Vem är Sveriges bästa traillöpare?

Håller Maja Falk och Fredrik Bakkman undan och tar segrarna i Trailrunning Sweden Store Trailtour? På lördag får vi svaret när finalen avgörs på Kullamannens Dubbeldöden.

Efter 14 deltävlingar runt om i landet med start i mars, är det dags för final i den första upplagan av Trailrunning Sweden Store Trailtour. Vi beger oss till skånska Kullaberg och Kullamannens 44 km långa bana med start och mål i Mölle.
– Norrsidan bjuder på riktigt branta klättringar, medan löpningen på södra sidan är lite flackare. Det blir så väl snabba stigar som riktigt långsamma partier med sten och trix, säger Per Sjögren i tävlingsledningen.

Poängen i finalen är obligatoriska att räkna och till dem läggs löparens fyra bästa resultat från övriga deltävlingar. Maja Falk har maximal poäng inför finalen med fyra delsegrar. Hon delar ledningen i totalen med Amanda Nilsson, som tyvärr inte kan delta på grund av skada. Maja jagas närmast av Karin Nilsson som är 12 poäng efter.
– Jag ser speciellt fram emot de tekniska partierna ute på Kullaberg. Jag försöker ha fokus på mig själv och springa så snabbt jag kan från A till B på lördag. Resten får bli som det blir! Det ska bli väldigt kul att träffa de andra och kriga med dem ute på banan, säger Maja.

På herrsidan leder Fredrik Bakkman, 36 poäng före Robbin Kantarp. Trean Patrik Lindegård är 94 poäng efter.
– Det känns lite nervöst, det är en lång och tuff bana så det blir en rejäl utmaning på lördag. Träningsmässigt blir det en lugn vecka, så att jag är pigg när det är dags. Jag får se hur jag lägger upp loppet, om jag gör som jag brukar och går relativt hårt från start eller avvaktar för att säkra segern i cupen. Trött blir man ju oavsett när det är så långt, så det kanske är lika bra att ge järnet från start för att korta ned lidandet, säger Fredrik.
– Det är bäddat för en spännande final, inte minst i damklassen. Det är häftigt att kunna kora den löpare som varit starkast över hela trailsäsongen, säger David Andersson på Trailrunning Sweden.

Mer om Kullamannen
Totalställning Trailrunning Sweden Store Trailtour

Foto: Kullamannen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X