I huvudet på en coach för en löpargrupp

Det är nu – tyvärr – snart säsongsavslutning för vår löpargrupp Trailrunning Sweden Göteborg-Härryda. Det har varit intensiva, men heeeeeelt galet roliga veckor!

Jag var inte sen med att nappa på tanken att få köra en sådan här löpargrupp då jag sedan innan hade en tanke om att starta en egen löpargrupp för totala nybörjare och köra i egen regi. Att få göra något liknande ihop med andra ledare, kändes bara kul, så jag var inte sen med att nappa på det hela. Vi började först som två ledare, men då ytterligare två visade intresse att leda en löpargrupp i samma region, så slog vi ihop oss – och det är jag otroligt tacksam för. Dels för att gruppen blev nästan 40 deltagare och på bara två ledare så hade vi inte lyckats fördela fartgrupper osv lika bra, men den stora fördelen med att ha varit fyra ledare har varit att vi har kunnat hjälpa varandra med idéer, tips, bolla rundor, upplägg osv.

Vi fyra ledare kände egentligen inte varandra från start heller. Åsa och Lotta kände varandra sedan innan och jag och Gunilla hade träffats innan mm, men här fick vi med gemensamt mål – att skapa en go löpargrupp – också lära känna varandra. Ibland ska man kanske ha tur, men det visade sig att personkemin fanns där mellan oss, även om vi har otroligt olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper. Det i kombination har gjort att vi har lyckats dra lärdom av varandra och då kemin finns där så har vi haft väldans roligt ihop. Jag tror att hela gruppen känner av att vi ledare har kul och och kanske smittar det av sig? Jag måste säga att jag är otroligt tacksam över att få ha genomfört den här säsongen med just er Åsa, Lotta och Gunilla, så fantastiskt goa personer och ni förtjänar ett tack för att ni är just ni. Det är mer än en gång jag brustit ut i totalt gapskratt för något vi har hittat på eller klurat över. Underbart!

Det har dock varit mer jobb med detta än vad jag hade räknat med från starten. Först innan vi drog igång, att bara tänka igenom upplägget. Hur långa rundor ska vi ha? Ska vi kunna erbjuda en längre och en kortare distans? I vilka områden ska vi springa? Hur kan vi skapa något som attraherar en bred massa? Hur gör vi med säkerheten, vad är vår plan om någon halkar till och stukar en fot? Hur gör vi med Covid19? Alltså det är inte bara att kasta ut 40 deltagare rätt ut i en mörk skog utan att ha tänkt till lite. Även om alla har ansvar för sig själv, så litar inte minst de som är ovana och nybörjare på att vi ledare har koll. De litar på att vi ska kunna hitta och händer något oväntat som en skada, så underförstått förväntar dem sig att vi har en plan. Jag minns när vi ledare satt hemma hos mig i sommar och jag bara droppade scenariot att någon skulle kunna få en allvarlig sjukdom, ett hjärtproblem eller vad som. Att vi måste ha varandras nummer inlagda i telefonerna för att snabbt kunna nå varandra och hjälpas åt. Jag såg hur de andra ledarna typ satte fikat i halsen, men som fd brandman är jag tränad till att alltid tänka igenom värsta tänkbara scenario och vara förberedd på det. Förhoppningsvis händer det aldrig, men om det gör det, så kan skillnaden mellan att bli handlingsförlamad och att konkret agera vara just att man någon gång har mentalt förberett sig inför scenariot. Prepare for the worst – enjoy the best.

Den stora skillnaden mellan Trailrunning Swedens löpargrupper och andra löpargrupper är just att här ska man fokusera på närområdet och hitta ut på nya stigar. Det duger kanske inte att ta det lokala elljusspåret som alla hade kunnat hitta till på egen hand och erbjuda det som ett ”upptäckarpass”. Det har tagit nästan mest med tid, att verkligen sy ihop bra rundor och kunna visa ut på stigar och områden som man knappt trodde fanns. Jag har själv blivit förvånad över rundor som de andra ledarna har tagit fram, alldeles intill mina ”standardrundor”, men där de har hittat stigar som jag inte kände till och knappt sett på en karta. Hade det varit en ”vanlig” löpargrupp så hade vi kunnat göra det enkelt för oss och välja ett och samma ställe och istället variera själva passet där. Intervaller en omgång, fartlek en annan etc fast på samma stig.

