Amazing Night Trail – en extra dimension till utmaningen

OK Ravinen tog till i år över värdskapet för Amazing Trail som gick i juni. Det gav mersmak och den 11 september kommer Amazing Night Trail. Vi tog ett snack med arrangörsklubbens Helena Bergman, orienterare med hela 17 VM-medaljer, varav fyra guld, om loppet.

Nattlöpning ger en extra dimension till utmaningen som trail innebär! Att springa i mörker i pannlampans sken, gör att du verkligen hamnar i din egen bubbla och fartkänslan blir superhäftig på natten. Det som blir än tuffare är att hänga med i fotarbetet på de tekniska stigarna. En bra lampa är guld värd. Det går att snacka utrustning på plats med MILA och AddNature håller en workshop på temat inför loppet – håll koll på Amazing Trails Facebooksida de kommande veckorna. Dessutom kommer Min Naprapat prata om hur du kan jobba preventivt för att få starka fötter för traillöpning, säger Helena.

Vilken typ av banor och terräng möter löparna den 11 september?
– Distanserna är 6 km respektive 10 km, samma sträckningar som under Amazing Trail. Efter den inledande kilometern runt västra änden av Källtorpsjön, så blir det ganska tekniskt. Det är ett roligt varierat spår med många olika terrängtyper: hällmark, myrområden, högväxt tallskog, tät granskog, steniga och rotiga stigar, bitvis ganska kuperat. Vill du testa på nattlopp och att springa med lampa, är 6-kilometaren perfekt, och på 10-kilometersbanan utlovas teknisk utmaning vilket gör att även mer avancerade löpare kan få en utmaning.

Hur har ni utvecklat arrangemanget sedan Amazing Trail i början av sommaren?
– Det var ett fantastiskt roligt lopp att arrangera. Deltagarna var så positiva, och det var riktigt kul att vara del av arrangörsstaben. Vi fick massor av bra feedback från löparna, vilket vi som arrangörer verkligen uppskattade. Inför höstens lopp lägger vi fokus på att erbjuda en riktigt bra utmärkt bana, med tydlig skyltning och tätt mellan reflexerna som ska vara lätta att se även i hög hastighet på teknisk stig. Målet är många reflexer och ganska låg placering så banan ska vara lätt att följa.

Springer du själv trail?
– Jag har sprungit några lopp genom åren och jag gillar det skarpt! För mig som orienterare blir det ett moment mindre då jag slipper navigera själv, vilket göra att jag ser trail som framför allt en tuff fysisk utmaning. Att hålla hög fart under längre tid och att pressa kroppen, är otroligt bra träning för mig som orienterare. Jag som är van att springa i helt obanad terräng tycker ofta att det känns lyxigt att få härja fram på stig i hög fart, det är superroligt!

Har du några tips till deltagarna i Amazing Night Trail?
– Som alltid blir du ju bra på det du tränar, så vill du förbereda dig rekommenderar jag att våga lämna grusvägarna och elljusspåren och försöka hitta små, rotiga och kuperade stigar. Jag hade försökt träna en del i överfart, alltså springa lite kortare snabba intervaller på teknisk stig eller rakt ut i skogen, för att få upp en bra känsla i fötter och fotleder. Har du tid och möjlighet, går det ju utmärkt att testa på banorna innan. Försök också ta en tur med den lampa du tänker springa med, för att se att den fungerar väl och för att få uppleva känslan av att springa i mörker.

Vad händer efter målgång?
– Vi vill skapa en härlig AW-stämning på arenan innan och efter loppet. Det blir härligt mys med diskussioner mellan löparna och skön musik. Vi i arrangörsstaben håller på att klura lite på hur vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för deltagarna, nu när det blir lite svalare och även mörkt. Vi har OK Ravinens klubbstuga som bas för arrangemanget, så det kommer bli toppen!

Läs mer om Amazing Trail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X