Nilsson och Bakkman slutsegrare i touren

Det var tajt in i det sista i damklassen när Trailrunning Sweden Store Trailtour avgjordes. Karin Nilsson vann idag och står därmed som slutsegrare. Fredrik Bakkman fick ge sig för dagen, men kunde säkra totalsegern.

Det blev en blöt, lerig och tuff final av årets Trailrunning Sweden Store Trailtour. På Kullamannens Dubbeldöden 44 km gjorde Karin Nilsson, Ullevi FK, gjorde exakt det hon behövde göra – vinna tävlingen. I och med det tog hon in de 12 poäng hon var efter ledande Maja Falk, Ulricehamns OK, och kunde ta hem hela touren tack vare att hon vann sista deltävlingen.
– Det var nervöst innan och riktigt tufft  mot slutet av loppet. Det gick ganska lätt i början, men det var väldigt lerigt och sista milen var jag trött. Jag är jätteglad över segern, säger Karin som vann med 1,15 min före Maja Falk.

Falk blev tvåa i trailtouren och på tredjeplats, precis som i Kullamannen, hittar vi Emy Thorén, Solvikingarna.

Fredrik Bakkman, Team Icebug/IFK Göteborg Orientering, har varit obesegrad i trailtouren under året. Totalsegern var inte hotad idag, ledningen på 36 poäng gentemot Robbin Kantarp, Finspångs AIK Friidrott, drygades ut till xx. Men Bakkman fick nöja sig med andraplats på dagens tävling, norrmannen Jo Forseth Indgaard var starkare.
– Jo lurpassade lite på mig första varvet kändes det som. Jag fick luckor till Jo flera gånger, framför allt uppför, men en bit ut på andra varvet så kunde jag inte svara när han gick om och sedan blev det en rätt tuff resa hem. Jag fick gräva djupt idag. Det var skönt och riktigt kul att bärga totalsegern, jag är väldigt nöjd, säger Fredrik.

Loppets trea blev Patrik Lindegård, Hälle IF/La Sportiva, som avslutade starkt. Patrik blev även trea i trailtouren. Andraplatsen i touren gick till Robbin Kantarp, fyra idag.

15 deltävlingar mellan mars och november har utgjort Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019.
– Det har varit en rolig tour, med flera utmanande tävlingar. Jag ser fram emot nästa år och hoppas att konkurrensen blir ännu tuffare då, säger Fredrik Bakkman.

Slutställning i Trailrunning Sweden Store Trailtour

Resultat Kullamannen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X