Bunketorp All In – 36 km terrängspår och träningsrekord!

Yeay! Redo för Bunketorp All In!

Ibland får jag en idé som jag inte kan släppa förrän jag har testat den. Det kan vara att springa ett visst antal varv i en slalombacke, att tänka ut en runda och testa hur långt det blev, eller springa en viss tid i besvärlig terräng och se hur långt jag kom. När IK Uven anordnade ett löpevent vid sin klubbstuga i Bunketorp, Lindome, tidigare i vintras – att springa alla terrängspår som utgår från stugan – tyckte jag att det lät väldigt spännande. De fixade trevlig tillsammanslöpning med fika vid varvning men jag ville tillföra ännu en övning inför långlopp, att göra det ensam. Springer man alla spår skulle det bli drygt 36 km.

För sällskap tycker jag oftast är skönt och uppiggande. Jag gillar att springa i ett gäng. Att tillhöra en grupp som kämpar tillsammans, det ger kraft. Kanske inte i början av loppet, då gillar jag att själv bestämma farten och verkligen springa så sakta som jag vet att jag måste. Då är jag gärna ensam. Men en bit in i loppet, när tröttheten kommer och de egna tankarna gnager då är det så skönt att ha sällskap! Det får gärna vara pratglada personer som jag kan lyssna på och tillsammans fördriver vi tid och distans tillsammans. Jag minns när jag sprang Gotland Ultra Maraton för några år sedan (race report här!) då jag sprang med en tjej som sprungit loppet tidigare. Först hade jag sällskap med henne av den egoistiska anledningen att hon hittade vägen. Eftersom loppet var så gott som osnitslat och jag hade sprungit fel flera gånger njöt jag av att bara följa efter någon som var säker. Och så klart blev det härligt och energigivande att ha sällskap. Vi följdes åt resten av loppet, jag tror nästan två mil, och fast jag kanske hade kunnat ha ett snabbare tempo och kommit i mål fortare om jag sprungit ensam övervägde känslan av gemenskap och att få gå i mål tillsammans.

Tävlingsledningen tar emot oss i mål på Gotland Ultra Marathon. Glädje!

När jag sprang Icebug Xperience Ultra i somras kom jag inte i mål. Jag dnf:ade efter 62 av de 82 kilometrarna, och jag tror att en av anledningarna till att jag inte fullföljde var att jag hade sprungit ensam nästan hela loppet. Bara några korta stunder hade jag haft sällskap så mina tankar och intrycken från min trötta kropp tog till slut över och jag orkade inte fortsätta. Men hade jag haft sällskap där loppet var som tyngst tror jag att jag hade fortsatt, det ska mycket till att ge upp när någon annan fullföljer. Hur som helst, jag behöver träna på att umgås med trötta tankar och värkande kropp i min ensamhet och då passade denna Bunketorp All In perfekt! Nu blev jag inte helt ensam för min man sprang glatt med den första rundan, men sedan spenderade jag resten av löpningen ensam med min löparrygga och meditiva tankar. Vill du läsa mer om det fantastiska loppet Icebug Xperience Ultra på västkusten kan du läsa min race report här. I sommar gör jag som sagt ett nytt försök.

Åtta spår arbetas av nedifrån och upp.

Det är åtta olika spår från 8,5 km till 1,5 km, alltså behaglig längd på alla men ändå med den totala distansen av 36 km. (Eller 37 km om man varvar nere vid stugan, jag sneddade av tidigare och fick en km kortare…) Spåren börjar och slutar likadant men har var sin egen båge i mitten. Början och slutet är hårt terrängspår men bågarna i mitten var mer kletiga, blöta stigar, de passagerna gillade jag bäst.

Stigarna gillar jag bäst.

Efter de första tre spåren hade jag sprungit 22 km och tog en lunchpaus vid klubbstugan i solsken och vårkvitter, jag bytte till torr tröja och laddade ryggan med ny gel och en bar. Det är tillfredsställande att börja med de längsta distanserna och bocka av dem allt eftersom på spårtavlan. Att veta att det blir allt kortare rundor, de kommer att ta allt kortare tid och jag får varva oftare, ja det var en positiv känsla.

Vårkvitter och bäckbrus.

Den här soliga vårdagen var många pensionärer och hundägare ute i spåren, jag sprang om eller mötte samma personer flera gånger och några undrade faktiskt varför jag sprang runt så mycket. -Nu får du väl snart vila tjejen, sa en vänlig farbror.  -Nej, jag ska springa alla spåren, förklarade jag. -Åh, är du en sån där maratonlöpare? Jag log tillbaka och tänkte, jo, jag är väl det. En sån där som springer långt. Och lugnt. Drygt 5 timmar tog det att springa alla spåren och jag åkte hem nöjd med dagens löpning. Nöjd för att jag genomförde alla spåren, nöjd med att jag höll lugnt tempo hela vägen, första och sista rundan gick i nästan samma fart och jag var nöjd med energiintag och att jag bara tänkt peppande tankar. Att jag dessutom slog personligt träningsrekord i längsta sammanhängande löpning blev extra roligt!