Jag tror att vi lyckades få med oss mer erfarna och rutinerade löpare just pga detta, att vi kunde visa dem nya ställen att springa på, som de själva kan köra sina träningspass på. Dvs de har inte sprungit med oss kanske för att utveckla sin löpning genom ”springatillsjagkräksintervaller”, utan de mer erfarna har sprungit med oss för att få inspiration till egna pass och för gemenskapen.

Det jag känner mig mest stolt över, överlag, är just att vi verkar ha lyckats skapligt med att få ut helt oerfarna löpare ut på stigarna. Både totala nybörjare på stiglöpning men också nybörjare och/eller deltagare som har haft längre uppehåll från löpning.

Detta är det jag var tydlig med från start till de andra ledarna; jag vill inte att vi skapar ännu en löpargrupp som bara vana löpare vågar delta i.

Jag ville verkligen kunna få slå hål på myten om att man måste redan vara en löpare för att delta i en löpargrupp. Jag vet själv hur jag agerar när jag kommer till ett publikt löpevent, typ Göteborgsvarvets träningsgrupper och då de frågar vad man springer en mil på. Jag sågar alltid mig själv vid fotknölarna och väljer en långsammare grupp än den jag borde stå i, pga rädsla att bli sist, vara den som sinkar gruppen eller vad som. Det är så typiskt svenskt ibland tyvärr, att vi inte vill tro på oss själva, utan istället nedvärdera oss själva. ”Hur ska jag kunna följa med, jag som inte har tränat så mycket sista halvåret” osv. Det som verkligen har gett mig massor med energi nu i sensommar/höst har varit att vi har fått med oss många osäkra löpare som har kört pass på pass på pass samtidigt som vi har fått med oss erfarna och rutinerade, riktigt duktiga och meriterade löpare som också har kört samma pass. Jag är helt övertygad om att hade vi annonserat löpargruppen som att ”här kör vi stenhårda intervaller”, så hade vi tappat massor med deltagare som aldrig hade vågat anmäla sig. Det hade andats ”gruppen för tränade individer”, även om intervallträning är ett ypperligt redskap för att ta en inte alltför tränad person till en ny nivå konditionsmässigt. Det sätter dock fokus på prestation plötsligt före fokus på ”upptäcka, upplevelser” osv. Med det sagt, så vill jag säga att det är så vi har resonerat i vår löpargrupp, andra löpargrupper kanske vill ha just den tvisten och verkligen fokusera på att utveckla sig löpmässigt mm. En sak jag också är så glad över (och var nervös inför) är att de mer meriterade och duktigare löparna har varit så avslappnade. Det kan annars lätt bli en slags ”elitism” där man vill framhäva hur bra man är, tala om för alla vad de måste tänka på osv. I vår grupp har inget sådant förekommit och jag måste ge en eloge till er lite mer erfarna löpare för att ni har varit ödmjuka och även hjälpt till att sprida pepp till alla andra. Kudos!

För varje ny traillöpare som vi lyckas odla, så blir i varje fall jag genuint glad. Att se fler människor ägna sig åt rörelse i natur värmer mitt trailhjärta.

Har allt bara varit så jäkla bra då? Nej, verkligen inte! Vi har fått en halvtidsutvärdering genom enkätsvar och kommer att få en fulltidsutvärdering med. Kan direkt konstatera att utmaningen med att ha en bred löpargrupp för alla möjliga förmågor, är att det blir också väldigt många olika förväntningar. Startar man en löpargrupp där man aviserar att här ska vi springa oss kräktrötta i backintervaller enbart, så får man deltagare som förväntar sig just det och kan lättare uppfylla förväntningarna. Vi har fått en utmaning i just bredden på gruppen med att försöka få alla ”så nöjda som det bara går”. Med nästan 40 deltagare med så helt olika nivåer, erfarenheter osv, så skulle vi nästan ha behövt vara 20 ledare för att ge alla en optimal upplevelse. 10 olika fartgrupper, med en fram, en bak osv. Det går bara inte och jag brukar säga att 100% nöjda deltagare som är nöjda med allt, det går inte att få. Vi gör detta på vår fritid trots allt, vid sidan om jobb, familjeliv och allt annat. Vi har dock fått väldigt bra och konstruktiv feedback till oss, allt från att nybörjare önskar mer hjälp på vad man ska tänka kring (löpsteg, utrustning etc) till information runt/kring passen osv. Jag har över 20 års erfarenhet som ledare/chef i mitt yrkesliv och det viktigaste verktyget i hela verktygslådan är just att få feedback från dem man leder.

