200 miles på stranden från Göteborg till Båstad

De provsprang ifjol och kom fram till att det här funkar. Nu är Halland Ultra-Beach Trailrun, HUB 200, ett faktum. Den 7 augusti går starten i Göteborg. 200 miles (322 km) väntar innan målet i Båstad nås.

– Banan går längs kusten, ibland på stränder, ibland på stigar eller vandringsleder. Ibland genom hagar, ett par gånger över vattendrag. Någon gång mer eller mindre obanat. Vi springer så lite som möjligt på väg. Du får ett startkit med karta och banbeskrivning, eller så navigerar du efter gpx-fil och Googlekarta. Större delen av tiden räcker det att hålla havet till höger, säger tävlingsledaren Robert Rundqvist.

– För den som tycker att över 30 mil är i mastigaste laget, går det även att springa delsträckor på 50 km upp till 100 miles.

Det kommer inte att finnas några banmarkeringar och ingen service mellan de sex energistationerna. Längs stränderna finns möjlighet att fylla på vatten, det går även att handla förnödenheter i de kiosker, affärer och fik som finns längs rutten.

Loppet arrangeras av Benen på ryggen adventures och Svalhögens IF, det kommer ur ett initiativ av Helsingborgslöparen Matts Björklund som skapade ett event från Kungsbacka till Mölle som genomfördes i somras. Då sprangs sex etapper på 45-70 kilometer.

– Maxtiden är 72 timmar, vilket kan låta generöst, särskilt som det nästan är pannkaksplatt den andra halvan. Men banan går där fram där den måste, naturen och distansen i sig kommer att bli en tuff utmaning. Det blir spännande att se hur många som kommer i mål, säger Robert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X