Flowpillow Heat – ett måste att testa!

Inlägget är ett samarbete med Flowlife

Oavsett om vi springer, åker skidor eller spelar hockey har vi inte riktigt lagt så mycket tid som det behövs efteråt för att kropparna ska få återhämta sig och att musklerna får vara sådär mjuka och sköna som man vill de ska vara hela tiden. Det är något som helt klart måste förbättras hos oss för att vi ska hålla oss skadefria framöver. Det är så lätt att man känner sig stel och trött i musklerna efter ett träningspass men det kommer inte riktigt till sig att man gör en yogaövning eller liknande heller. Man önskar gärna att det vore så, men i ärlighetens namn blir det alldeles för lite för den varan. Igenkänning någon?

Men även fast man känner sig lite sliten i kroppen är det enkelt att dra ut på ett till träningspass dagen efter, för kroppen ”kommer ju igång” så fort man börjar röra på sig. Det stämmer, men det stämmer också att du får en längre återhämtningstid med en sliten kropp.

Men i sommar har vi haft förmånen att få testa en helt ny grej och en riktig höjdare för oss, massagekudden Flowpillow Heat från Flowlife! En massagekudde med infravärme som har överraskande bra styrka i massagen. Vi haft den med oss överallt (väldigt skönt att kunna då den inte tar särskilt stor plats) och använt den flitigt för att få se om massagen kan ge oss någon effekt. Och det har den! Man kan använda Flowpillow Heat på i princip hela kroppen, från nacke och rygg till hela benen även få triggermassage där du helst önskar det. Det går att bli masserad i olika hastigheter, och ”tummarna” som masserar går verkligen in på djupet. Eftersom den också är sladdlös finns det inga begränsningar för när man kan använda den, bara man ser till att ladda den innan användning. Vi upplever att det har hjälpt oss få mjukare muskler och att vår återhämtning blivit bättre, vilket samtidigt är skadeförebyggande och den där mjuka och sköna känslan efter en massage infinner sig verkligen! Du kan välja mellan en snabb sportmassage eller långsam triggerpunktsbehandling vilket är toppen!

Låt er inte luras av den kompakta storleken som flowpillow heat har, det är lätt att tänka att en sådan liten manick inte ska ge så mycket effekt i massagen. Men där har man fel! Den är kompakt och liten, men som vi skrev innan ger den en imponerande styrka i massagen. Genom att ge lite lagom mycket tryck på den kommer den ännu djupare vilket gör att även en inbiten masserande person kan ha väldigt stor glädje av den. Det skönaste med denna kudde är nog ändå att den går att ha med på ett enkelt sätt, vilket vi utnyttjat i sommar då den varit med i soffan, på bryggan, hemma i Umeå, borta i Sälen – Östersund – Edsbyn – Stockholm, you name it, den tar så lite plats att den helt enkelt har fått hänga med i väskan i sommar!

Joel har också under sommaren haft en lite bebis att hålla i stora delar av dygnet, och det tar på framförallt ländryggen med allt bärande, blöjbyten, ner på golvet, upp på golvet, packa in barnvagn, packa ur barnvagn, sitta på en yogaboll för att söva barnet osv. Ni som har barn förstår! Och när det blivit lite för mycket för ländryggen och med bebisen i famnen har flowpillow åkt fram och masserat samtidigt, vilken lyx! Det har alltså blivit massage samtidigt som man försöker söva ett barn eller har haft henne i famnen, räck upp handen alla föräldrar som gärna haft det under småbarnstiden!

Våra bästa punkter med Flowpillow Heat;

 • Imponerande kraft i massagen
 • Väldigt skönt med infravärme som gör resultatet bättre!
 • Liten och kompakt, lätt att ta med så användandet känns oändligt!
 • Lång massagetid efter en full laddning
 • Går att justera var på kroppen du vill massera, och kommer åt från nacken till foten
 • Med lite tryck på den kroppsdel du masserar blir resultatet en kraftigare massage!
 • Ger en skön och mjuk massagekänsla i kroppen efter användning, och lindrar onda ryggar!

Vi är supernöjda med Flowpillow Heat och kan starkt rekommendera den för alla som vill ha en bättre återhämtning men framförallt en väldigt skön massage efter träningspasset, på morgonen, på kvällen, under semestern osv osv!

Kika in på www.flowlifesweden.com för att se deras produkter. Beskrivning saknas.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör03oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör10oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Långpass på höstfjäll Anna Carlsson
  Läs mer
 • Årets bästa månad Bröderna Backa
  Läs mer
 • Icebug Xperience - West Coast Trail "Wood and Island" Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
 • Etapp 24:3 på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
HERRGÅRDSWEEKEND
DALSLAND
2-4 OKTOBER 2020

I samarbete med

TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X