Höga Kusten Trail Camp Oktober Edition

Idag är det första november, vilket innebär att vi går in i den månad som kan kännas lite tung eftersom det blir mörkt på riktigt och vädret...

1 november, 2020 |

Idag är det första november, vilket innebär att vi går in i den månad som kan kännas lite tung eftersom det blir mörkt på riktigt och vädret ofta varierande, minst sagt.
Den känslan kan man även ha för oktober, men när vi kollar tillbaka på vad vi gjorde under den månaden kan vi lätt summera den till en riktigt bra månad!

Höjdpunkten var såklart Höga Kusten Trail Camp som vi arrangerar tillsammans med Iceubug och Friluftsbyn. Det är andra året vi kör, men första året vi gör det på hösten vilket känns väldigt kul eftersom den här årstiden är magisk! Det är också under den här månaden som man gärna vill ha lite mer motivation till träningen när man går in i en mörkare period, så tillsammans med Friluftsbyn och Icebug ville vi bjuda in till en helg av höstpepp med löpning, föreläsning och massa skönt häng. Vilket var precis vad vi fick!

Friluftsbyn står inför en enorm expansion av deras anläggning och har byggt en helt ny konferenslokal som vi och gruppen fick äran att inviga! På grund av att de inte visste om et skulle vara möjligt att vara i den nya konferenslokalen blev det bestämt sent att vi skulle köra, men ändå kom en bunt med löpare som gjorde helgen riktigt kul!

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.Tanken med helgen är att ge lite extra motivation och pepp inför den kommande hösten samtidigt som vi får visa upp Höga Kusten för nya personer och ha skönt häng på kvällarna och få nya bekantskaper, vilket var precis vad vi fick den här helgen!

Vi körde igång på fredagen med en runda som gick upp först upp på Getsvedjeberget och sedan Skuleberget, och trots ihållande regn under hela eftermiddagen fick vi inte höra något klagomål från gruppen, snarare tvärtom! Det är härmed bevisat att lite skitväder spelar ingen roll, det blir istället en del av upplevelsen under turen. Med rätt kläder klarar man mycket! Höjdpunkten kan dock ha varit fikat i toppstugan på Skuleberget, det värmde lite extra gott med en brasa och varmt dryck just då.. :)

Silva var generösa att låna ut lampor till alla deltagare under helgen, vilket gjorde turen ner från Skuleberget till Friluftsbyn och den stundande middagen extra fin och rolig i mörkret som sköljde över oss. Det är verkligen nåt speciellt att få vara ett helt gäng pannlampor som rör sig i skogen tillsammans, testa det!Beskrivning saknas.

Kvällen blev väldigt trevlig med sköna samtal och som sagt nya bekantskaper!

Under lördagens frukost berättade vi lite om oss för alla deltagare under en liten föreläsning om hur vi kommit dit vi är idag och hur vi ser på vår träning och löpning, bland annat! Beskrivning saknas.

Resten av dagen tillbringade vi i Skuleskogens nationalpark och vi prickade in ett fantastiskt väder. Gårdagens, och de senaste 8 dagarnas regn var som bortblåst och vi fick en dag med fin oktobersol och behaglig temperatur, helt perfekt!

Vi delar in oss i tre grupper; grupp 1 tar en lite längre sväng och grupp 2 en lite kortare, medan grupp 3 joggar och går runt en sträcka. Vi samlas dock gemensamt och äter lunch tillsammans. Det gör att det här är en helg för alla, det spelar ingen roll hur många mil man har i benen eller om man vill springa trail för första gången, alla kan vara med och det fina med dessa helger är att alla är så välkomnande och anpassar sig efter gruppens tempo. Beskrivning saknas.

Vi fick en dag med FANTASTISKA färger i ett sprakande Höga Kusten i höstskrud, en magisk årstid att besöka området. Under hela dagen rörde vi oss på platser som slåttdalsberget och skrevan, tärnättholmarna och tärnättvattnet.Beskrivning saknas.

Väl tillbaka i Friluftsbyn blev det en skön dusch, middag och föreläsning av Jerry Engström. Vi fick dela upplevelser från dagen och tidigare erfarenheter med varandra och kvällen försvann snabbt, riktigt trevligt!

Söndagen blev återigen regnig, men vi tog oss ut efter frukost och upp på Herrestaberget som ligger strax bortanför Friluftsbyn. En blöt och blåsig tur, men riktigt skönt att vara ute ändå! Efter lunch var det dags att säga hejdå och åka hem, och vi hoppas att alla deltagare fick med sig det vi fick. En massa pepp inför vintern, fin löpning i fantastisk miljö och nya bekantskaper!

Till våren kör vi igen, missa inte det!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X