In i vinternatten igen

Nu är det dags igen, dags att ta sig an den långa natten…på riktigt. Till helgen åker jag och Kerstin till Wales för vår tredje start i Marmot Dark Mountains, i år är vi troligen de enda svenskarna som åker dit. Vi var på plats både 2016 och 2017, då gick tävlingen i norra England men i år är det Snowdonia National Park i norra Wales som gäller.

Det är 8:e gången för denna tävling som nästan alltid lyckats träffa mer eller mindre extremt väder och det är lite av hela poängen. När man arrangerar ett Mountain Marathon och istället för 2 dagar på vår eller höst lägger det som en nonstopp tävling en hel natt mitt i vintern så är det just det som lockar, det skall vara utmanande. Tänk fjällorientering på natten, i dimma, regn eller snöstorm. Båda gångerna som vi varit på plats har det varit en mindre snöstorm. Det gäller att ha koll på orientering för att hitta rätt på en bana som är ca 5 mil lång.

Nu när tävlingen går i Wales för första gången så har man lyckats hitta ett riktigt öde hörn av Snowdonia där inte många rör sig. Det innebär väldigt få stigar och andra spår, det blir mest ljung och gräs i olika former på fjällvidderna, det pratas om midjehög ljung. Det lär vara brant på sina ställen också, fryser det till och kommer snö så ingår isyxa i utrustningskravet, det har fått bli ett tillskott i löpargarderoben.

Läser man banläggarens beskrivning av terrängen så är det inte bara vädret som kan bli tufft i år…

Expect wild and remote terrain for the 2020 event! This is going to be a tough one! The terrain is notoriously rough and trackless over large areas, and although you might not believe this when you are traversing the ground, the courses have been planned to avoid the worst areas.

Det är lite av det här som väntar oss, men i mörker, med dimma, regn och kanske snö.

Vår start går kl 20.45 svensk tid, vi har start-nr 10 i Elite klassen. Ja vi är kanske inte riktigt på Elit nivå längre, men det är ju längsta banan och när vi ändå åker dit kan man ju inte välja något kortare. Vill någon följa oss på natten eller kolla läget när ni vaknar på söndag så går det att följa oss via den GPS sändare alla har. Länk till denna ”dot watching” kommer finnas på hemsidan.

Vill ni ha lite känsla av vad det är frågan om kan ni läsa min race rapport från 2017. Nu är det en ny utmaning som väntar och målet är givetvis att vara bland de ca 30% som fullföljer och att inte göra några stora klantiga missar på vägen som det blev ett par förra gången.

Marmot Dark Mountain 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Jag skriver om loppen, upplevelserna och känslorna därute, om förberedelser och en del praktiska tips. Framförallt vill jag inspirera till att våga testa att våga flytta ribban och sätta utmanande mål. Det skall inte vara lätt, men det skall vara möjligt.

Född: 1960

Kontakt: [email protected]

Mål: Det sitter i huvudet

Motto: Att fortsätta hålla igång kroppen så länge det går för att kunna ta nya tuffa utmaningar. Det är inte farten som förbättras längre när man passerat 55, men uthållighet och mental styrka räcker mycket längre.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Längdskidåkning - från Skidome mot Birkebeinerrennet Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn priser för över 40 000 kr, stor giveaway! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Runstreak 400 Fysparet
  Läs mer
 • I med- och motgång Anna Carlsson
  Läs mer
 • This is going to be a tough one! Bo Johansson
  Läs mer
 • När nyårsmotivationen försvunnit. Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X