Så, ja, det har varit nervöst, det har varit tidskrävande, men det har varit så helt sjukt galet roligt att få ha varit med om denna sensommar och höst som en av fyra ledarna för vår löpargrupp. Att fortsätta göra detta under 2021 är inte ens något jag tvekar över. Den energin som gruppen ger tillbaka är lite svår att förklara, men jag personligen har fått en och annan ny löparvän från gemenskapen. Att bara se en och annan deltagare le, sprida kärlek, kanske kommentera efteråt att de tyckte det var fina stigar och ett bra pass – det ger SÅÅÅÅ mycket tillbaka in på mitt ”må bra och ha kul”-konto i livet.

Om någon funderar på att starta en lokal löpargrupp i Trailrunning Swedens regi och har funderingar, frågor eller så och bara vill bolla, så tveka inte att kontakta mig så kan jag berätta mer om hur vi gjorde i vår löpargrupp och ge min syn och mina erfarenheter på det hela. Dra bara iväg ett mail till [email protected]

Du som funderar på om du ska våga delta i vår löpargrupp Göteborg-Härryda i vår? Tveka inte! Är du osäker så kontakta mig så ser jag till att du kan få kontakt med någon av de löpare som själva var osäkra på om de skulle delta och som nu är med. Så får du höra vad de har tyckt och hur det hela har varit.
Allt gott!
(ps spana in filmen nedan så får ni en glimt av våra upplevelser i gruppen! ds)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Bli starkare, snabbare och uthålligare

Motto: Alla kan, bara man vill och vågar försöka

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

01marallday31alldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27maralldayFeaturedInspirationsloppet Hoka Torekov-Båstad22 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälan

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör15majalldayalldayFeaturedSundsvall Trail21,1 km, 9,8 km, 5 km, 2.8 kmLandskap:Medelpad

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - The North Face Flight Vectiv Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • ISBAD! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Grusväg eller stig Linda Doktar
  Läs mer
 • Vinterträning - islöpning, skridskoåkning och utomhus-CrossFit Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Bubblig av att traila? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • November testar oss rejält Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vallåsen Everest Challenge Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Runstreak day 140.

Vilket veckoslut. Underbart väder men för mycket kläder på mig när jag springer nu. Om man har samma kläder vid -2 som vid plus 15 då svettas man.

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #salmingtrail6 #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garminvivoactive3 #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #silva #silvacrosstrail3 #instarunners #hemmavasan2020 #idrefjällmaraton #hemmavasan #löpninärfrihet #winterrunning #runstreak #runstreak2021 #loverunning #buff #blioslagbar #osterlentrail60km
...

Åååååh längtar redan tillbaka till helgens äventyr 🏃🏼‍♀️⛰🏃🏻🤟🏻
Tack alla deltagare för en härlig tur i Hjortmarka, Alingsås!
.
.
#språngträningäventyr #påsprång #alingsås #hjortmarka #trail #trailrunning #run #running #laufen #löbe #trailrunningsweden #merrell #umarasports
...

Magisk kväll på Klinten🙏💞 ...

Snyggt sprunget av alla Låtsasloppetlöpare idag👌✨ God kväll säger vi från Idre 📷 @kalledalin vår eminente banutsättare och speaker #idrefjällmaraton #blioslagbar #salmingrunning #låtsasloppet #idrefjäll #mtigersports #enervit #flowlife #uswe #trailrunningsweden ...

Sundsvall Trail öppnar 1 mars föranmälan till vårens trailhelg den 14-15 maj. Loppet är deltävling i Trailtouren och har en historia att locka starka startfält. Vi har fått några ord med tävlingsledaren David Holmberg. Läs mer på sajten! @sundsvalltrail #sundsvalltrail #trailrunningsweden #trstrailtour ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

5 hours ago

Har någon här sprungit Öland ultra trail? Hur ser banan ut ? Kuperad? Mycket terräng eller jämnt fördelat med asfalt?