Tillfredsställelsen när det är klart, så skön!

Visst är de hägrande loppen i sommar jätteviktiga för motivationen. De får mig att vilja springa mer och längre än vad jag annars skulle ha gjort. De får mig att utmana min viljestyrka och träna på det obekväma, något jag förmodligen inte skulle utsätta mig för annars.  Oavsett hur loppen kommer att gå sen har de redan fått mig att må bra och träna mig stark. Och det är nog den största vinsten av allt.

Ha en fin Vasaloppshelg alla ni som laddar för söndagen, vare sig ni ska åka själva eller stötta vid sidan eller njuta av loppet hemma i soffan. Om tre veckor är det dags för mitt äventyr på Birkebeinerrennet!

Bunketorps åtta fina terrängspår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör15majalldayalldayFeaturedSundsvall Trail21,1 km, 9,8 km, 5 km, 2.8 kmLandskap:Medelpad

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Hälsingevår, memory lanes och Bergslagsleden Anna Carlsson
  Läs mer
 • Skogen, I love you! Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Altra Lone Peak 5.0 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Inspiration till traillöpning med Polar Grit X Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Idag återhämtningspass i härligt grön-brun miljö med en del slask-blask. Yummi ❣ #blioslagbar #idrefjällmaraton #trailrunningsweden #runnersforsustainability ...

🌅 Morgontrail 🌅

#bergslöparna #trailrunningsweden #trail #trailrunning #jagspringer #rwpasset #morgonlöpning #aktivlivsstil #teampowerwoman #löpning #runner #laufen #run #ultra #ultrarunner #springandetjejer #älskalöpning #träningsglädje #wewhorun #ownthefinishline
...

8km run today😃#run#running#runningmotivation #runner #trailrunningsweden #stayfit#fitover50 #trailrunningsociety ...

På slingriga stigar i underbart vårväder. Ca 8 km blev det idag. Hoppas få till något liknande i helgen. Trevlig kväll!
#jagspringer #löpning #löpningärlivet #löpare #runhappy #runner #running #runningmotivation #run #runnersofinstagram #springa #löparglädje #ilovetorun #runnershigh #runtoinspire #justrun #runtoinspirepeople #instarunners #runday #trailrunning #trailrunner #trailrun #trailrunningsweden #träningsmotivation #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #göteborgsvarvet #lidingöloppet #helsingborgmarathon
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 hours ago

Trailrunning Sweden

Årets Stora Trailskoguide är här.
https://trailrunningsweden.se/2021/04/…
... Se merSe mindre

2 days ago

Löpar klocka?

Skulle vilja ha bra tips på en bra klocka. Idag springer jag med en Polar M430 o är supernöjd. Men känner att jag skulle vilja få med funktionen att ladda ner GPX kartor i klockan o springa efter.
Vad är nästa steg utan att köpa nån värsting med massa onödiga funktioner. 🤔

Hitade även gamla trådar i forumet här som jag ska spana på oxå. 👍

/Daniel ✌️
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Om du vill stanna hos Polar så kan du ladda ner GPX-filer via Komoot-kartplatformen till Vantage V2 och GritX och få enkel vägvisning (utan kartbild). Vill du ha the full monty, så är det Garmin Fenix 6 eller Forerunner 945 som gäller. Hypade märket Coros, som erbjuder bra pris/prestanda men endast ruttnavigering utan kartvisning. Suunto 9 baro verkar också ha kartvisning - inte helt säker.

2 weeks ago

Tar gärna emot tips om träningsklocka som inte är så avancerad men ändå bra. Vill kunna koppla till spotify, gps, pulsmätning, alltså inget annat utöver när jag tränar så som sömnmönster. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Suunto 7 är ett bra alternativ mig veterligen, såg att XXL hade bra pris på den nu.

Med Garmins klockor kan du tanka ner musik i klockan, med Polars klockor kan du styra appen i telefonen. Vilket föredrar du? Hur lång batteritid behöver du?

Har en Garmin Instinct som jag är väldigt nöjd med😊 Basic men har ändå det du efterfrågar.

Kolla nya Vantage M2 från Polar. Den fyller din kravspecifikation, om nu priset lirar vet jag inte 😊

Tack för era tips! Ska kolla upp dem vid tillfälle 😁

Garmin forerunner 245 musik billig och funkar väldigt bra.

