Anna föredrar ganska obekvämt ganska länge

Hon är stenhård i långa loppet, vann TEC100 2019 och Kullamannen 100 miles 2018. Anna Carlsson mår som bäst på fjället tillsammans med hunden Scout. Vi är mycket glada över...

Hon är stenhård i långa loppet, vann TEC100 2019 och Kullamannen 100 miles 2018. Anna Carlsson mår som bäst på fjället tillsammans med hunden Scout. Vi är mycket glada över att kunna presentera Anna som  ny bloggare här på Trailrunning Sweden!

Anna, varför springer du?
Jag har alltid tränat, spelat fotboll och innebandy, så löpningen har varit en del av det. Att "springa" har dock bara varit ett nödvändigt ont för konditionens skull och senare för att hålla mig i form. Det här med att springa långt beror nog på lathet - jag föredrar ganska obekvämt ganska länge, framför väldigt obekvämt en kortare tid. Att springa trail får mig att vara här och nu och fokus ligger på nästa backe, sten eller myr.
Vad betyder fjällen för dig?
Jag har bott i Abisko sedan 2015. Efter att ha vuxit upp i Färila, Hälsingland, har jag bott bland annat i Helsingborg, Stockholm och Åre. Jag flyttade till fjälls för att jag ville vara ute mer, gick en guideutbildning i Åre och jobbade sedan på Sylarnas fjällstation i Jämtlandsfjällen ett par säsonger. I Abisko hamnade jag av en slump och på grund av jobb. Nu är jag delägare i ett aktivitetsbolag och det är svårt att bara smita iväg...
Fjällen för mig är hemma och jag kan inte tänka mig att bo i en annan miljö. Jag ÄLSKAR att springa på fjället, ensam eller tillsammans med min hund Scout. Det är meditation, terapi och något av det jag prioriterar främst i livet. Jag springer i alla typer av terräng men fjället är mitt hemma. Det är min grej.
Vad är du mest stolt över som löpare hittills?
Min främsta merit som traillöpare är vinsten på Kullamannen 100 miles 2018, där jag också var fyra totalt. Mest stolt är jag dock över min första ultra 2017, Swedish Alpine Ultra, när jag utan koll på någonting vann damklassen på nytt banrekord och kom 3:a totalt.
Vad händer i år?
Året 2019 bjuder på en blandad kompott. Näst på tur är Älvdalen Backyard Ultra, sen Keb Classic sommar, samt Swedish Alpine Ultra. Störst fokus ligger dock på TDS (Traces des Ducs de Savoie) under UTMB (Ultra-Trail du Mont Blanc) i slutet av sommaren samt att göra ett okej Kullamannen i november. Men 2019 för mig är främst träning, liksom ytterligare ett par år framöver. Jag vill ha en bra grund att stå på och hitta min typ av lopp.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X