Hus sjöén ska jag orka?

I slutet av oktober hade jag en underbar tur i skogen (med en väninna)... Vädret var 0-gradigt och det var sådär mystiskt fuktigt och disigt- trolskt! Jag sprang sisådär en...

2 januari, 2020 |

I slutet av oktober hade jag en underbar tur i skogen (med en väninna)...

Vädret var 0-gradigt och det var sådär mystiskt fuktigt och disigt- trolskt! Jag sprang sisådär en mil sammanlagt (lite skryt kanske?) och kände mig som en gasell som skuttade mellan stubbar, granris och grönmossa. Heelt underbar känsla! Min väninna pushade på och cirklade kring mig som en ettrig levnadsglad terrier (helt klart mer vältränad än undertecknad :-) ).

Då jag senare stod i duschen och hostade så det rev i halsen, samtidigt som euforisk doft av granmossa fortfarande hängde kvar i håret, insåg jag att jag nog inte borde ha tagit ut mig på det sätt som jag gjort.

Resterande del av hösten har gått i sjukdomens tecken med hög feber, luftrörsinflammation, öronpropp, rinnande näsa, hosta och riv i halsen...jag har helt enkelt bara varit ute på promenader s.k.. trailwalk i stället för trailrun! Häromdagen var det så underbart fint väder och hela min själ skrek efter att ta löpsteg och skutt ute i skogen vilket resulterade i 50 meters försiktig jogg. Jag insåg att kroppen fortfarande behöver läka sig mer....efter snart TRE månader!

Själen vill komma igång, själen vill skutta i skogen, bli svettig, skratta i hjärtat och njuta av att bli barnsligt "tarsanbasurk" i skogen. Kroppen sätter stopp! Jag bär på en obeskrivlig sorg...och försöker samtidigt peppa mig att njuta av att fortfarande kunna trailwalka och vistas i skogen...

Jag har den svartaste avundsjukan i världen för dem som springer i skogen, jag ser alla leenden när de kommer och är svettiga, lerprickiga i ansiktet och blöta ut ifrån skogen....Samtidigt är det en underbar syn att se och dessutom en värmande glädje för mig att se att fler än jag tycker om att "traila".

Sakta smids det planer på en comeback!

Gå- jogga? Gå där det är plant och springa i uppförsbackar? Gå på grus och asfaltsvägar och jogga på skogsstigar? Hitta nya stråk med utmaningar? Vad ska jag göra?  Har jag några muskler kvar? När ska jag bli frisk? När kan jag börja?

Hur sjöén ska jag orka?

Tipps, någon?

 

 

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X