Åström sexa och Ljungdahl nia i ZacUP Skyrace

Foto: Roger Salanova

När ZacUP Skyrace, en deltävling i Mig Skyrunner Series, avgjordes i Italien idag, svarade Johanna Åström och Sebastian Ljungdahl för varsin topp 10 placering.

Berget Grigna var dagens lekplats för 450 löpare från 21 länder. De släpptes iväg på 27,5 km med 2 650 m stigning. Och det blev utförslöpningen som avgjorde loppet. Jean Baptiste Simukeka från Rwanda upprepade sin seger från ifjol när han vann på nytt banrekord. Sebastian Ljungdahl sprang in på en mycket fin niondeplats, 15 minuter efter Simukeka.

På förhand väntades kanske främst en fajt mellan Johanna Åström och Sheila Avilés, Spanien, men det var rumänskan Denisa Dragomir som vann efter en hård kamp med Avilés nedför berget. Dragomir krossade banrekordet med 16 minuter, när hon nu vann för tredje gången i ZacUP.

– Det var inga pigga ben idag, jag lyckades kravla mig till en sjätteplats tack vare en hejdundrande stämning längs banan, skriver Johanna på sitt Instagram.

Med tre deltävlingar kvar ligger Johanna totalt tvåa i skyrunningserien. Nästa lopp är bulgariska Pirin Ultra Skyrace den 22 september. Finalen avgörs i italienska Limone den 19 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X