Vecka 28 – Hemlängtanspass


Vad passar inte bättre i semestertider, än att köra ett ”hemlängtanspass”! Många har extra ledigt, semester och förhoppningsvis vackert väder. Hitta en tur på ett lagom långt avstånd dit det går en buss, pendeltåg, eller om någon är villig att köra bort dig en bit, hoppa av och spring hem! Passa på att hitta någon ny löpväg, kanske på ett nytt ställe eller en helt ny tur där du befinner dig, oavsett om det är hemmavid eller ute på resa. Ett tips är att välja ut en av alla fina fina leder som finns i Sverige.

Långpass av den här varianten får gärna vara långa och gå långsamt. Fysiologiskt vill du bara ge kroppen mängdträning – långvarig träning på låg belastning som är en viktig grundpelare i träningsvardagen och som på sikt är viktig för att kunna få ut effekt av den intensiva träningen. Så, ingen stress – ta dig tid att prata om allt mellan himmel och jord med sällskapet eller njut av lugnet och tystnaden omkring dig. Ta gärna något stopp på vägen för en fikapaus eller kanske ett dopp om du har turen att springa förbi en sjö, tjärn eller om du gör en tur nära havet.

En runda kan förslagsvis vara 15-30 km (välj +/- efter egen förmåga). Kom dock ihåg att fördela krafterna väl om du valt en längre runda än vad du är van vid. Öka dock inte för mycket i distans då det är lätt att dra på sig skador då man ju gärna fortsätter hela vägen hem, även om man börjar få ont någonstans – man är ju redan på ”kortaste” vägen tillbaka. Om du väljer en längre runda – se till att börja lugnt!

Ytterligare tips är att ha en lätt löparryggsäck där du kan stoppa i en extrajacka som du har på dig på resan ut samt lite vätska och något näringstillskott det kan vara i form av en energibar eller lätt fika, om energin börjar tryta. Ta också med lite pengar och mobiltelefon, om oturen skulle vara framme och du behöver hjälp med transport hem.

Hemlängtanslångpass är dessutom extra roligt att springa i grupp och perfekt för lediga semsterdagar när man har god tid på sig. Så dra ihop ett gäng, välj ut en plats och spring tillsammans. Kanske avsluta med en gemensam fika/lunch/middag, låt det bli en heldagsaktivitet med vänner och bekanta på en lämplig semesterdag! Om du/ni ska göra ett längre stopp eller avsluta med ett gemensamt ”after run”, så är det bra att ha med sig en torr undertröja.

Ha så roligt, lycka till och njut av turen! Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X