Race report Koster Swimrun 2019

Koster swimrun var vårat första swimrun lopp förra året. Det blåste storm och banan gjordes kortare. Direkt efter loppet kände vi att det verkligen vore kul att göra loppet igen...

23 september, 2019 |

Koster swimrun var vårat första swimrun lopp förra året. Det blåste storm och banan gjordes kortare.
Direkt efter loppet kände vi att det verkligen vore kul att göra loppet igen och i helgen var det dags.

Vi fick super fint väder och slapp storm och stora vågor!

Loppet skiljer sig lite mot andra lopp eftersom det är en hel weekend. Alla deltagare åker en gemensam båt ut till koster öarna på fredagen, har gemensam middag innan loppet sedan är på lördagen.
Vi bodde på Ekenäs hotel i ett stort fint rum med utsikt över havet.

Vi visste några förbättringar vi kunde göra från förra året men hade ingen press på oss att prestera mer än ett bra lopp och få en härlig dag tillsammans.

Starten börjar från en båt och första simningen gick bra. Det är lätt att det blir lite rörigt eftersom alla hoppar i samtidigt. Vi kommer upp från simningen och vet att det nu väntar uppför. Förra året sprang vi lite för fort så jag fick problem med andningen. I år tog vi det lugnare och det gick bra. Den första löpningen är en av de lite längre innan man kommer till allt det roliga med korta simningar och löpningar.
Det är löpning över hala klippor och korta simningar. Vi känner igen oss och njuter av banan. Vid ett tillfälle ska jag ta på mig paddlarna samtidigt som jag hoppar ner för en klippa, foten viker sig och jag tänker, fan, nej, onödigt! Fick lite lätt panik innan jag insåg att det är nog inte så farligt ändå.

När vi är längst bort blir vi lite kalla då jag inte riktigt kan springa så snabbt över klipporna. Vi simmar oss lite varmare och kommer sedan till banans tuffaste parti med massor med stenar. Den här biten var otroligt kämpig förra året, eftersom banan var lite om dragen pga stormen så var den här biten ungefär dubbelt så lång. Jag grät och var frustrerad att jag inte kunde springa snabbare. I år gick det mycket bättre. Inte så mycket snabbare men lite snabbare och inga tårar.

Sista biten av banan var sedan en längre löpning och längre simning, allt gick bra och vi kom i mål som 3e mix lag. I mål fick vi sedan super god fisksoppa och på kvällen var det middag tillsammans.

Stort tack till Nocco för platsen!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X