Västkustens nya lopp: Göteborg Trail Run 22 km

En sprudlande glad Miranda tar emot i mål!

Göteborg har blivit med nytt traillopp! Göteborg Trail Run arrangerades av Team Nordic Trail för första gången 12-13 september. Visst var det en tävlingshelg omgärdad av tuffa restriktioner men loppen 9 och 22 km kunde genomföras med flera små startgrupper. Och vilken bana! En Göteborgsk variant av Kullamannen med 800 höjdmeter på 22 km som innehöll både snirklig stig och klättring med rep.

Team Nordic Trails grundare Miranda och Göteborg Trail Runs tävlingsledare Joel peppar inför start!

Visst hade vi önskat oss en sensommarhelg med strålande sol och gott häng vid grillen efter målgång. Men i år var läget ett annat och vi löpare var otroligt glada och tacksamma över att få springa lopp. Team Nordic Trail med Joel Språng i spetsen hade verkligen gjort allt för att både få tillåtelse att arrangera tävlingen samtidigt som vi löpare skulle få en så bra upplevelse som möjligt. 44 km-distansen ströks och fokus var på 9 och 22 km. Startgrupperna blev utspridda över två dagar och alla löpare hade kommit i mål innan nästa grupp startade. Tryggt och säkert.

Innan start, löparna undviker regnet men snart kommer vi vara både genomblöta och leriga.

Jag skulle springa 22 km och hade förberett mig med extra mycket backträning, banan hade 800 höjdmeter. Start och mål var vid det gamla militärområdet Kviberg och banorna snirklade sig upp i terrängen. Branta backar direkt när löparna sprang upp i skogarna vid Bergsjön och fastän staden låg nära var det ofta helt tyst och vildmarkskänslan påtaglig.

Ibland var stigarna så här lättlöpta.

De första kilometrarna hade jag sällskap med andra löpare men ju längre in i loppet vi kom, desto mer utspridda blev vi och jag sprang långa stunder helt ensam. Riktigt härligt att själv styra fart och kunna ta det försiktigt där terrängen krävde klättring nedför men ösa på genom leriga pölar och på slingrande granbarrstigar.

På lopphelgen regn och dimma, men tänk nästa år i strålande sol! Utsikt ända till hamninloppet.

Den första delen var mycket kuperad med fantastisk utsikt från Utbybergen, sedan följde 8 flackare kilometer norrut och runt Surktjärn, innan vi kom tillbaka till bergens klättrande och snirklande. En bansträckning med väldigt spännande och omväxlande löpning.

Upp, upp till fantastisk utsikt.

Loppet hade fem vätskestationer på 4-5 km avstånd med sportdryck, vatten och energi och jublande glada funktionärer som peppade oss när vi passerade, så härligt! Jag hade med egen dryck i löparryggan men det var onödigt då energistationerna låg tätt. Däremot var det tryggt att ha med regnjacka, jag sprang i t-shirt och var skönt varm så länge jag höll mig i rörelse, men eftersom det regnade konstant skulle jag snabbt ha blivit kall om jag stukat foten eller varit tvungen att stanna. Tillbaka nere i Kviberg var upploppsrakan lång, flera hundra meter flack löpning längs fotbollsplanerna i motvind, men jag hörde hela tiden koskällorna och speakern där framme i mål och försökte hålla god fart hela vägen. Medalj, dricka och pastasallad väntade på oss löpare som sprang in under målbågen. Jag kunde inte låta bli att fantisera om nästa år då vi förhoppningsvis hänger kvar i målområdet och hejar in medlöparna efter loppet.

Härliga 22 km!

Tack Göteborg Trail Run för en toppenfin bana! Jag tycker att det är jättekul att Göteborg har fått ett nytt spännande traillopp som kan utmana oss löpare med olika distanser i så häftig natur. Nästa år ser jag fram emot att testa 44 km.

 

Bilder från loppfotografen jimberg.se

Yeay! Förväntan och glädje i starten! Foto: jimberg.se

 

Sköna utförslöp. Foto: jimberg.se

Tävlingsledare Joel Språng filmar starten!

 

Banan gick upp på muren vid dammen. Foto: jimberg.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör16jan10:00FeaturedLåtsasloppet Vintern3 km, 7 km, 11 km, 21 kmAnmälan

sön28feb10:00FeaturedLåtsasloppet Halvan6 km, 14 km, 23 km, 42 kmAnmälan

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27mar10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

12majallday16alldayFeaturedTrailresa TjeckienAnmälanInfo

01jul(jul 1)15:0004(jul 4)13:00FeaturedLöparweekend SälenLandskap:DalarnaAnmälanInfo

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Inov-8 X-Talon Ultra 260 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Valp och utebliven löpning Linda Doktar
  Läs mer
 • En fantastisk höst med Trailrunning Sweden löpargrupp Göteborg/Härryda! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • November testar oss rejält Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vallåsen Everest Challenge Anna Carlsson
  Läs mer
 • I huvudet på en coach för en löpargrupp Peter Lindquist
  Läs mer
 • 666 The Number Of The Runstreak
  Läs mer
 • Upplandsstigar vid Siggefora Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X