Skogen är virusfri – sommarens traillopp och målbilder

Morgonlöpning

Det här är ett inlägg som handlar om loppen som jag ska springa i sommar. Ja, ska och ska, inget är ju säkert för tillfället när de flesta idrottsevenemang ställs in pga av coronavirus.

Jag skulle ha åkt mitt stora skidlopp Birkebeinerloppet i Norge i lördags men det blev inställt, jag hoppas att jag har startplatsen kvar till nästa år. Jag blev otroligt besviken när de meddelade beslutet att ställa in, jag som tränat längdskidåkning hela hösten och vintern med detta lopp som målbild! Sedan skäms jag över min egoism, självklart ska hälsan sättas i första rummet och smittspridningen begränsas. Det känns klokt och jag känner mig trygg i myndigheternas beslut och riktlinjer.

Med det sagt vill jag ändå berätta om loppen, äventyren, utmaningarna som jag förhoppningsvis ska ta mig an i sommar. Som jag tränar och förbereder mig för. Blir de inte av har jag ändå vunnit fantastiska löpturer, styrka och smidighet från crossfiten och otaliga endorfinrus – träningen är livsnödvändig, loppen är belöningen. Guldkanten och inspirationen. Förmodligen känner du likadant.

Traillöpning är mer än bara spring. Det är hopp och skutt och lite bergsklättring också! #myicebugbackyardtrail

Icebug Backyard Trail 17 maj

…är inställt men istället anordnas många små event runt om i landet. 20 deltagare som med en ledare springer och umgås, njuter och gläds tillsammans. Jag ska hålla ett sådant event och visa stigen runt Yxsjön här i Mölnlycke. Det ska bli jätteroligt! Yxsjön runt är en av mina favoritstigar där man springer genom mjuk mossa och upp på bergsknallar, hoppar över bäckar och kanske tar ett bad vid sandstranden längst bort. Deltagarna får medalj, buff, skopåse och presentkort till Icebug. Kolla in mitt event här och anmäl dig.  Eller välj något av Icebugs alla andra My Icebug Backyard Trail.

Mycket strandlöpning blir det under HUB!

Halland Ultra Beach 7-9 augusti

HUB – Halland Ultra BeachFor the love of the trail. Premiär av detta nya ultralopp! Det är samma arrangör som under många år ordnat Sandsjöbacka Trail och nu kör de en dunderultra på 200 miles från Göteborg till Båstad! Som tur är erbjuds vi även kortare distanser (100 miles, 100 km, 75 km och 5 x 50 km-etapper) och jag ska springa den sista 50 km-etappen fram till Båstad. Mycket strand och sandlöpning, inte många höjdmeter utan så gott som bara havsnära löpning.

Det ska bli fantastiskt spännande att följa löparna som springer de jättelånga distanserna, 200 miles är alltså 32 mil trail. Ett extra coolt grepp av arrangören är att göra loppen så gott som självförsörjande och osnitslade så att ultraegenskaperna verkligen sätts på prov.

Naturreservatet Ramsvikslandet. Och löparen är jag.

Icebug Xperience Ultra, 5 september

Icebug Xperience Ultra – 50 miles. Icebug Xperience West Coast tredagars-etapper springs på en dag. Västkustens granithällar, vindpinade tallskogar och söta små fiskelägen. Smögenbryggan, berg, stenhuggeri och ljungtuvor. Jag kan inte låta bli utan försöka en gång till. Detta var mitt stora lopp förra året, det längsta och det tuffaste som jag skulle springa men jag klarade inte hela distansen. Kan jag var bättre förberedd för bergen i år? Kan jag hålla ihop tankarna och bara vara här och nu? Kan jag klara av att springa så många timmar ensam? Jag tänker på det Gary Cantrell sa till mig när jag samtalade med honom under Kullamannen i höstas ”You have to get pass being afraid of failing, failure is necessary. You can´t succeed if you don´t fail” 

Bild från Trailvarvet 2019, Team Nordic Trail var medarrangör. Fint!

Göteborg Trail Run 12 september

Göteborg Trail Run, 9 km, 22 km eller 44 km, med start och mål vid Kviberg. Detta ska bli ett roligt lopp! Premiärupplaga och för mig ett outforskat naturområde i östra Göteborg och Partille. Göteborg Trail Run arrangeras av Team Nordic Trail och det är Joel Språng som är inblandad i banläggandet, det garanterar äventyrlig löpning och vackra utsikter. Redan på lördag kan du hänga med på provlöpning och bekanta dig med några av stigarna som vi springer på loppet, Facebook-eventet ligger här.

Vilken tur vi traillöpare har, skogen är stor och rymmer alla som vill vistas där. Och är de preparerade terrängspåren för befolkade kan du alltid prova en ny stig och få ett litet äventyr. Sköt om dig och spring med glädje!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör11apr10:00FeaturedHoka One One Trail 28 km - Virtuellt lopp28 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör18apr10:00FeaturedMerrells Höjdmeterrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör25apr10:00FeaturedTrailrunning Sweden Store Trail 12 km - Virtuellt lopp12 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör02maj10:00FeaturedIcebug Trail 50 km - Virtuellt lopp50 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör09maj10:00FeaturedUSWE Trail 21,1 km - Virtuellt lopp21,1 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör16maj10:00FeaturedNvii Trailmaraton - Virtuellt lopp42,195 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör23maj10:00FeaturedSalming Trail 6 km - Virtuellt lopp6 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör30maj10:00FeaturedEnervits Distansrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör13jun10:00FeaturedBillingen Trail Marathon45km, 22km, 12km 2,6 kmLandskap:Västergötland

tis16junalldayFeaturedAmazing Trail6 km, 10 km, 20 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Trailgemenskap - virtuellt Peter Lindquist
  Läs mer
 • Inte ens ett aprilskämt! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Swimrun premiär Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Joggugglan skådad. Fysparet
  Läs mer
 • Vad kommer bli din utmaning? Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trans GranCanaria – luften gick ur Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Skogen är virusfri - sommarens traillopp och målbilder Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Utevistelse Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X