Bunketorp All In – 36 km terrängspår och träningsrekord!

Yeay! Redo för Bunketorp All In!

Ibland får jag en idé som jag inte kan släppa förrän jag har testat den. Det kan vara att springa ett visst antal varv i en slalombacke, att tänka ut en runda och testa hur långt det blev, eller springa en viss tid i besvärlig terräng och se hur långt jag kom. När IK Uven anordnade ett löpevent vid sin klubbstuga i Bunketorp, Lindome, tidigare i vintras – att springa alla terrängspår som utgår från stugan – tyckte jag att det lät väldigt spännande. De fixade trevlig tillsammanslöpning med fika vid varvning men jag ville tillföra ännu en övning inför långlopp, att göra det ensam. Springer man alla spår skulle det bli drygt 36 km.

För sällskap tycker jag oftast är skönt och uppiggande. Jag gillar att springa i ett gäng. Att tillhöra en grupp som kämpar tillsammans, det ger kraft. Kanske inte i början av loppet, då gillar jag att själv bestämma farten och verkligen springa så sakta som jag vet att jag måste. Då är jag gärna ensam. Men en bit in i loppet, när tröttheten kommer och de egna tankarna gnager då är det så skönt att ha sällskap! Det får gärna vara pratglada personer som jag kan lyssna på och tillsammans fördriver vi tid och distans tillsammans. Jag minns när jag sprang Gotland Ultra Maraton för några år sedan (race report här!) då jag sprang med en tjej som sprungit loppet tidigare. Först hade jag sällskap med henne av den egoistiska anledningen att hon hittade vägen. Eftersom loppet var så gott som osnitslat och jag hade sprungit fel flera gånger njöt jag av att bara följa efter någon som var säker. Och så klart blev det härligt och energigivande att ha sällskap. Vi följdes åt resten av loppet, jag tror nästan två mil, och fast jag kanske hade kunnat ha ett snabbare tempo och kommit i mål fortare om jag sprungit ensam övervägde känslan av gemenskap och att få gå i mål tillsammans.

Tävlingsledningen tar emot oss i mål på Gotland Ultra Marathon. Glädje!

När jag sprang Icebug Xperience Ultra i somras kom jag inte i mål. Jag dnf:ade efter 62 av de 82 kilometrarna, och jag tror att en av anledningarna till att jag inte fullföljde var att jag hade sprungit ensam nästan hela loppet. Bara några korta stunder hade jag haft sällskap så mina tankar och intrycken från min trötta kropp tog till slut över och jag orkade inte fortsätta. Men hade jag haft sällskap där loppet var som tyngst tror jag att jag hade fortsatt, det ska mycket till att ge upp när någon annan fullföljer. Hur som helst, jag behöver träna på att umgås med trötta tankar och värkande kropp i min ensamhet och då passade denna Bunketorp All In perfekt! Nu blev jag inte helt ensam för min man sprang glatt med den första rundan, men sedan spenderade jag resten av löpningen ensam med min löparrygga och meditiva tankar. Vill du läsa mer om det fantastiska loppet Icebug Xperience Ultra på västkusten kan du läsa min race report här. I sommar gör jag som sagt ett nytt försök.

Åtta spår arbetas av nedifrån och upp.

Det är åtta olika spår från 8,5 km till 1,5 km, alltså behaglig längd på alla men ändå med den totala distansen av 36 km. (Eller 37 km om man varvar nere vid stugan, jag sneddade av tidigare och fick en km kortare…) Spåren börjar och slutar likadant men har var sin egen båge i mitten. Början och slutet är hårt terrängspår men bågarna i mitten var mer kletiga, blöta stigar, de passagerna gillade jag bäst.

Stigarna gillar jag bäst.

Efter de första tre spåren hade jag sprungit 22 km och tog en lunchpaus vid klubbstugan i solsken och vårkvitter, jag bytte till torr tröja och laddade ryggan med ny gel och en bar. Det är tillfredsställande att börja med de längsta distanserna och bocka av dem allt eftersom på spårtavlan. Att veta att det blir allt kortare rundor, de kommer att ta allt kortare tid och jag får varva oftare, ja det var en positiv känsla.

Vårkvitter och bäckbrus.

Den här soliga vårdagen var många pensionärer och hundägare ute i spåren, jag sprang om eller mötte samma personer flera gånger och några undrade faktiskt varför jag sprang runt så mycket. -Nu får du väl snart vila tjejen, sa en vänlig farbror.  -Nej, jag ska springa alla spåren, förklarade jag. -Åh, är du en sån där maratonlöpare? Jag log tillbaka och tänkte, jo, jag är väl det. En sån där som springer långt. Och lugnt. Drygt 5 timmar tog det att springa alla spåren och jag åkte hem nöjd med dagens löpning. Nöjd för att jag genomförde alla spåren, nöjd med att jag höll lugnt tempo hela vägen, första och sista rundan gick i nästan samma fart och jag var nöjd med energiintag och att jag bara tänkt peppande tankar. Att jag dessutom slog personligt träningsrekord i längsta sammanhängande löpning blev extra roligt!

Tillfredsställelsen när det är klart, så skön!

Visst är de hägrande loppen i sommar jätteviktiga för motivationen. De får mig att vilja springa mer och längre än vad jag annars skulle ha gjort. De får mig att utmana min viljestyrka och träna på det obekväma, något jag förmodligen inte skulle utsätta mig för annars.  Oavsett hur loppen kommer att gå sen har de redan fått mig att må bra och träna mig stark. Och det är nog den största vinsten av allt.

Ha en fin Vasaloppshelg alla ni som laddar för söndagen, vare sig ni ska åka själva eller stötta vid sidan eller njuta av loppet hemma i soffan. Om tre veckor är det dags för mitt äventyr på Birkebeinerrennet!

Bunketorps åtta fina terrängspår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör11apr10:00FeaturedHoka One One Trail 28 km - Virtuellt lopp28 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör18apr10:00FeaturedMerrells Höjdmeterrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör25apr10:00FeaturedTrailrunning Sweden Store Trail 12 km - Virtuellt lopp12 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör02maj10:00FeaturedIcebug Trail 50 km - Virtuellt lopp50 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör09maj10:00FeaturedUSWE Trail 21,1 km - Virtuellt lopp21,1 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör16maj10:00FeaturedNvii Trailmaraton - Virtuellt lopp42,195 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör23maj10:00FeaturedSalming Trail 6 km - Virtuellt lopp6 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör30maj10:00FeaturedEnervits Distansrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör13jun10:00FeaturedBillingen Trail Marathon45km, 22km, 12km 2,6 kmLandskap:Västergötland

tis16junalldayFeaturedAmazing Trail6 km, 10 km, 20 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Trailgemenskap - virtuellt Peter Lindquist
  Läs mer
 • Inte ens ett aprilskämt! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Swimrun premiär Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Joggugglan skådad. Fysparet
  Läs mer
 • Vad kommer bli din utmaning? Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trans GranCanaria – luften gick ur Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Skogen är virusfri - sommarens traillopp och målbilder Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Utevistelse Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X