Midsommarträning

Vi är nog många som kommer att minnas midsommaren 2020 under vår resterande livstid. En vår och sommar som präglats av den pandemi som rasar i världen...

20 juni, 2020 |

Vi är nog många som kommer att minnas midsommaren 2020 under vår resterande livstid. En vår och sommar som präglats av den pandemi som rasar i världen och som förändrat både våra rörelse- och sociala mönster. Mer tid i skogen, mindre tid bland folk.

Mitt i allt detta tyckte vädrets makter att det var dags att ge Sveriges befolkning ett break och vi fick en midsommar med pangväder. Sol, lycka och hopp om framtiden.

Jag har aldrig varit särskilt traditionsbunden när det kommer till just midsommar men det är klart att jag gärna ser att det är somrigt, soligt och varmt. För att fira in vädret och högtiden stack Patrik och jag ut på ett swimrunpass genom ett gäng sjöar på hemmaplan. På bara ett par veckor hade vattentemperaturen stigit rejält och med värmebölja i luften blev det en rätt varm historia.

Varje badklippa var belägrad av människor men alla hejade glatt när vi gled upp mitt i deras badstund. På ett ställe lyckades vi nästan krascha en campingplats men med lite tack och förlåt så gick även det bra.


Vi klarade nästan hela sträckan utan att springa vilse men tog ett litet nätt ärevarv på ett ställe i skogen. Det var tydligen väldigt fint just där eftersom vi snurrade runt lite extra.

Swimrunpasset blev även mitt första riktiga träningspass på åtta dagar eftersom jag kroknade med magsjuka i slutet på förra veckan. Att komma tillbaka efter den episoden har varit mer utdragen än jag hade kunnat ana. Kanske till viss del på grund av sömnbrist då magsjukan glatt hoppade vidare till min äldsta dotter.

Hursomhelst, för att fira att jag åter är på benen så testade jag dessa ben och övrig kropp med 10 km sammanhållen löp i tokhettan idag. Swimrun i all ära men ansträngningsmässigt är det bra mycket tuffare att dra 10 km löp när det är varmt och man inte får vila benen mellan varven.

Innan löpet var jag orimligt nervös eftersom det hade gått 11 dagar sedan senaste löppasset. Elva dagar kan tyckas som en fjärt i rymden men jag kan inte ens minnas när jag hade ett sådant långt löpuppehåll tidigare. Kroppen kan reagera på olika sätt i det här läget och för mig är det nästan alltid i form av någon av följande ytterligheter. Allt känns svinbra eller allt känns rekordpissigt. Jag hamnar sällan i ett spann där emellan.

Denna gång svarade kroppen finare än finast och rullade på trots värme (nemesis 1) och backar (nemesis 2). Man skulle nästan kunna tro att all nerplöjd träning gett resultat och att jag lyckats brotta ner lite gamla demoner. Och detta utöver att faktiskt vara tillbaka efter att ha varit sjuk vilket i sig är värt att fira.

Dessutom vet man att det varit ett bra pass när man får avsluta med ett bad i sjön.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X