Ett måste under mörkare tider

Detta inlägg är ett samarbete med Silva Det är en utmaning att hålla igång löpningen under höst- och vinterhalvåret. Det kräver mer av oss då kylan kommer smygandes, men framförallt...

16 december, 2019 |

Detta inlägg är ett samarbete med Silva

Det är en utmaning att hålla igång löpningen under höst- och vinterhalvåret. Det kräver mer av oss då kylan kommer smygandes, men framförallt är det mörkret som är den största utmaningen. Inte för alla, men för många. Det är skillnad på att ge sig ut när det är mörkt istället för ljust. Vissa får problem med motivationen då humöret påverkas, men många är också rädda för att ge sig ut på egen hand. Däremot börjar fler och fler att upptäcka tjusningen med att springa när mörkret omfamnar oss, för med rätt förutsättningar är det otroligt roligt och härligt!

Rädsla och osäkerhet är en av de största anledningarna till att många inte fortsätter att springa, eller flyttar inomhus, när hösten och vintern kommer. Mörkret, och i synnerhet skogen, tycks vara skrämmande. Men det gäller också att utmana sina rädslor. Allt fler börjar hitta ut i skogen i mörkret, mycket tack vare olika löpargrupper eller evenemang som anordnas runt om i Sverige. Att ge sig ut tillsammans med andra är tryggt och det blir otroligt stämningsfullt att omges av allt ljus som ges från pannlamporna.

Att springa i mörkret ger en ny dimension till löpningen! Din vanliga löprunda blir plötsligt något helt annat, men det krävs naturligtvis en bra pannlampa för att det ska vara härligt. Ju bättre lampa du har, ju tryggare kommer du också att känna dig och desto roligare blir det. Vi ser många som springer med pannlampor som har sämre ljus, och det tycker vi är lite synd. Upplevelsen blir inte alls densamma. En riktigt bra pannlampa bör ses som en investering för det kan användas till så mycket annat än bara löpningen. Det är ett måste att ha en riktigt bra pannlampa under mörkare tider!

På bilderna använder vi oss utav Silvas pannlampa Trail Speed 4xt. Läs mer om den här!

För att läsa mer om Silva och se deras produker, klicka här!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X