Varför är det svårt att ta kloka beslut?

En av årets höjdpunkter är ÖtillÖ Engadin. När jag spanat in ÖtillÖ lopp är det just det här och loppet i England som lockat mest. Magiska berg i kombination...

30 juni, 2019 |

En av årets höjdpunkter är ÖtillÖ Engadin. När jag spanat in ÖtillÖ lopp är det just det här och loppet i England som lockat mest. Magiska berg i kombination med kristallklart blått vatten.

Vi anmälde oss rätt tidigt till det långa loppet som är 45 km totalt vara 39 km simning. En rejäl utmaning!

Vi har haft en plan med ett lopp i månaden och med korta lopp som blivit längre. Jag har försökt lyssna in, inte pressa för hårt. Pressat för hårt ändå, men stannat upp och saktat ner. Jag har varit super nöjd och stolt över att kunnat få in lite intervaller men nöjdast över att kunna springa varje vecka för att bygga en grund.

Inför Jönköping swimrun som var 35 km kände jag lite oro, hur ska det gå. Kommer min kropp hålla? Det gick super bra och vi vann. Jag tog det lugnt några dagar och tränade lagom innan nästa lopp som var Sjöloppet i Eksjö. Det kändes bra, vi vann och vi satte barnrekord.

Jag älskar att tävla och jag har sakta börjat lita på kroppen att den fungerar för träning och tävling. Än så länge i lagom tempo. Jag bara längtar efter att få köra hårda intervallpass och kunna känna hur jag blir snabbare vecka efter vecka men först behöver grunden finnas.

10 dagar på Mikes gym i Marbella blev en varning för min fot. Den sa ifrån, blev stel och ond. Hur ond och stel vet jag inte. Jag är bäst på att över analysera när det gör ont istället för att ta det lite lugnt. Men att få ont när man har kommande lopp och det längsta lopp man någonsin har gjort ger mig panik. Jag vill ju så gärna köra det. Jag vill inte göra Patrik besviken.
Samtidigt vet jag hur jag är. Jag springer tills benen är av. Under två lopp har jag gjort det. Jag vet hur mitt huvud stänger av smärtan och fortsätter tills jag känner den där jävliga smärtan som sitter i månader. Den där smärtan när det är av även om ingen vill tror det. Den där smärtan som bara syns på MR. Jag har varit där. Jag har varit så otroligt osmart förut bara för att det är kul. Jag vet inte om jag är smartare nu. Kanske skulle jag strunta i loppet helt. Men det finns kortare lopp. Det finns 15 km istället för 45 km.

Jag hoppas att mina ben vill springa berg lika mycket som jag vill. Att jag och Patrik kan springa runt och njuta av den fantastiska naturen i Engadin. Springa runt och le och få till ett grymt team work.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X