Med blicken mot nästa träningsläger!

Jag har just nu väldigt hektiskt på mitt jobb och har inte riktigt greppat att det är väldigt nära avfärd till mitt nästa egenkomponerade träningsläger. Denna gång bär det av till Gran Canaria (igen). Jag var där för två år sedan, men kan inte påstå att jag har upptäckt hela öns natur ännu och hittade en billig sistaminutenresa som jag slog till på. Jag brukar försöka fiska efter en billigare sistaminuten på ett charterbolag. Själva chartern i sig bryr jag mig inte så mycket om, utan det är mer att det brukar gå att fynda lite billigare resor om man har lite is i magen. Tyvärr så åker jag alltid på ”straff” som åker ensam dock. Antingen så försvinner resan helt så fort man ändrar från ”två vuxna” till ”en vuxen” – alternativt som denna gång så får jag betala 2000 kr extra som soloresenär.

Men nåja, det ska bli fantastiskt roligt! Nu denna årstid så är det omedelbart en insättning på mentalbanken att få lite varmare luft och få se den där gula saken på himlen. Här på västkusten har det varit en helt galet mörk och tråkig höst och början på vinter. Under en månads tid fick jag 0 timmar i solljus på mig. Då jag satt på kontoret tittade solen fram ibland, men på lediga helger och på fritiden har det varit mörkt, mulet, grått och trist. Sådana tillfällen saknar jag hemtrakten i Norrland då bara lite snö gör att det lyser upp (även om jag inte är någon vintermänniska [trots att jag ger mig iväg på arktiska och högalpina expeditioner stup i kvarten skrib.anm.]).

När jag var 20 år ville jag åka till samma ställen – men för att dansa på nattklubbar, kröka, spana på damer och ”leva livet”. Det sköna är att när jag blickar fram emot resan nu så är det för att springa massor, lyfta tungt, upptäcka, utforska, koppla av och bara må gott i kropp och knopp. Nykter, utan ”rajraj” – för att ”leva livet”. Begreppet ”Leva Livet” har alltså fått en ny innebörd i mitt liv senaste åren. När småfulla svenskar går ut för att äta middag nere på ön så är jag på väg hem till hotellet för att ladda för bergslöpningen i gryningen. Och som jag längtar.

Det krävs dock en del research för att hitta ställen att springa på. Mitt hotellrum brukar se ut som ett litet ”war room” med karta upptejpad på väggen, ritningar, skisser, broschyrer osv. Sedan så behöver jag bil, vespa eller något för att ta mig runt. Sist på Gran Canaria körde jag vespa (125 cc) och det gick galet smidigt. Lätt att hitta parkering inte minst. Sedan bara av med MC-stället, på med trailutstyrseln och ut i naturen. Både på Mallis och på Madeira har jag gjort ”gryningsräder” där jag startat mitt i natten och i skenet av pannlampan letat mig upp på bergstoppar. Fruktansvärt läskigt – och spännande. På Madeira förra året sprang jag efter klippväggar utan att se hur branta eller djupa stupen var, sprang genom tunnlar där jag inte såg slutet på dem med pannlampan – och var HELT ensam på berget. Bara jag och mina löpsteg med adrenalin och hög puls utforskandes. På Madeira höll jag dessutom på att tömma gårdagens middag i löparshortsen då pannlampan lyste upp ett par djurögon som började springa i full fart emot mig. Visste inte om jag skulle fly eller fäkta då världens gladaste och snällaste hund dök upp. En familj från Portugal hade bestigit bergstoppen från en stig från andra sidan och hunden hade givetvis både hört, luktat och sett en brölandes trailpeter som anfådd försökt ta sig uppåt.

Jag brukar kombinera mina träningsläger med styrketräning. Styrketräning är något jag vurmar för av massor av skäl. För all del, det estestiska finns där, men det är viktigt för att prestera som löpare och ännu mer viktigt för att få en hållbar kropp när åldern tar ut sin rätt. Så jag brukar försöka köra traillöpning på morgon/förmiddag, sedan återhämta på hotellrummet och sedan köra styrketräning på kvällen innan dagen avslutas med middag. På dessa resor äter jag ca 2 ggr mer än vad jag gör hemma. Hemma är frukosten max en tallrik filmjölk med något i eller bara en proteindrink. Här vräker jag i mig hotellfrukost. Jag äter mellanmål, köper fikabröd och är formligen mätt konstant. Sedan lägger jag mig tidigare än hemma och jag kliver upp när kroppen tycker det är dags. Det jag har märkt är att återhämtningen på mina träningsläger är helt MAKABERT bra! Jag skulle aldrig kunna köra pass på pass på pass på detta sätt hemmavid med mina vardagsrutiner. Jag jobbar, stressar, kosten blir inte alltid topnotch osv – men här i en miljö där allt fokus handlar om träning, kost, avslappning, sömn osv så blir resultatet helt fenomenalt bra! Det är på riktigt så att jag har funderat på om jag inte borde lägga in ”träningslägerweekends” hemma i Sverige och ta en långhelg varje månad då jag bara fokuserar på att koppla av, sänka stressen, sova gott, äta gott och träna dunderhårt. Jag är 100% övertygad på att det hade tagit både mitt välbefinnande och mig som traillöpare till helt nya nivåer.

Inläggsbilden är från när soluppgången nådde mina ögon på toppen av Madeiras högsta berg förra året – och nedan är filmen som summerar hela det träningslägret. Rekommenderar VARMT den ön för trailrunning, inte minst om man ger sig ut tidigare än turistbussarna. Helt magiskt vackert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från juni till oktober 2020, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelade sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. 2020 års nyhet blir en avslutande jaktstart i samband med finalen på Icebug Backyard Trail. Din startposition lägger du grund för under året. Ta med dina 4 bästa poäng och gör om dem till sekunder. Först i mål vinner...!

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Bli starkare, snabbare och uthålligare

Motto: Alla kan, bara man vill och vågar försöka

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

04sep(sep 4)21:3006(sep 6)12:00FeaturedLudvika Trailweekend9 km, 10 km, 16 kmLandskap:Dalarna

lör05sep18:0020:00FeaturedMaxFastigheter Trail Run1km, 5km, 10kmLandskap:Västmanland

sön20sepalldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör28aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 2019 vs 2020 ur ett träningsperspektiv Linda Doktar
  Läs mer
 • Första veckorna utan (tränings)-rutiner! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trailrunning Sweden startar löpargrupper! Välkommen till Göteborg/Härryda! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
 • The Hill marathons 100 miles Anna Carlsson
  Läs mer
 • Åh, en ny löpargrupp vad skoj! Fast jag törs inte, har så dålig kondis! Peter Lindquist
  Läs mer
 • Tävlingspremiär! Madelene Jansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X