Tacksam för svar, funderar nämligen på om jag ska anmäla mig eller inte 😊
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Följer 🙂

Kerstin Wetterberg

Förra året var det ca hälften asfalt och hälften terräng. Än del av banan är i sand också. Ganska flackt lopp.

5 days ago

Inspirera mig! Vad är din trail running historia?
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
- Vad har varit dina milstolpar?
- Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km.

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲
... Se merSe mindre

Inspirera mig! Vad är din trail running historia? 
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
- Vad har varit dina milstolpar?
- Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km. 

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲

Kommentarer på Facebook

Vad härligt!! Vad fin hund du har! Vad är de för ras?

Jag har i princip mitt andra hem på västkusten, en ö i bohuslän. Började springa på stigar och på klippor vilket övergick till mycket skog när jag flyttade till Göteborg 🙂 efter det växte min passion från att springa på asfalt ( som jag då tyckte var nice) till att endast springa på stigar i skogen eller havet. Det är då jag får ro och det är som meditation för mig🌲 mitt mål nu är att börja springa lopp igen, springa en fjällmara denna eller nästa sommar men också fortsätta njuta och vara skadefri🙏🏻

Vilken himla fin bild och fin vovve 🥰🐕 Har alltid älskat att vara i skogen, sett till att jag alltid bott nära, och när jag sprang va det helt naturligt att springa i skogen. Numera tillsammans med hunden är det ännu mer självklart. Läste dessutom Jonas Coltings bok där han skrev att det bästa man kunde göra va att springa i skogen. Det är utmärkt bra att bygga upp styrka och balans. Sen är det så himla skönt att man nästan inte kan tänka på något, för då snubblar man 🤣 måste läsa av underlaget hela tiden.... skönt att springa där man sällan träffar någon annan. Träffar man någon blir ju det också roligt eftersom det var så osannolikt. En dröm va att kunna springa Maratondistansen och det uppfyllde jag i november. Nu drömmer jag om att göra det på bättre tid, och jag drömmer om längre löpning i fjällen som är så härligt ❤ Blev ett fjällopp i höstas och det gav mersmak 👍

Vilken fin bild! Samma för mig som för dig ungefär. Mer skonsamt och träning av fler muskler plus att jag älskar att vara ute i naturen.🏃🏽‍♀️

Jag berättar lite mer om min bakgrund som "träningshatare" i Idre Fjällmaratonpodden som finns på Idre Fjällmaratons hemsida om man vill få höra hela historien, men just traillöpning blev min passion 2015. Började springa på stigar för att träna inför mitt projekt att bestiga Seven Summits med Kilimanjaro först ut då jag såg synergin mellan bergsbestigningar och traillöpning. Sedan upptäckte jag hur fantastiskt roligt det var och utvecklade min passion för det. Största bidragande orsaken till att jag formligen älskar traillöpning över väglöpning är att min hjärna stimuleras av att jag dels måste vara "aktiv" i löpningen samt att jag älskar att upptäcka och utforska. Blir nästan barnsligt glad av att springa upp på en utsikt eller hitta en ny grotta. Milstolpar har nog varit ultratävlingarna, särskilt 11 mil från Nikkalouokta till Abisko, något jag aldrig hade trott innan då jag avskydde löpning. Målet nu är att bara fortsätta upptäcka, njuta, tävla, uppleva och så fort pandemin ger sig få åter njuta av en härlig gemenskap i "trailcommunitiet".

Så söt hund! 🙏🏼 Jag längtade ut i skogen, men klarade inte orientering. 2012 sprang jag premiären av Stockholm Trail 21 km. Blev biten direkt! Därefter har jag sprungit Sweden Sky Race 24, Kullamannen 21 km ochTromsø Sky Race. Jag har sprungit varenda Stockholm Trail sedan dess och EcoTrail Stockholm. Jag kan ju springa vilse i min egen bakficka, så snitslad bana funkar kanonbra! 😍 Roslagsleden funkar... Jag älskar trailrunning! Nu ska jag bara bli hel och stark och hitta konditionen igen! 🤪

Jag har två viszlor som draghjälp 😀 och mitt mål är att kunna springa en mil, började springa under corona. För första gången i livet längtar jag efter varje gång jag kan ta mig ut i skogen, mycket tack vare hundarna. Allt började egentligen för 2 år sedan, efter en traumatisk händelse, och jag bestämde mig för att förändra livet.

