Enduro och 50k genom Skåne

Under helgen anordnades Trail genom Skåne (TGS) för första gången. Evenemanget bjöd på två lopp, ett Enduro på fredagen och ett 50 k på lördagen. Fyra tappra löpare valde att ställa upp i båda loppen.

Enduro är ett nytt koncept i löpsammanhang där tiden bara tas på särskilt utvalda segment som alla har någon form av utmaning. Premiärversionens nio segment var mellan 700 och 1150 meter långa och bestod bland annat av långa backar, branta backar och teknisk utförslöpning. Då tiden inte mäts mellan segmenten finns här möjlighet till återhämtning, och det gäller att spela taktiskt för att orka ge allt när det gäller.

Först över mållinjen i herrklassen var Jonas Boström, men det var Tim Helmesjö som sprungit snabbast i segmenten och därmed tog hem segern med 33 sekunders marginal. I damklassen stod Elin Arnshed som segrare, 1,5 minut före tvåan.

Medan Enduron kräver taktik, teknik, styrka och snabbhet, krävde lördagens lopp mer av uthållighet. 50 km från Torup till Dalby med möjlighet för stafettlag att växla på hälften. Herrsegraren, Anders Ahlgren (bilden), var lite trött i vaderna efter att ha sprungit tio mil förra helgen, men inte värre än att han sprang i från alla andra och gick i mål på 4.33.
”50 kilometer var ju inte så långt…” tyckte han efter målgång. På damsidan vann Sandra Borglin (bilden), som med sin fantastiska tid på 4.45 slog de flesta herrar!  Stafetten vanns av Harald Haglund och Johan Hilmersson från Ruinens Brant på tiden 3.54, bara en minut före kompisarna i RAJP.

Resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X