Vallåsen Everest Challenge

Att köra en utmaning på 8848 hm tre veckor efter ett lopp som slutade på dryga 36 mil och en mindre kollaps är ren och skär fåfänga och kanske även ett sätt att bli kompis med sin kropp igen. Det lyckades. Eller jag är åtminstone kompis med kroppen medan den är lite sur på mig. Men sånt går över och nu är vi kvitt. Dessutom har jag gjort mitt livs längsta backpass på träning. 

I helgen tog jag mig an Vallåsen Everest Challenge, en utmaning som precis som det låter går ut på att klara 8848 hm upp och nedför Vallåsen i Färila (Hälsingland). Det är en bra utmaning som passar de flesta, då man får välja om man vill göra det på 24h, 1 vecka, en månad, 3 månader, 6 månader eller 1 år och om man vill gå, springa, cykla, eller skida. Ett flertal personer hade redan bestigit sitt Everest, dock ingen inom 24h och jag har varit sugen på att testa detta sedan i våras men inte fått till det tidsmässigt. Tiden var som sagt inte perfekt nu heller, men med risk för snö och det faktum att vi far upp till Abisko nästa vecka så fanns det inte så mycket att spela på så jag bestämde mig för att köra ändå. Men jag gav mig själv en liten utväg i att jag kunde göra det inom en vecka istället om det inte kändes bra. 

Klockan 07 söndag morgon tar jag första vändan upp. Det känns inte särskilt bra alls men efter en timme börjar jag komma igång. Efter 3000 hm och ca 5 h är jag till och med lite kaxig, inte för att det går särskilt snabbt utan för att benen fortfarande är fräscha. Men högmod leder ofta till fall och bara 500 hm senare är jag halt. Tokhalt. Problemet är både uppför och nedför och jag börjar misströsta, jag börjar även känna att jag inte alls är tränad för det här, Jag har tränat platt i tre veckor inför Big*s, sprungit platt tre veckor efter och som salt på det inte levt särskilt hälsosamt. Nej, jag är inte i form för den här utmaningen. Inte utvilad och dessutom mentalt helt oförberedd på att det faktiskt kommer att bli jobbigt. Nonchalant (hur svårt kan det vara?!) och ganska typiskt mig. När jag är inne på sjätte timmen kommer mamma förbi. Hon är helt ointresserad av ultralöpning, eller löpning för den delen. I hennes värld tror jag att det fortfarande är en form av destruktivt beteende, och kanske något tvångsmässigt. Kanske är det det. Tvångsmässigt. En gång i tiden tränade jag nästan ihjäl mig och vi har ett komplicerat förhållande jag och löpning – jag känner mig sällan nog, inte tillräckligt tränad och oftast för tung. Men när jag tillåter mig själv att bara vara så är det rätt enkelt och mest bara kärlek. Tänker att fler borde tillåta sig att bara vara, bara springa utan att fundera och tänka så mycket. För utan tankar och värderingar är löpning enkelt och det bästa som finns. För min del när jag tillåter mig att bara vara så är jag faktiskt perfekt. Sitter ner med mamma ett tag och äter en risifrutti, hittills har jag kört på en gel i timmen, ca 2,5 dl sportdryck och ett par skumtomtar som avbräck och det har funkat bra. Men jag påminner mig om att detta inte är en tävling och att det inte finns någon mening med att stressa eller köra in i kaklet, detta ska ändå vara en “kul” grej. 

Efter 4000 hm kommer Roger och hundarna och jag blir en aning gnällig. Jag rör mig dåligt på grund av att höften gör ont och låser sig och det är inte alls särskilt roligt längre. Jag försöker fokusera på det som är bra – att jag får vara ute, att det är en fin dag, och att varje steg räknas. Men jag vill inte fortsätta och erkänner för Roger att det inte går bra. Han tycker att jag ska lägga ner, att det är onödigt att bli skadad. Att det var en jättekorkad grej att göra från början. Innerst inne håller jag med, men nu har jag ju börjat, och grejen att han verkar övertygad om att jag inte kommer att genomföra provocerar mig. Det är möjligt att jag ofta är impulsiv och kanske inte allting tänker igenom saker i förväg men några vändor i en backjävel ska jag väl ändå kunna klara? Jag är ingen jäkla porslinsfigur! Ägnar en timme åt att tänka igenom situationen och kommer fram till att man måste välja sina strider. Den här striden tänker jag ta, kosta vad det kosta vill. Det är bara träning, bara en “kul” grej, men det är principen. Jag vill inte avsluta 2020 med ett DNF. Jag vägrar. Jag behöver göra klart, för mitt egets huvuds skull. För att visa att jag kan. Inte för någon annan – alla andra verkar reda ha en övertro på vad jag kan och inte kan. Men för mig själv, för att jag inte har samma övertro. 

