Race Report – Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019

Någonstans 285km är det att springa från Gripsholm slott till Drottningholm, den långa vägen. Mitt lag startade kl 09:00 på lördagen och vid strax efter 10 på söndagen gick vi i mål. Så himla kul att springa stafett, fast skitlångt!

I mål efter 25 timmars lopp.

Upplägget på Ragnar Relay Run är att 10 personer turas om på sträckor mellan 5-16 km långa. 2 bilar per lag åker som följebilar där bil 1 och bil 2 ses på var 5:e växlingsstation.

Bil 1 och 2 möts och inväntar växling mellan löpare 10 och 1.

Vi höll koll på varandra genom en app, vilket fungerade sådär.. men med 10 sekunders marginal så missade vi ingen växling och ingen behövde stå och vänta!

Sådär uppdaterat.

Det bästa med att springa i ett lag är att jag kunde pusha mig lite extra, tryckte på för att ”inte sinka laget”. Jag hade heller aldrig gått upp kl 05:30 efter att ha sovit i 1,5 timme för att gå ut och springa 10 km. Men under ett lopp när det kommer någon och ska lämna över en stafettpinne, då är det bara att stå på plats, redo. Och det gjorde jag med ett leende.

Också bra grej med ett lag; en följebil med vätskekontroll.

Det var så magiskt att springa på natten. Reglerna krävde pannlampa, men natten var så ljus att den knappt behövdes. Att få trampa fram på folktomma vägar, en måne som kom upp och allt som hörs är din andning ackompanjerat av sulor mot asfalt.

Växling vid 01:30, sista sträcken innan bil 2 fick ”sova”.

Jag var förvånad över att det var så många lag med, jag hade inte riktigt förstått att det är så många tokiga människor där ute 😉 Totalt 231 lag som kom i mål, hittade ingen siffra på antalet anmälda. Majoriteten av de jag hörde var svenskar, men det var gott om olika nationaliteter. Varje växlingsstation var lite av en fest, folk som hejade och peppade. Så kul!

Även vid morgonväxlingen 05:40 var det folk uppe och hejade

Loppet gick främst på asfalterade landsvägar, vilket var sådär. Jag förstår att det är svårt att dra ett lopp av denna omfattning på ett annat sätt, men många av sträckorna var rätt tråkiga. Min första-sträcka var rakt fram 3 km, vänster, vänster ut på en större väg, rak fram 3 km, i mål. Inte jätteinspirerande. Lägg sen till gassande solsken, supervarm asfalt, inte jättemycket fläkt så blev det ytterligare en dimension.

Sista växlingsstation innan målgång. Kul ändå att få turista bland så många slott 🙂

Jag var precis i form för att springa 22 km uppdelat på 3 sträckor. Skulle lätt kunna tänka mig att göra liknande sak igen, för det är så fantastiskt att få göra sin egna grej tillsammans i ett lag. Att springa sin sträcka och gör det efter bästa förmåga. Sen få heja på, langa vatten och glädjas åt lagkamraterna, det är väldigt roligt!

”It’s not crazy if we’re all doing it”. Badpaus i Västerås.

Alla i laget var med på att det inte var någon tävling, ändå kom alla (i min bil) i mål skrattandes och nämnde slutresultatet, tex: ”jag lyckades hålla 5:30-tempo och det blev 4-1.” (=alltså ”jag sprang om 4 personer och 1 person sprang om mig”). Snabbaste laget sprang på 17h 51 minuter, långsammast på 34h 31 minuter. Vårt lag OCR people have more fun löste det på 25h 10 minuter vilket placerades oss på en 44e (!) plats. Men det var ju ingen tävling 😉

Ett svar till “Race Report – Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019”

 1. Sture skriver:

  Underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

Född: 1989

Kontakt: [email protected]

Mål: Kunna springa hinderbana även om 10 år, då tillsammans med syskonbarnen.

Motto: Är träning inte kul under tiden så är det åtminstone gött efteråt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Varumärket som tappade bort sin hållbarhet Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Video - En hösttur med hunden Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Förmågan att vara för bra på att vara missnöjd. Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X