Trailtouren: Avgörs deltävling 13 i Djävulsbacken?

11,6 km i naturreservatet Rya Åsar i Borås är nästa deltävling i Trailrunning Sweden Store Trailtour. Flera av de heta namnen i trailtouren springer Rya Åsar Trail Run på lördag.

– Djävulsbacken efter 3 km är ett ställe där loppet kan avgöras. Där har vi dessutom ett specialpris för snabbaste tider uppför själva backen. Annars är det i de tekniska partierna vid 5–6 km som det kan skapas luckor. Här har trailspecialisterna sitt läge. Avslutningen är lättlöpt på grusväg utför, vilket kan gynna mer traditionella löpare, säger tävlingsledaren Linus Wirén.

Annelie Johansson, Hälle IF, vann ifjol och lära vara en stark segerkandidat även i år. Tourtreorna Karin Nilsson, Ullevi FK, och Emy Thorén, Solvikingarna, lär också vara sugna på ytterligare en fullpoängare inför finalen. Tourfemman Johanna Widarsson Norbeck, Forest Femmes och Nina Hagman från Ulricehamns Triathleter är andra utmanare.

På herrsidan finns tourtrean Isak Eriksson, Solvikingarna, på start, liksom åttan Patrik Lindegårdh, Tolered-Utby OL. Multitalangen Erik Wickström som har varit trea två år i rad, Jakob Böhm, IK Ymer, som vann 2017 och var tvåa ifjol, samt starke långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Skiteam är andra namn som kommer att vara med och slåss i täten.

– Vi är glada att vi lockar både lokala löpare och folk utifrån hit till Rya Åsar. Anmälan är öppen fram till start, säger Linus.

Mer om Rya Åsar Trail Run

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X