Såhär blir vinterlöpningen oemotståndlig

Ni kan tacka oss sen. Eller helt enkelt skriva ett enkelt tack till oss. Hursomhelst har ni här ett par tips som gör vinterlöpningen fantastisk! Ha ordning på kläderna....

19 december, 2019 |

Ni kan tacka oss sen. Eller helt enkelt skriva ett enkelt tack till oss. Hursomhelst har ni här ett par tips som gör vinterlöpningen fantastisk!

  1. Ha ordning på kläderna. Att springa runt och leta en strumpa eller ett par vantar just innan man ska ut dödar ofta lusten.
  2. Bomull på kroppen är inte ett alternativ. Ull är däremot fantastiskt härligt, speciellt på vintern. Investera i ett bra fina ullplagg, och komplettera med funktionsmaterial. Har du inget av detta är det dags att skaffa!
  3. Obligatorisk utrustning är vintertights med windstopper, ovärdeligt under vintern då det kan blåsa kallt och snöa eller regna vilket gör dig snabbt kall!
  4. En buff runt halsen är otroligt underskattat.. där blir det ofta kallt och obekvämt annars.
  5. Våga frysa i början av passet. Klä inte på dig FÖR mycket, du blir snabbt varm när du börjat springa.
  6. Blir det ofta att du drar ut dig själv? Ha inte för höga förväntningar på din runda de allra sämsta dagarna, utan när du väl är ute kan det lika gärna bli längre än du trott inne i värmen.
  7. Ring en kompis. En avtalad tid eller "ett måste" gör att du tar dig ut vare sig du vill eller inte. Men efteråt är ni mer än nöjda!
  8. Skaffa ett par skor med ståldubb. Det går inte att prata bort, punkt. Vi har tips på ett par skor!
  9. Pannlampan ska lysa starkt. Med ett härligt sken blir det stämningsfullt utomhus och väldigt härligt. Här har vi ett till bra tips!

Det ska vara skönt att ge sig ut, och du ska känna att vädrets makter i form av kyla eller regn och snö inte ska bita på dig lika hårt som det vill, därför är det av största vikt att ha bra kläder att springa eller åka skidor i. Men kom ihåg att vinterkläder för löpning eller skidor inte behöver vara det varmaste träningsplagget, tvärtom. Lager på lager principen gör att du kan klä dig så mycket som du vill, utan att behöva köpa det allra mest fodrade plagget. Vi springer med "lätta" kläder på vintern också men har fler lager vilket gör att vi kan reglera hur varma vi ska vara. Det är bara du själv som kan svara på hur varma kläder du ska ha på dig under träning på vintern.

Det viktigaste är att känna efter själv, var blir jag oftast kallast när jag är ute? Är det händerna, fötterna eller kanske rumpan? Kolla igenom vad du använder för kläder och se om det finns förbättringspotential där, kanske funktionskalsonger med windstopper, ullstrumpor, ett par tumhandskar, en väst eller ett par förstärkningsshorts att ha över tightsen för att skydda lår och rumpa?

Det finns egentligen inga hinder att vara ute, idag kan vi få bra kläder i många olika prisklasser, helt beroende vad du själv vill ha eller lägga ut.

Frågor?

Ha en underbar vinterträning! (När den nu kommer på riktigt..)

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X