ÖtillÖ Utö

Race weekend igen och dags för ÖtillÖ Utö. Jag och Patrik var anmälda till sprinten som gick på lördagen medan det längre loppet gick på söndagen. Vi visste att...

23 maj, 2019 |

Race weekend igen och dags för ÖtillÖ Utö. Jag och Patrik var anmälda till sprinten som gick på lördagen medan det längre loppet gick på söndagen. Vi visste att det skulle bli kallt i vattnet och har varit ute och simmat en del nu innan för att bli vana. För någon vecka sedan simmade vi 40 min i 10 grader och när vi kom upp vad vi verkligen super kalla.

Vi åkte upp till Stockholm på fredag eftermiddag och sedan vidare ut till Utö på lördags morgongen. Peppade för loppet och lite nervösa. Egentligen inget att vara nervösa för eftersom vi inte har någon press på oss. Det här året är för att lära oss och för att ha kul utan press på prestationer. Att jag sedan blir super speedad med nummerlapp på är en annan grej =)

Direkt på Utö såg vi det stora Nocco tältet. Åhh, kände mig som hemma direkt. Vi samarbetar med Nocco och de sponsrar nu ÖtillÖ. Jag känner mig alltid hemma när Nocco är på plats. Vi höll till i deras myshörna tills det var dags för race briefring och sedan start.

Starten gick och vi drog iväg i ett rätt snabbt tempo. Ner i vattnet för första simningen och kopplade på ett rep mellan oss. Vi har aldrig haft det på tävling utan bara på träning. Det strulade, det strulade igen och igen. Inte många minuters tålamod innan jag kopplade bort repet och tänkte det här övar vi på hemma. Jag simmade efter Patrik och såg repet hänga där men kände mer frihet att simma utan. Rep mellan är något alla rekommenderar så det är något vi ska bli as grymma på.

Sedan fortsatte loppet på små fina stigar och rätt många byten och mellan simning och löpning. Längsta löpningen var ungefär 3 km och loppet var totalt 12 km. Precis lagom, det kändes nästan lite kort. Det ska bli kul att testa på längre lopp och se hur kroppen svarar eller om den dör.

Här är en liten film från loppet. Nästa lopp blir Jönköping swimrun family + 35 km. Där får vi extra utmaning i distans. Tillsammans heter vi Team Lost. Spana in vår hemsida HÄR vettja.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X