Amazing Night Trail – en extra dimension till utmaningen

OK Ravinen tog till i år över värdskapet för Amazing Trail som gick i juni. Det gav mersmak och den 11 september kommer Amazing Night Trail. Vi tog ett snack med arrangörsklubbens Helena Bergman, orienterare med hela 17 VM-medaljer, varav fyra guld, om loppet.

Nattlöpning ger en extra dimension till utmaningen som trail innebär! Att springa i mörker i pannlampans sken, gör att du verkligen hamnar i din egen bubbla och fartkänslan blir superhäftig på natten. Det som blir än tuffare är att hänga med i fotarbetet på de tekniska stigarna. En bra lampa är guld värd. Det går att snacka utrustning på plats med MILA och AddNature håller en workshop på temat inför loppet – håll koll på Amazing Trails Facebooksida de kommande veckorna. Dessutom kommer Min Naprapat prata om hur du kan jobba preventivt för att få starka fötter för traillöpning, säger Helena.

Vilken typ av banor och terräng möter löparna den 11 september?
– Distanserna är 6 km respektive 10 km, samma sträckningar som under Amazing Trail. Efter den inledande kilometern runt västra änden av Källtorpsjön, så blir det ganska tekniskt. Det är ett roligt varierat spår med många olika terrängtyper: hällmark, myrområden, högväxt tallskog, tät granskog, steniga och rotiga stigar, bitvis ganska kuperat. Vill du testa på nattlopp och att springa med lampa, är 6-kilometaren perfekt, och på 10-kilometersbanan utlovas teknisk utmaning vilket gör att även mer avancerade löpare kan få en utmaning.

Hur har ni utvecklat arrangemanget sedan Amazing Trail i början av sommaren?
– Det var ett fantastiskt roligt lopp att arrangera. Deltagarna var så positiva, och det var riktigt kul att vara del av arrangörsstaben. Vi fick massor av bra feedback från löparna, vilket vi som arrangörer verkligen uppskattade. Inför höstens lopp lägger vi fokus på att erbjuda en riktigt bra utmärkt bana, med tydlig skyltning och tätt mellan reflexerna som ska vara lätta att se även i hög hastighet på teknisk stig. Målet är många reflexer och ganska låg placering så banan ska vara lätt att följa.

Springer du själv trail?
– Jag har sprungit några lopp genom åren och jag gillar det skarpt! För mig som orienterare blir det ett moment mindre då jag slipper navigera själv, vilket göra att jag ser trail som framför allt en tuff fysisk utmaning. Att hålla hög fart under längre tid och att pressa kroppen, är otroligt bra träning för mig som orienterare. Jag som är van att springa i helt obanad terräng tycker ofta att det känns lyxigt att få härja fram på stig i hög fart, det är superroligt!

Har du några tips till deltagarna i Amazing Night Trail?
– Som alltid blir du ju bra på det du tränar, så vill du förbereda dig rekommenderar jag att våga lämna grusvägarna och elljusspåren och försöka hitta små, rotiga och kuperade stigar. Jag hade försökt träna en del i överfart, alltså springa lite kortare snabba intervaller på teknisk stig eller rakt ut i skogen, för att få upp en bra känsla i fötter och fotleder. Har du tid och möjlighet, går det ju utmärkt att testa på banorna innan. Försök också ta en tur med den lampa du tänker springa med, för att se att den fungerar väl och för att få uppleva känslan av att springa i mörker.

Vad händer efter målgång?
– Vi vill skapa en härlig AW-stämning på arenan innan och efter loppet. Det blir härligt mys med diskussioner mellan löparna och skön musik. Vi i arrangörsstaben håller på att klura lite på hur vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för deltagarna, nu när det blir lite svalare och även mörkt. Vi har OK Ravinens klubbstuga som bas för arrangemanget, så det kommer bli toppen!

Läs mer om Amazing Trail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från juni till oktober 2020, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelade sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. 2020 års nyhet blir en avslutande jaktstart i samband med finalen på Icebug Backyard Trail. Din startposition lägger du grund för under året. Ta med dina 4 bästa poäng och gör om dem till sekunder. Först i mål vinner...!

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Spännande lopp

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

04sep(sep 4)21:3006(sep 6)12:00FeaturedLudvika Trailweekend9 km, 10 km, 16 kmLandskap:Dalarna

lör05sep18:0020:00FeaturedMaxFastigheter Trail Run1km, 5km, 10kmLandskap:Västmanland

sön20sepalldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör28aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 2019 vs 2020 ur ett träningsperspektiv Linda Doktar
  Läs mer
 • Första veckorna utan (tränings)-rutiner! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trailrunning Sweden startar löpargrupper! Välkommen till Göteborg/Härryda! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Aktuella resor

HERRGÅRDSWEEKEND
DALSLAND
2-4 OKTOBER 2020
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
27-29 AUGUSTI 2021
Slider

Trailrunning Sweden Store

Salomon Agile SS Tee W Cayenne
Kläder
299kr
Salming Trail 6 M Safety Yellow/Navy
Nya Trailskor

1399kr


Suunto 9 All Black
GPS-klocka

4999

3999kr

Nvii Terra TT Dk Blue/Red/Gold
Nya Trailskor

1599kr

USWE Pace 12L Black/Grey
Löparryggsäck

999kr

FiveFingers V-Trail 2.0 W Black/Yellow
Barfotaskor

1699kr

Enervit Liquid Competition
Energi

45kr

Lumonite Compass R
Pannlampa

1499kr

Icebug Acceleritas8 RB9X M TigerLily/Forest
Trailskor

1389kr

Hoka One One Speedgoat 4 W Sand/Anthracite
Trailskor

1699kr

Salomon Adv Skin 12 Set Poseidon
Löparryggsäck

1499kr

Merrell Trail Glove 5 W Aqua

779kr

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X