Runt, runt, runt.....

Hur lägger man upp ett lopp vars upplägg man har noll koll på? Tja jag packade ner lite olika skor, några ombyten, lite energi. Sambon hade med tält, beach...

17 juni, 2019 |

Hur lägger man upp ett lopp vars upplägg man har noll koll på? Tja jag packade ner lite olika skor, några ombyten, lite energi. Sambon hade med tält, beach stolar och kokkaffe. Han lovade tidigt i våras att han skulle vara support till sin bror som hade hittat Granans Backyard Ultra genom en googling. Det var min lediga helg och försökte knipa en plats från reservlistan vilket jag lyckades med.

Fick i mig en redig frukost, packade bilen och körde mot Brålanda och Kroppefjäll.

Det stod drygt 100 glada löpare på startlinjen och redan när starten gick kl 10 kände jag att ’idag blir det varmt!’. Ca 1,5 km i början gick på grusväg och sen vek vi av in i skogen där det kom en ganska rejäl ( i sammanhanget ) backe där de flesta valde att gå. Vi tog oss längs fin stig, lite små tekniskt på sina ställen och sedan vidare ut på grusvägen igen. Loopen avslutades med en liten knix runt området vi utgick från.

Första 3 varven kom jag in på ungefär 45-50 min vilket kändes helt ok. Jag hann gå in på toaletten och svalka händer och ansikte i kallt vatten samt proppa i mig lite chips och energi dryck. Tredje varvet var det som kändes helt klart trevligast, energin jag intagit kickade in, värmebalansen var ok och jag sprang och små tjattrade med en medtävlande om att springa i alperna. Känslan avtog lite när jag missbedömde halkigheten och fotisättningen på en lerkant och stöp rätt hårt ner på höger knä. Tack o lov inga stenar i vägen och efter några hundra meter lyckades jag springa av mig smärtan. Dock är det något knas med mitt vänstra knä. Den odefinierbara knäsmärtan jag känns i några veckor kom efter drygt 18 -20 km. Samtidigt så stramade det uppe i höften, ner i låret och till o med lite ner mot foten så jag misstänker att det finns nåt samband. Naprapatbesök är inbokat i veckan. Tycker ju att jag är ganska bra på benträning men experten får väl säga sitt.

På fjärde varvet led jag....jag trodde det skulle bli mitt sista men en medtävlande sa att han skulle springa tills han inte hann in i mål. En annan var helt säker på att han skulle lägga av....jag kom ju ändå in med drygt 5 min tillgodo....skulle jag verkligen lägga av? Jag kan ju gå..och hade inte smärtan avtagit lite de sista minutrarna? Äh va tusan! En näve chips så var jag ute på mitt femte varv.

Nu låg jag och fajtades om att inte ligga sist hela tiden. Gick mer och mer och hade inget schwung alls när jag gick. Det blev som att lära sig springa igen... gå hundra meter, springa två, gå hundra, springa två.... Sen fick det räcka! Jag kom in i tid så rent kraft hade jag nog så här i efterhand kunnat pusha mig runt ett sjätte men men... jag ville prova på och ha roligt och dessa mål var uppnådda. Fem varv var är lika med 33,53km, helt godkänt i min bok.

Foto: SK Granan

Mina tankar om backyard. Mycket jobbigare än jag trodde men väldigt socialt och trevligt. Inte ofta nybörjare och ultrarävar springer sida vid sida. Här var det en liten kille som sprang med sin pappa i tre varv - otroligt starkt! Jag pratade med en kvinna som hade sprungit 13km som längst, hon bröt samtidigt som jag och hade alltså dubblat sitt längdbästa. Jättekul att se personer så ärligt nöjda! Kan nog tänka mig att testa detta igen, när och var lämnar jag öppet.

Stort tack till SK Granan för en supertrevlig dag. Hoppas jag har chans att vara med på Kroppefjäll Trailrun i November, låter som ett spännande event!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X