Skidalpinismen ligger mig allra varmast om hjärtat


Emelie Forsberg är löparen som blivit synonym med trail. Efter att ha fått dottern Maj i våras, är Emelie nu på väg tillbaka till idrotten på allvar. Först ut är skidalpinismen.

– Det är så häftigt med vinter, jag gillar verkligen att träna på skidor. Även om det är traillöpning som jag är mest förknippad med, så är det nog skidalpinism som ligger mig allra varmast om hjärtat, säger Emelie.

Det svenska landslaget i skimo är starkare än någonsin, med Johanna Åström, Ida Nilsson, Fanny Borgström och nu även orienteringsstjärnan Tove Alexandersson.
– Verkligen häftigt! Jag har personligen aldrig träffat Tove, men om jag kommer i form hoppas jag på att vara med på några lopp och tävla ihop med henne senare i vinter, säger Emelie.

Medan tjejerna i skimolandslaget fokuserar på världscupen, har Emelie ett lite annat fokus.
– För mig är det loppen i ”Grand Course” som känns mest inspirerande. Det är en långloppsvärldscup i skidalpinism över längre distanser, där man tävlar i par och i vinter kommer jag att tävla ihop med Fanny Borgström.

Den gångna säsongen brottades Emelie med att få tillräcklig tid för återhämtning. Efter att Maj föddes har förutsättningarna i vardagen förändrats och kroppen har krävt mer tid för återhämtning.
– I somras sade kroppen ifrån, jag fick backa lite i min träning och ge kroppen tid att komma tillbaka. Nu känner jag att den svarar bättre igen och jag är sugen på att komma igång. Men till skillnad från tidigare, så lägger jag nu in en vilodag per vecka.

Drivkraften att fortsätta utvecklas är intakt.
– På ett sätt har jag hållit på i väldigt många år nu, men det känns inte som det! Det finns tävlingar jag aldrig har sprungit, och en del jag gärna vill förbättra. Dessutom tycker jag det är motiverande att försöka bli mitt bästa möjliga jag inom båda sporterna, och så länge som det känns drivande kommer jag att hålla på! Just nu är fokus att bara komma tillbaks i bra grundform, sedan vill jag gärna bli snabbare på platten och uppför, samt behålla min utförslöpning.

Emelie tycker inte att moderskapet har förändrat hennes mentala inställning och syn på idrotten.
– Elitidrott är ju extremt speciellt att livnära sig på och absolut egoistiskt. Men det har jag alltid känt. Att det är kul, häftigt och på riktigt men samtidigt en lek.

Tävlingsprogrammet är ännu inte spikat för trailsäsongen 2020.
– Jag har vintern på mig att träna upp mig. Jag skulle vilja springa Zegama Aizkorri och Lavaredo Ultra Trail. Utmaningen brukar vara att hinna ställa om träningen från skidor till löpning. Särskilt till Zegama som går redan i slutet av maj.

Tillsammans med Mimmi Kotka och Ida Nilsson, har Emelie startat företaget Moonvalley som säljer organiska bars och sportdryck, och kläder.
– Det här första året har gått över förväntan. Vi har två personer som hjälper oss och som gör det mesta av jobbet kring att driva och utveckla verksamheten. Vi själva behöver ju fokusera på träning och elitidrotten i första hand.

Läs mer om Skimo här

Emelie Forsbergs hemsida

Moonvalley.me

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X