Runt, runt, runt…..

Hur lägger man upp ett lopp vars upplägg man har noll koll på? Tja jag packade ner lite olika skor, några ombyten, lite energi. Sambon hade med tält, beach stolar och kokkaffe. Han lovade tidigt i våras att han skulle vara support till sin bror som hade hittat Granans Backyard Ultra genom en googling. Det var min lediga helg och försökte knipa en plats från reservlistan vilket jag lyckades med.

Fick i mig en redig frukost, packade bilen och körde mot Brålanda och Kroppefjäll.

Det stod drygt 100 glada löpare på startlinjen och redan när starten gick kl 10 kände jag att ’idag blir det varmt!’. Ca 1,5 km i början gick på grusväg och sen vek vi av in i skogen där det kom en ganska rejäl ( i sammanhanget ) backe där de flesta valde att gå. Vi tog oss längs fin stig, lite små tekniskt på sina ställen och sedan vidare ut på grusvägen igen. Loopen avslutades med en liten knix runt området vi utgick från.

Första 3 varven kom jag in på ungefär 45-50 min vilket kändes helt ok. Jag hann gå in på toaletten och svalka händer och ansikte i kallt vatten samt proppa i mig lite chips och energi dryck. Tredje varvet var det som kändes helt klart trevligast, energin jag intagit kickade in, värmebalansen var ok och jag sprang och små tjattrade med en medtävlande om att springa i alperna. Känslan avtog lite när jag missbedömde halkigheten och fotisättningen på en lerkant och stöp rätt hårt ner på höger knä. Tack o lov inga stenar i vägen och efter några hundra meter lyckades jag springa av mig smärtan. Dock är det något knas med mitt vänstra knä. Den odefinierbara knäsmärtan jag känns i några veckor kom efter drygt 18 -20 km. Samtidigt så stramade det uppe i höften, ner i låret och till o med lite ner mot foten så jag misstänker att det finns nåt samband. Naprapatbesök är inbokat i veckan. Tycker ju att jag är ganska bra på benträning men experten får väl säga sitt.

På fjärde varvet led jag….jag trodde det skulle bli mitt sista men en medtävlande sa att han skulle springa tills han inte hann in i mål. En annan var helt säker på att han skulle lägga av….jag kom ju ändå in med drygt 5 min tillgodo….skulle jag verkligen lägga av? Jag kan ju gå..och hade inte smärtan avtagit lite de sista minutrarna? Äh va tusan! En näve chips så var jag ute på mitt femte varv.

Nu låg jag och fajtades om att inte ligga sist hela tiden. Gick mer och mer och hade inget schwung alls när jag gick. Det blev som att lära sig springa igen… gå hundra meter, springa två, gå hundra, springa två…. Sen fick det räcka! Jag kom in i tid så rent kraft hade jag nog så här i efterhand kunnat pusha mig runt ett sjätte men men… jag ville prova på och ha roligt och dessa mål var uppnådda. Fem varv var är lika med 33,53km, helt godkänt i min bok.

Foto: SK Granan

Mina tankar om backyard. Mycket jobbigare än jag trodde men väldigt socialt och trevligt. Inte ofta nybörjare och ultrarävar springer sida vid sida. Här var det en liten kille som sprang med sin pappa i tre varv – otroligt starkt! Jag pratade med en kvinna som hade sprungit 13km som längst, hon bröt samtidigt som jag och hade alltså dubblat sitt längdbästa. Jättekul att se personer så ärligt nöjda! Kan nog tänka mig att testa detta igen, när och var lämnar jag öppet.

Stort tack till SK Granan för en supertrevlig dag. Hoppas jag har chans att vara med på Kroppefjäll Trailrun i November, låter som ett spännande event!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Avbruten runstreak, tacksamhet och The Dark Night Race(s) på skidor Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn återhämtningsprodukter från Flowlife Sweden Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • November Linda Doktar
  Läs mer
 • Stockholm Rogaining Bo Johansson
  Läs mer
 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X