Trailöparna utmanas av eritreansk VM-löpare i trailtouren

På lördag avgörs den åttonde deltävlingen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vid Bocksten TrailRun. Banan består av 23 km och 500 höjdmeter i skogarna runt Öströö Fårfarm vid Åkulla utanför Varberg.

– Det blir en blandning av mindre stigar, grusväg och mycket löpning längs sjöar. Löparna möter en ny del av banan som är mer teknisk, med mer off-trail – i mitt tycke roligare. Ett första avgörande parti kommer efter 10 km där en rejäl backe väntar, sedan följer ett knixigt parti, berättar Mattias Skärbäck i arrangörsstaben.

Något som han tror ska passa orienterare bra. I herrklassen är orienteraren Andreas Höye ett starkt namn, liksom Andreas Lundblad, Patrik Lindegårdh och Linus Hultegård. Jerry Persson, som ligger trea totalt i touren, kommer även han till start. Men storfavorit är enligt Skärbäck, Samuel Tsegay från Eritrea. Han har sprungit flera terräng-VM och gjorde 1.04.25 på halvmaraton i februari.
– Jag tror att Samuel tar hem det här, men samtidigt vet man ju inte hur han hanterar backarna och de mer tekniska partierna, säger Mattias Skärbäck.

På damsidan finns fyra starka segerkandidater. Amanda Nilsson har vunnit tre delsegrar i touren och är tvåa totalt, Emy Thorén leder i kraft av fyra resultat. Karin Nilsson ligger trea totalt och formstarka Lena Trillelv är en annan som kommer att blanda sig i toppstriden.
– Amanda blir nog svår att rubba, men det ska bli spännande. Vi kan se fram emot ett häftigt race både bland damer och herrar, säger Skärbäck.

Även Bocksten TrailRun slår nytt deltagarrekord, taket på 1 000 löpare lär nås senast under lördagen.

Läs mer om Bocksten TrailRun

Läs mer om Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Kullamannen Trail - Gary Cantrell, lera och start i Dubbeldöden! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X