Race Report – Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019

Någonstans 285km är det att springa från Gripsholm slott till Drottningholm, den långa vägen. Mitt lag startade kl 09:00 på lördagen och vid strax efter 10 på söndagen gick vi i mål. Så himla kul att springa stafett, fast skitlångt!

I mål efter 25 timmars lopp.

Upplägget på Ragnar Relay Run är att 10 personer turas om på sträckor mellan 5-16 km långa. 2 bilar per lag åker som följebilar där bil 1 och bil 2 ses på var 5:e växlingsstation.

Bil 1 och 2 möts och inväntar växling mellan löpare 10 och 1.

Vi höll koll på varandra genom en app, vilket fungerade sådär.. men med 10 sekunders marginal så missade vi ingen växling och ingen behövde stå och vänta!

Sådär uppdaterat.

Det bästa med att springa i ett lag är att jag kunde pusha mig lite extra, tryckte på för att ”inte sinka laget”. Jag hade heller aldrig gått upp kl 05:30 efter att ha sovit i 1,5 timme för att gå ut och springa 10 km. Men under ett lopp när det kommer någon och ska lämna över en stafettpinne, då är det bara att stå på plats, redo. Och det gjorde jag med ett leende.

Också bra grej med ett lag; en följebil med vätskekontroll.

Det var så magiskt att springa på natten. Reglerna krävde pannlampa, men natten var så ljus att den knappt behövdes. Att få trampa fram på folktomma vägar, en måne som kom upp och allt som hörs är din andning ackompanjerat av sulor mot asfalt.

Växling vid 01:30, sista sträcken innan bil 2 fick ”sova”.

Jag var förvånad över att det var så många lag med, jag hade inte riktigt förstått att det är så många tokiga människor där ute 😉 Totalt 231 lag som kom i mål, hittade ingen siffra på antalet anmälda. Majoriteten av de jag hörde var svenskar, men det var gott om olika nationaliteter. Varje växlingsstation var lite av en fest, folk som hejade och peppade. Så kul!

Även vid morgonväxlingen 05:40 var det folk uppe och hejade

Loppet gick främst på asfalterade landsvägar, vilket var sådär. Jag förstår att det är svårt att dra ett lopp av denna omfattning på ett annat sätt, men många av sträckorna var rätt tråkiga. Min första-sträcka var rakt fram 3 km, vänster, vänster ut på en större väg, rak fram 3 km, i mål. Inte jätteinspirerande. Lägg sen till gassande solsken, supervarm asfalt, inte jättemycket fläkt så blev det ytterligare en dimension.

Sista växlingsstation innan målgång. Kul ändå att få turista bland så många slott 🙂

Jag var precis i form för att springa 22 km uppdelat på 3 sträckor. Skulle lätt kunna tänka mig att göra liknande sak igen, för det är så fantastiskt att få göra sin egna grej tillsammans i ett lag. Att springa sin sträcka och gör det efter bästa förmåga. Sen få heja på, langa vatten och glädjas åt lagkamraterna, det är väldigt roligt!

”It’s not crazy if we’re all doing it”. Badpaus i Västerås.

Alla i laget var med på att det inte var någon tävling, ändå kom alla (i min bil) i mål skrattandes och nämnde slutresultatet, tex: ”jag lyckades hålla 5:30-tempo och det blev 4-1.” (=alltså ”jag sprang om 4 personer och 1 person sprang om mig”). Snabbaste laget sprang på 17h 51 minuter, långsammast på 34h 31 minuter. Vårt lag OCR people have more fun löste det på 25h 10 minuter vilket placerades oss på en 44e (!) plats. Men det var ju ingen tävling 😉

Ett svar till “Race Report – Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019”

 1. Sture skriver:

  Underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

Född: 1989

Kontakt: [email protected]

Mål: Kunna springa hinderbana även om 10 år, då tillsammans med syskonbarnen.

Motto: Är träning inte kul under tiden så är det åtminstone gött efteråt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör11apr10:00FeaturedHoka One One Trail 28 km28 kmAnmälanDeltagare

lör18apr10:00FeaturedMerrells HöjdmeterrekordAnmälanDeltagare

lör25apr10:00FeaturedTrailrunning Sweden Store Trail 12 km12 kmAnmälanDeltagare

lör02maj10:00FeaturedIcebug Trail 50 km50 kmAnmälanDeltagare

lör09maj10:00FeaturedUSWE Trail 21,1 km21,1 kmAnmälanDeltagare

lör16maj10:00FeaturedNvii Trailmaraton42,195 kmAnmälanDeltagare

lör23maj10:00FeaturedSalming Trail 6 km6 kmAnmälanDeltagare

lör30maj10:00FeaturedEnervits DistansrekordAnmälanDeltagare

lör13jun10:00FeaturedBillingen Trail Marathon45km, 22km, 12km 2,6 kmLandskap:Västergötland

tis16junalldayFeaturedAmazing Trail6 km, 10 km, 20 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Inte ens ett aprilskämt! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Swimrun premiär Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Joggugglan skådad. Fysparet
  Läs mer
 • Vad kommer bli din utmaning? Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trans GranCanaria – luften gick ur Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Skogen är virusfri - sommarens traillopp och målbilder Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Utevistelse Linda Doktar
  Läs mer
 • Gör som ett barn - försök igen Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
FULLBOKAD
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X