Runt, runt, runt…..

Hur lägger man upp ett lopp vars upplägg man har noll koll på? Tja jag packade ner lite olika skor, några ombyten, lite energi. Sambon hade med tält, beach stolar och kokkaffe. Han lovade tidigt i våras att han skulle vara support till sin bror som hade hittat Granans Backyard Ultra genom en googling. Det var min lediga helg och försökte knipa en plats från reservlistan vilket jag lyckades med.

Fick i mig en redig frukost, packade bilen och körde mot Brålanda och Kroppefjäll.

Det stod drygt 100 glada löpare på startlinjen och redan när starten gick kl 10 kände jag att ’idag blir det varmt!’. Ca 1,5 km i början gick på grusväg och sen vek vi av in i skogen där det kom en ganska rejäl ( i sammanhanget ) backe där de flesta valde att gå. Vi tog oss längs fin stig, lite små tekniskt på sina ställen och sedan vidare ut på grusvägen igen. Loopen avslutades med en liten knix runt området vi utgick från.

Första 3 varven kom jag in på ungefär 45-50 min vilket kändes helt ok. Jag hann gå in på toaletten och svalka händer och ansikte i kallt vatten samt proppa i mig lite chips och energi dryck. Tredje varvet var det som kändes helt klart trevligast, energin jag intagit kickade in, värmebalansen var ok och jag sprang och små tjattrade med en medtävlande om att springa i alperna. Känslan avtog lite när jag missbedömde halkigheten och fotisättningen på en lerkant och stöp rätt hårt ner på höger knä. Tack o lov inga stenar i vägen och efter några hundra meter lyckades jag springa av mig smärtan. Dock är det något knas med mitt vänstra knä. Den odefinierbara knäsmärtan jag känns i några veckor kom efter drygt 18 -20 km. Samtidigt så stramade det uppe i höften, ner i låret och till o med lite ner mot foten så jag misstänker att det finns nåt samband. Naprapatbesök är inbokat i veckan. Tycker ju att jag är ganska bra på benträning men experten får väl säga sitt.

På fjärde varvet led jag….jag trodde det skulle bli mitt sista men en medtävlande sa att han skulle springa tills han inte hann in i mål. En annan var helt säker på att han skulle lägga av….jag kom ju ändå in med drygt 5 min tillgodo….skulle jag verkligen lägga av? Jag kan ju gå..och hade inte smärtan avtagit lite de sista minutrarna? Äh va tusan! En näve chips så var jag ute på mitt femte varv.

Nu låg jag och fajtades om att inte ligga sist hela tiden. Gick mer och mer och hade inget schwung alls när jag gick. Det blev som att lära sig springa igen… gå hundra meter, springa två, gå hundra, springa två…. Sen fick det räcka! Jag kom in i tid så rent kraft hade jag nog så här i efterhand kunnat pusha mig runt ett sjätte men men… jag ville prova på och ha roligt och dessa mål var uppnådda. Fem varv var är lika med 33,53km, helt godkänt i min bok.

Foto: SK Granan

Mina tankar om backyard. Mycket jobbigare än jag trodde men väldigt socialt och trevligt. Inte ofta nybörjare och ultrarävar springer sida vid sida. Här var det en liten kille som sprang med sin pappa i tre varv – otroligt starkt! Jag pratade med en kvinna som hade sprungit 13km som längst, hon bröt samtidigt som jag och hade alltså dubblat sitt längdbästa. Jättekul att se personer så ärligt nöjda! Kan nog tänka mig att testa detta igen, när och var lämnar jag öppet.

Stort tack till SK Granan för en supertrevlig dag. Hoppas jag har chans att vara med på Kroppefjäll Trailrun i November, låter som ett spännande event!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X