Race Report - Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019

Någonstans 285km är det att springa från Gripsholm slott till Drottningholm, den långa vägen. Mitt lag startade kl 09:00 på lördagen och vid strax efter 10 på söndagen gick...

24 juni, 2019 |

Någonstans 285km är det att springa från Gripsholm slott till Drottningholm, den långa vägen. Mitt lag startade kl 09:00 på lördagen och vid strax efter 10 på söndagen gick vi i mål. Så himla kul att springa stafett, fast skitlångt!

I mål efter 25 timmars lopp.

Upplägget på Ragnar Relay Run är att 10 personer turas om på sträckor mellan 5-16 km långa. 2 bilar per lag åker som följebilar där bil 1 och bil 2 ses på var 5:e växlingsstation.

Bil 1 och 2 möts och inväntar växling mellan löpare 10 och 1.

Vi höll koll på varandra genom en app, vilket fungerade sådär.. men med 10 sekunders marginal så missade vi ingen växling och ingen behövde stå och vänta!

Sådär uppdaterat.

Det bästa med att springa i ett lag är att jag kunde pusha mig lite extra, tryckte på för att "inte sinka laget". Jag hade heller aldrig gått upp kl 05:30 efter att ha sovit i 1,5 timme för att gå ut och springa 10 km. Men under ett lopp när det kommer någon och ska lämna över en stafettpinne, då är det bara att stå på plats, redo. Och det gjorde jag med ett leende.

Också bra grej med ett lag; en följebil med vätskekontroll.

Det var så magiskt att springa på natten. Reglerna krävde pannlampa, men natten var så ljus att den knappt behövdes. Att få trampa fram på folktomma vägar, en måne som kom upp och allt som hörs är din andning ackompanjerat av sulor mot asfalt.

Växling vid 01:30, sista sträcken innan bil 2 fick "sova".

Jag var förvånad över att det var så många lag med, jag hade inte riktigt förstått att det är så många tokiga människor där ute ;) Totalt 231 lag som kom i mål, hittade ingen siffra på antalet anmälda. Majoriteten av de jag hörde var svenskar, men det var gott om olika nationaliteter. Varje växlingsstation var lite av en fest, folk som hejade och peppade. Så kul!

Även vid morgonväxlingen 05:40 var det folk uppe och hejade

Loppet gick främst på asfalterade landsvägar, vilket var sådär. Jag förstår att det är svårt att dra ett lopp av denna omfattning på ett annat sätt, men många av sträckorna var rätt tråkiga. Min första-sträcka var rakt fram 3 km, vänster, vänster ut på en större väg, rak fram 3 km, i mål. Inte jätteinspirerande. Lägg sen till gassande solsken, supervarm asfalt, inte jättemycket fläkt så blev det ytterligare en dimension.

Sista växlingsstation innan målgång. Kul ändå att få turista bland så många slott :)

Jag var precis i form för att springa 22 km uppdelat på 3 sträckor. Skulle lätt kunna tänka mig att göra liknande sak igen, för det är så fantastiskt att få göra sin egna grej tillsammans i ett lag. Att springa sin sträcka och gör det efter bästa förmåga. Sen få heja på, langa vatten och glädjas åt lagkamraterna, det är väldigt roligt!

"It's not crazy if we're all doing it". Badpaus i Västerås.

Alla i laget var med på att det inte var någon tävling, ändå kom alla (i min bil) i mål skrattandes och nämnde slutresultatet, tex: "jag lyckades hålla 5:30-tempo och det blev 4-1." (=alltså "jag sprang om 4 personer och 1 person sprang om mig"). Snabbaste laget sprang på 17h 51 minuter, långsammast på 34h 31 minuter. Vårt lag OCR people have more fun löste det på 25h 10 minuter vilket placerades oss på en 44e (!) plats. Men det var ju ingen tävling ;)

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X