Nya banrekord i SMIR

Ultra-intervall-loppet SMIR, kort för Stockholm Multi Island Run, avgjordes i helgen med banrekord i två av tre klasser. Totalt 50 utvalda löpare från hela landet fick chansen, att i tvåmannalag, försöka springa hela Stockholms skärgård, från norr till syd, på en dag.

Laget springer öarna i ordningen Arholma, Rådmansö, Yxlan, Möja, Runmarö, Nämdö, Ornö och slutligen Utö. En sträcka som blir ca 75km, men det beror på vägval, och det finns endast 3 fasta punkter på varje ö; startbryggan, en check point och slutbryggan.
- Valen på vissa öar varierar enormt, från raka vägen genom skogen till mer ”safe” löpning på grusvägar. Det som blir extra häftigt är att ingen riktigt vet vem som leder tills de kommer i mål och träffar varandra igen säger Nicholas Roman, grundare av SMIR.

SMIR går alltså ut på att navigera sig fram på öarna en efter en, och hinna med den abonnerade färjan som transporterar löparna mellan öarna. Reptiden är satt till ca 6 min/km ge och ta lite så det finns möjlighet till väldigt taktisk löpning.
-SMIR är så mycket mer än ett lopp. Dels vill jag visa upp hur otroligt vackert det är i Stockholms skärgård för löpare från hela landet, och även flera från utlandet som deltog. Men SMIR är också ett socialt lopp. På öarna, på båten, under hela dygnet umgås våra deltagare med varandra och det finns det ett gemensamt intresse i att så många som möjligt når hela vägen. Det är underbart att se dem peppa och hjälpa varandra i mål.

I år sattes det nya banrekord i både herr- och damklassen. Team AnyPace med Erik Aschan och Ulf Petersen vann herrklassen på 5.42.43 medan Team Karlstad tösers med Ulrika Sjöwall och Linda Take tog hem damklassen på 6.20.37. I mixklassen segrade Team Fysiopepp med Erin Gilson och Stefan Thorsell på 6.16.16.

När går SMIR2020?
- Just nu måste vi landa årets äventyr, men självklart räknar jag med att det blir SMIR2020 också. Det finns många som redan anmält intresse för att köra igen…och hitta ännu bättre vägval!

Länk till fullständiga resultat

Karlstad tösers glädjehopp!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X