Trailrunning Sweden startar löpargrupper! Välkommen till Göteborg/Härryda!

Välkommen till oss! Trailrunning Swedens löpargrupp Göteborg/Härryda.

På flera platser i landet startar Trailrunning Sweden löpargrupper i höst. Upplevelselöpning, äventyrslöpning, gemenskapslöpning…kärt barn har många namn men det som är utmärkande för just dessa löpgrupper är att vi ska upptäcka och njuta av traillöpning på nya platser i vår närmiljö helt utan krav på prestation eller kilometertider. Vi ska ha rolig, vacker löpning tillsammans.

Jag kommer tillsammans med tre andra glada löpare vara ledare för gruppen här i Göteborg/Härryda. Peter, som också bloggar här på Trailrunning Sweden, samt Åsa och Lotta som från början är orienterare men som även gillar att springa på slingrande stigar, vi fyra kommer att leda gruppen.

Peter, Lotta, Åsa och jag.

Tidigare i somras listade vi några av våra finaste områden som vi tycker om att springa i. Mest är det rundor i Härryda kommun men även i grannkommunerna Göteborg, Partille och Mölndal. Vi kommer att samlas på 12 olika platser och dela upp oss i några fartgrupper och sedan ge oss av in i skogen. Ibland springer vi på uppmärkta leder, ibland på smala omärkta stigar och även lite helt obanat med orienteringsinslag! Spännande! Mossar, reflexbanor, utsiktsberg. Sjöar, tjärnar och gamla ruiner. Sådan löpning som jag älskar!

Skogen. Tillsammans erövrar vi nya stigar och du kommer att känna dig trygg när du återvänder på egen hand.

Vem riktar vi oss till? Alla! Alla som redan tycker om att springa i skogen men vill se nya platser. Alla som ännu inte vågat ge sig ut i skogen för att de saknar sällskap – här är vi! Alla som vill komma igång med prestationsfri löpning där gåbackar och fotostopp är vanliga inslag. Alla som redan springer massor men saknar den där härliga löpargemenskapen och tjötet med likasinnande. Alla som vill få bättre koll på utrustning kring trailskor, löparryggsäckar, pannlampor och sportnutrition och få tips och sällskap på spännande traillopp. Välkomna!

Löpning vid en spegelblank sjö. Hur underbart?

En vanlig oro när man ska springa med andra är om man kommer att klara av det. Kommer jag att sinka gruppen, kommer de tycka att jag är långsam, kommer jag hänga med? Jag har känt den oron många gånger innan jag ska springa med främmande människor så jag vet hur läskig den är. Och hur lättad man är efteråt när det visade sig att oron var obefogad. Gemenskapen är viktigare än farten. Därför riktar jag mig särskilt till dig som tänker så – Vi tar hand om dig. Vi har fartgrupper, de snabbare springer i sin fart, de långsammare i sin. Vi går när vi behöver, vi stannar och vi känner efter så att farten är ok. Det är ingen tävling i att springa snabbast, vi ska uppleva och ha roligt tillsammans.

Våra löpturer kommer att pågå i ca 60-90 minuter, beroende på terräng, fart, väderlek och underlag. Har du trailskor är det toppen för att få bättre grepp i marken, annars funkar vanliga löparskor. Alla som anmäler sig till vår löpgrupp Göteborg/Härryda har under hela sommaren 10% rabatt i den fysiska butiken SM sport som säljer allt en traillöpare kan behöva. Vi kommer att ha fler erbjudanden under hösten men vill man redan nu kolla in trailskor kan du gå dit och få mycket proffsig hjälp.

Oskar på SM sport ger dig som är deltagare i Göteborg/Härrydagruppen personlig hjälp.

Som deltagare i Trailrunning Swedens löpargrupper får du

 • 12 stycken välplanerade träningstillfällen
 • Trailrunning Sweden tube (värde 150 kr)
 • 40% rabatt på Trailrunning Sweden träningskläder från Trimtex
 • Rabatter på träningsresor och lopp med Trailrunning Sweden samt utvalda partners

Ja rabatt på träningsresor och Trairunning Swedens lopp – du vet väl att det är Trailrunning Sweden som anordnar Idre Fjällmaraton?! Tyvärr inställt i år men tänk nästa år, tänk om vi åker dit och upplever fjäll-löpning tillsammans! Så kul!

I regn och dimma i Idre, helt underbart!

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig! På mitt instagramkonto @trailbykidmark skriver jag förutom om min egen träning i sommar även om rundor som vi ska springa i höst och om kommande rabatter och erbjudanden. Varmt välkommen till Trailrunning Swedens löpargrupper, gå in och anmäl dig här till Göteborg/Härryda. Vill du läsa Peters härliga blogginlägg om att våga springa med oss finns det här.

Ha en fin fortsättning på sommaren!

Perfekt med orienterare som ledarkollegor 😉

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön08novalldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27mar10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Västkustens nya lopp: Göteborg Trail Run 22 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Äntligen mörker Linda Doktar
  Läs mer
 • PB vecka! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Höststigar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Back to backyard Anna Carlsson
  Läs mer
 • En maxad fjällhelg Bröderna Backa
  Läs mer
 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X