Jag är orienterare och tränar trail och offtrail. Har sprungit lite väg nu när det varit snö o det är ju skittråkigt. Nu kommer den absolut finaste tiden för skogslöpning, innan gräset blir för långt. Lycka till med skogslöpningen 🌞

Jag sprang först med ForestFemmes i skogen för två år sedan, och insåg att det är så mycket roligare eftersom kroppen inte tar stryk lika mycket som på asfalt, mycket fint att se och sedan att tidspressen försvinner och jag springer för att det är roligt och inte för att klara ett visst antal km under en viss tid! Målet är i år att springa ett marathon, vildmarksleden med en vän (inklusive typ lunchpaus, kanske ett dopp i en sjö) utan tidspress/km men hela sträckan under en dag som en härlig utmaning och äventyr! I framtiden hoppas jag också få springa med min hund (den vi bara drömmer om hittills, tills vi köper hus)

1 week ago

Hej! Jag är ny här i gruppen, glad att ha hittat hit! 😁 Är nybörjare i "seriös" löpning, har mest bara tagit på mig skorna och sprungit förut utan att tänka efter så mycket, så jag skulle behöva er hjälp. Balansbräda, är det ett bra sätt att bygga upp stabila knän?
Hade för många år sedan problem med vätska i knät och har nu börjat få känningar igen efter att ha börjat löpa från ett långt uppehåll. Finns ju diverse övningar på nätet men tycker att balansbräda känns lättast, är det något ni rekommenderar?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Smärtor i olika delar av ”löpmaskineriet” hänger ofta ihop med svagheter, som inte alltid sitter där smärtan sitter. Jag skulle rekommendera att du tar hjälp av en sjukgymnast, som identifierar svagheterna och som ger dig ett träningsprogram som långsiktigt hjälper dig att bygga upp styrka i knän och bål. Det är lätt att få en mängd välmenande råd av folk i forumen, som varken undersökt dig, eller har kompetensen.

Dessa övningar är magi för att stärka knäna och hålla de skadefria. Finns som nivå 1-3. För övrigt en fantastisk sida för hela kroppen. Gällande balansbräda så tycker jag det är ett bra tillägg till vissa knäkontrollsövningar, dessutom mycket bra för stärka fotlederna för traillöpningen! 👌🏼 skadefri.no/kroppsdeler/kne/skadefri-kne/

Då jag opererade mitt knä så var rehabiliteringen mestadels inriktad på lårmusklerna och stärka dem, inte själva knät. Jag frågade efter övningar för knät, och fick svaret att låren stödjer knät. Hade aldrig haft knäproblem innan (opererade bort tumör, vpns, 3 mån utan rörlighet i knät innan operationen, 2 mån återhämtning med styrke/stretch övningar för låren, samt cykling i först hand)

Balansbräda är ett grymt bra redskap överlag för att stärka senor och ligament t.ex. genom enbens knäböj mm, men jag håller med Gustav ovan om att det kan vara klokt att ta professionell rådgivning som ser till helheten för just dig och din sits. Löpning är ju lite lurigt ibland då man kan få en känning på ett ställe som beror på en svaghet på ett helt annat ställe på kroppen. Lycka till!

Tack för era svar 🙂 Kontaktar nog en sjukgymnast helt enkelt så det inte hinner bli alldeles galet 🦵

Följ rådet om sjukgymnast. Dit gick jag och fick bifogat program.

4 weeks ago

Halloj
Jag söker efter liknande grupp som denna fast med fokus på Skåne och helst Lund. En grupp där man kan få stigtips, hitta löpsällskap och så här på vintern kunna få status på om stigarna är farbara.
Tack på förhand 🙏

Obs! Jag har inte letat supermycket så slå mig inte för hårt om den finns precis runt knuten 😊
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Coach K Runners och Tjörnarparen.

