2019, Nackheland och Bocksten Trailrun! Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Inför backyard premiären Karin Ådale
  Läs mer
 • Dan före dan före ÄBU Anna Carlsson
  Läs mer
 • Fem viktiga träningstips; #2 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Eco Trail Stockholm - snart dags! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vilken go träningshelg i Idre! Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

tis18jun18:15Amazing Trail6 km, 10 km, 20 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

Trailrunning-podden #3 – Lena Trillelv

25 april, 2019
Ironman, swimrun och framför allt - trail. Lena Trillelv tävlade mycket förra året, och hon gjorde det bra. Bland annat vann hon Dubbeldöden på Kullamannen.…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider
X
X