6 days ago

Någon som springer i någon av varianterna av Salmon Alphacross? Vad tycker ni?
Jag kör nu New Balance Summit Q.O.M och är så nöjd! Men nu är det dags för nya, och då tillverkas inte den modellen längre...
... Se merSe mindre

2 weeks ago

Ska till Mölndal nästa helg och tänkte ta med mina trailskor och springa en runda, ca 5-7km. Måste vara ren trail, ingen asfalt eller grusvägar. Springer mycket på MTB stigar annars. Har knäproblem så behöver mycket rötter och ojämnheter för att isättningarna ska bli naturligt varierade. Vad har ni för tips på leder? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Änggårdsbergen har hur mycket fin trail som helst. Kolla t.ex på appen Trailforks

Sandsjöbacka, har fina leder

Bohusleden!

I Änggårdsbergen har du massor att välja mellan, men du kan även få en riktigt mysig tur uppe på Safjället i Mölndal. Undvik motionsspåret och ta stigarna runtom och passa på att njuta av utsikten från klippavsatserna längst ut på platån. Runt 6 km blev denna runda på sist jag skuttade runt där.

Kika bort mot Pixbo och Gunnebo slott. Fantastisk skog!

Åk till Herkulesgården och spring bohusleden ned mot Kållered. Tillbaka följer du vit mtb-led. Då har du knixiga och fina stigar hela tiden. ...och kan springa i Gunneboskogarna om du är pigg när du kommer tillbaka!

Utgå från Råda Säteri och kör runt halvön Labra, sedan en bit på Rådasjön Runt norrut. Väldigt bra trail. Alternativt Bohusleden runt Norra Långevattnet, ovanför Öisgården. Där är det också bra, allt från knixig stig till berghällar.

Partille tex runt Kåsjön 👍

Sandsjöbacka har allt möjligt, särskilt södra Sandsjöbacka, kör av E6 vid Lindome och parkera vid Långås så har du fin och mjuk löpning runt Sandsjön och upp på bräckan med mer. vastkuststiftelsen.se/wp-content/uploads/2016/10/Sandsj%C3%B6backa-sp%C3%A5rt-o-leder.pdf

Lackarebäcks reflexbana i Ö Mölndal. Ren trail med många höjdmeter o utsikt över Möndal o delar av Gbg.

Birgitta Edenarw

Sandsjöbacka mjukt och fint

Johannes Rudolfsson vad tror du om de här lederna?

View more comments

4 weeks ago

Jag behöver tips! Jag är inget vidare insatt i hur man ska tänka när man räknar på hur fort man ska springa intervallerna. När jag läser på, så brukar det stå "om du springer milen på den här tiden så ska du springa intervallerna i den här farten" etc.

Eftersom att jag är lat så undrar jag om det finns appar för sånt här? 😅

Typ att man kan fylla i hur snabbt man springer milen och så räknar appen ut ett pass åt en som man bara kan följa, sedan uppdaterar man tiden allt eftersom man blir snabbare!
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Se till att ligga på tröskel/max varje gång. Tycker man ska hålla samma fart varje intervall. Så gå inte ut för hårt, för att avsluta med en långsammare tid på slutet. MITT tips 😉

Eller spring efter puls, ligg i en hög pulzone varje intervall. Då behöver du inte tänka på farten.

Racefox ska ha bra upplägg har jag hört. Dock abonnemang.

runfastcoach.com/calc2/index.php denna tycker jag är bra!

Om du springer trail så tycker jag det är omöjligt springa efter en given hastighet. Spring efter puls och /eller känsla. Kör så hårt att du inte kan snacka mer än enstaka ord i stöten. Tänk på att pulsen är trög, det som känns helt ok första minuten kan bli grymt jobbigt väldigt fort 😉

Jag tränar med runningcoach.me/sv inför Göteborgsvarvet Marathon. Programmet anpassas till ens prestationsnivå. Litar på dem, har sprungit flera halvmara med deras träningsupplägg, använde Brons abonnemanget

3 months ago

Traillopp 2021,blir det några?? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

De här körde 2020. trailmakaren.webnode.se

Östergöta Ultra trail i september (hoppas jag) i Kisa

Den 20 januari ska Folkhälsomyndigheten redovisa sitt uppdrag gällande hur man kan göra justeringar och undantag i pandemilagen för motionslopp👍. trailrunningsweden.se/2021/01/07/inga-omedelbara-forandringar-med-pandemilagen/

Och redan många arrangörer som lagt in sina lopp i Trailkalendern🇸🇪👍 trailrunningsweden.se/trailkalendern/

Bydalen 2020 sprang och så även 2021

Tack då vet jag

Hermanövarvet 31/7!😅🌊

SSH 50 miles och SSH 100 miles kör 19:e februari i Kilsbergen utanför Örebro. Helt strippat från sociala kontaktytor. Bara löpare och skogen. storstenshojden50milesoch100miles.wordpress.com

GIFT-Genarps IF Trail den 6.e juni. Välj mellan 10, 20 eller 30 km. www.sportstiming.dk/event/8334

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Är långpassen överskattade? https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/det-overprioriterade-langpasset/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X