Johan Asplund från mars månad kör vi här: trailrunningsweden.se/lopargrupper/malmo/

En fråga. Du som verkar ha kört många olika modeller. Vilka är breda? Lwta alltid efter skor som är breda tidigt liksom. Det är den sabla stortåleden som är problemet. Skoskrällena går ju sönder i övergången mellan sko och sula. Altra är breda i tåboxen men jag behöver bredden tidigare än så.

2 weeks ago

Någon som har tips på vatten och vindtätt ytterställ. Ska springa öppet fjäll maraton och skulle behöva några lätta ytterplagg som tar liten plats i ryggsäcken. Kikat lite på märket OMM om någon har erfarenhet och vill dela med sig? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

OMM är fina, en löparvän är väldigt nöjd. Även Gore och Salomon har några jackor som är lätta, vindtäta och andas. Men det här med andas är intressant, jag svettas floder, vill ha vindtätheten, med resultat att det i princip rinner på insidan av jackan vid lite hårdare pass. Har själv lätta jackor från Gore (wear R7, köpt tight, har dragkedja som kan öppnas nerifrån för luftning) och en Salomon (Bonattis Waterproof, köpt lite större för att kunna klä för skånevinter under :), har tryckknapp så man kan öppna helt men ändå hålla ihop jackan ). Upplever att båda är ganska små i storlekarna. Har även en superlätt luftig Craft som är mer för sommar.

Tänker något goretex paclite Linda! Kul att du springer trail!

Lim från Haglöfs 😍

OMM Halo är grymma, väger inget och klarar hyffsat oväder. Men pratar vi fjällstormar och ihållande ösregn kanske man ska kliva upp någon nivå till kraftigare Haglöfs LIM comp eller något Inov-8.

Gore shakedry is the shit!!!

undviker vindtätt blir för blött på insidan vilket ger att man blir kall finns mycket bra skalkläder som torkar snabbt som funkar bättre om man ska vara ute länge.

6 months ago

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳
... Se merSe mindre

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳

Kommentarer på Facebook

Oh, vackra Norge! ❤️

Fina bilder, dela gärna nån kartbild där rutten syns också - hur långt ni sprang 😃

2 weeks ago

Hej! Något förslag om en mindre ryggsäck eller väst som sitter bra? Tack! ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Salomons väska st 12 sitter väldigt bra. Rekommenderas

Salomon adv skin 12 är jag riktigt nöjd med.

Ultimate Direction Ultra Vest 4.0 eller någon av de mindre Salomonvästarna. 👌🏼

Köpte precis mig en adv skin 5. Mkt nöjd 😄 Hade Camelback innan och den var helt ok med. Men denna sitter bättre

Även jag röstar för salomon adv skin 12. Den är så smidig att den nu alltid får sitta på när jag springer, även kortare rundor eftersom min telefon (stor iPhone pro max) inte ens känns när den ligger i en sidoficka. Dessutom är då alltid mitt lilla nödkit med 👍🏼

Ultimatedirection.se bästa! 🤩

Jag hade inte slutat letat innan jag testat Pace Pro från USWE. Sitter otroligt bra och bekvämt!

Älskar min advanced skin från Salomon.

Gå in och sök på Ultimate Direction. Special designade av trail löpare. Lätta och sitter fantastiskt bra. I minsta detalj. Så otroligt nöjd 👍 Såg att det är rea dessutom. www.northsport.se

Tack alla, mycket uppskattat!

Ultimate Direction gör riktigt fina säckar som fungerar.

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Är långpassen överskattade? https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/det-overprioriterade-langpasset/

Fyra svenska spaanläggningar med grym traillöpning inpå knuten. https://trailrunningsweden.se/2021/02/19/trailloparens-basta-spahotell/

Effektivare träning när du har koll på pulsen. https://trailrunningsweden.se/2021/02/18/koll-pa-pulsen-ger-effektivare-traning/

”Tillåt orienteringstävlingar nu” Öppet brev från @svorientering till @Folkhalsomynd https://www.svenskorientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/svenskaorienteringsforbundettillatorienteringstavlingarnu/

Kan Vasaloppet visa vägen för andra motionslopp? https://trailrunningsweden.se/2021/02/17/visar-vasaloppet-vagen-for-arrangorer-av-motionslopp/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X