Halvvägs med plus i kanten

Musikhjälpen rullar på på torget i Västerås och har nu gått in på sitt tredje dygn. Ute har det varit snöstorm och snön försvunnit igen, ett omväxlade väder. Inne i stans stora glasbur är det däremot mindre omväxlande, där springer vi upp, upp och upp igen. Non-stop är någon eller många på väg uppför trapporna. Nu efter drygt 2 dygn har vi tillsammans passerat 3000 varv uppför trapporna. Vilket engagemang för en bra sak och för att utmana sig själv.

För min egen del är det nu halvtid på vägen upp mot Mount Everest, alltså hälften av de 12 timmar jag bokat in mig på för att nå toppen. Det har gått lite bättre än väntat med klart fler varv per timma än det snitt jag behövde. En timma i måndags kväll, två i går eftermiddag och så tre timmar i natt mellan klockan 2 och 5 har blivit till 6 h. 77 varv av de 126 är avklarade, bara 49 kvar till andra halvan. Det verkar som att man behöver fundera på en plan B, vad man skall göra med tiden som blir över.

Nu när jag passerat upp över 5000 meter, luften börjar bli tunn och glaciärerna tar vid är det bäst att ha med lite utrustning 🙂

Vad gör man då varv efter varv, trappan ser ju likadan ut hela tiden, eller egentligen inte. Det är knappast något varv som är likt det andra, det känns lite olika och farten varierar därefter, man träffar på nya människor mest hela tiden och i hissen hinner det snackas och peppas en hel del. När man väl kommer ner är det svårt att låta bli att ge sig in i trappan direkt igen, varv på varv. Väl inne i trappan är däremot utsikten i stort sett konstant hela tiden…

20 våningar upp från plan 2 till 22 och naturligtvis har man hunnit räkna stegen också som lite sysselsättning. Jag fick det till 336 steg, det var lite besvärligt med matten i en trött hjärna speciellt eftersom det inte är lika många steg mellan alla våningar. Efter varje varv är det alltid lika skönt när man kommer till skylten…

Plan 22, uppe, för den här gången. Äntligen får pulsen gå ned och andningen hinna ifatt. Har man ”tur” så kanske hissen inte är på plats, då får man lite vila och kan passa på att njuta av utsikten på riktigt, även mitt i natten. Därborta på torget till höger ser man den gröna skärmen vid den lilla glasburen, där de också håller igång i 144 timmar non-stop.

Eter 77 varv, 1.540 våningar, 25.972 trappsteg och 5.390 höjdmeter, i morgon börjar anda halvan. Vi får se vad den har att bjuda på. Ryktet sprider sig och det blir i varje fall ännu fler löpare i trappan för varje dag, välkomna till gemenskapen i en trappa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag skriver om loppen, upplevelserna och känslorna därute, om förberedelser och en del praktiska tips. Framförallt vill jag inspirera till att våga testa att våga flytta ribban och sätta utmanande mål. Det skall inte vara lätt, men det skall vara möjligt.

Född: 1960

Kontakt: [email protected]

Mål: Det sitter i huvudet

Motto: Att fortsätta hålla igång kroppen så länge det går för att kunna ta nya tuffa utmaningar. Det är inte farten som förbättras längre när man passerat 55, men uthållighet och mental styrka räcker mycket längre.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X