Att planera ett träningsår

Ja, som mitt liv sett ut tidigare så har jag aldrig behövt fundera på vilka tävlingar jag ska göra nästkommande år, eller vilken träning jag behöver planera. Förrän nu....

2 januari, 2020 |

Ja, som mitt liv sett ut tidigare så har jag aldrig behövt fundera på vilka tävlingar jag ska göra nästkommande år, eller vilken träning jag behöver planera. Förrän nu. I år. När 2019 tog slut och jag insåg att jag har ett år framför mig av träning och tävling, allt för att bli ännu mer hälsosam och för att det är så himla roligt förstås.

Så, undrar ni - hur ser planen ut?

Jo, det hela börjar med en tävling 7 mars. På Gran Canaria. En liten tävling i den stora Trans GranCanaria som går både runt och tvärs över ön. Men inte mitt lopp, för det går 15,5km från Playa del Aguila till fyren i Maspalomas. Först 5km upp på berget, sedan ner igen och längs stranden. Låter ju hur lätt som helst. Ööh, eller? :) Hur som helst så är jag anmäld och ser jättemycket fram emot detta. Kunde jag ta mig 13,5km längs Silverleden i juni förra året när jag knappt tränat nåt så kommer ju det här gå galant. Hoppas jag.

Sen ska jag springa Silverleden på en dag igen, 27 juni. Planen är att komma minst en station längre än 2019, dvs: 20,5km ELLER ytterligare en station till och komma 29,6km. Det där får vi se på dagen, hur det känns. Ju längre desto roligare såklart!

Därefter, 22 augusti så är det dags för Trailvasan 30 . 3 mil längs Vasaloppsspåret. Man har gott om tid på sig så det borde fungera.

Sist planerat, i oktober 2020 är en repris av Kolmårdsrundan 10k med målet att vara snabbare än 2019.

Hur ska jag då träna inför detta? Jo, planen är att köra på enligt mitt tidigare träningsprogram egentligen, dvs pulsträning, långa pass varvat med kortare, intensiva intervaller. Lite simning för nöjes skull och även en del gympass. Kanske lite uppförsgång på löpbandet också. Det betyder träning ca 5-6 dagar i veckan, fortfarande med målet 5 timmars träning/vecka. Det är nog det jag hinner och orkar med. Jag hoppas såklart på att jag får fortsätta vara frisk och skadefri också, så att jag verkligen kan träna på!

I skrivande stund är fokus stort på GranCanaria, idag är det exakt 65 dagar kvar till tävlingen. Stort, läskigt, skrämmande och SÅÅÅ roligt ska det bli!

Vi hörs!

Malin

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X