Dryga 9 timmar in äter jag mat, chicken cashew och ris nedsköljt med cola. SItter i tältet och kliar Scout, medan Bosse och Roy mojar i tältsängen. De är vana vid diverse konstigheter vid det här laget och verka tycka att det hela är rätt trevligt. Roger går det heller ingen nöd på för han plöjer avsnitt efter avsnitt av Vikings förutom de gånger han sticker ut huvudet och frågar om jag behöver hjälp med något. Till sist sliter jag mig från kaminens värme och sätter igång igen. Och sett utifrån är detta faktiskt ett ganska intressant experiment: hur tätt klarar jag relativt hårda utmaningar? Vad säger huvud och kropp? Kan jag t e x springa två 100-mileslopp med bara några veckor emellan och om än inte prestera på topp men åtminstone helt ok? Det är en ganska väsentlig fråga då 2021 kommer bjuda på en del sådant om inte corona sätter stopp. Nackdelen med backe är att det egentligen aldrig är någon vila för även att gå uppför kräver en viss ansträngning, Nedför går inte heller att slappna av då backen är väldigt lerig och inte helt oteknisk så det gäller att hålla koncentrationen uppe i mörkret. Jag gör ändå ett riktigt faceplant men det går bra och gör att jag skärper till mig lite. Jag hittar ardenner-mode och tuggar på. Talar om för mig själv att även om jag inte är snabbast eller starkast så är jag för det mesta steady going. Och om inget annat så har det här året gett mig en betydligt högre lägstanivå. 

Med dryga 2000 hm kvar äter jag igen, mest för att jag är less och för att jag behöver ladda telefonen. Säger till Roger att det inte är så mycket kvar nu och han tar ner mig på jorden genom att berätta att det är nästan en fjärdedel. Jaha. Går ut igen. Försöker få höjdmeterna att rulla snabbare men det är svårt när man inte orkar trycka på och det går inte ett dugg fortare för att jag tittar på klockan varannan minut. Känslan av dålighet gör sig påmind, det är ju faktiskt bara att bita ihop och göra. Jävligt enkelt. Att maska leder inte någon vart. Så jag matar på. Motvilligt. Har inte ett dugg kul. Tycker synd om mig själv för givetvis är det ENORMT SYND om mig som vald detta alldeles själv… Vi har en diskussion i huvudet jag och jag. Jag säger att det går så långsamt att jag lika gärna kan lägga ner och jag säger att varje meter uppåt räknas. Jag nummer tre lyssnar med ett halvt öra och suckar lite åt de käbblande småbarnen. Så bestämmer sig Scout för att följa med ett varv. Han studsar uppåt och även om jag gör allt annat än det så blir jag glad igen. Vi har det väldigt bra trots allt. Nere i vändning tittar Scout efter mig när jag vänder om och jag ser hur han buffar på tältduken. Han är klokare än jag den där hunden.  

Så är det inte ens 1000 höjdmeter kvar och jag tittar på klockan och gör ett överslag. Det har gått nästan femton och en halv timme men sub 18 skulle kunna gå. Så jag tar sikte på det för att motivera mig att inte vara alltför lat. Jag vill åka hem. Efter 17 har och 33 min, 104 km och exakt 8848 HM stannar jag klockan. Roger har redan plockat ner tältet och lastat hundarna. “Är du klar?” frågar han. “Jajamensan” svarar jag. På väg till duschen kräks jag tre gånger och konstaterar att jag nog är tröttare än vad jag tror. Men det bästa med trötthet är att man oftast blir pigg ganska snabbt igen.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

 

Ett svar till “Vallåsen Everest Challenge”

 1. Håkan Balcker skriver:

  Dina (Anna Carlsson) inlägg är oerhört inspirerande, även för glada amatörer som håller sig på helt andra distanser 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Att springa längre och snabbare och ha så roligt som möjligt längs vägen.

Motto: Det går aldrig som man tänkt sig men det blir bra ändå!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön28feb10:00FeaturedLåtsasloppet Halvan6 km, 14 km, 23 km, 42 kmAnmälan

01marallday31alldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27maralldayFeaturedInspirationsloppet Hoka Torekov-Båstad22 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälan

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör15majalldayalldayFeaturedSundsvall Trail21,1 km, 9,8 km, 5 km, 2.8 kmLandskap:Medelpad

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • ISBAD! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Vinterträning - islöpning, skridskoåkning och utomhus-CrossFit Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Dags att damma av Trailtuben Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kylan utmanar Linda Doktar
  Läs mer
 • Bubblig av att traila? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • November testar oss rejält Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vallåsen Everest Challenge Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Magiskt fint ute idag!
Ha en fantastisk helg allesammans.

#Altrarunning
#Embracethespace
#zerolimits
#altrarunningnordic
#altrarunningfans
#OMM
#corosglobal
#corosapex
#trailrunning
#Trailrunningsweden
#äventyrslöpning
#swedenrunners
#Trailsquare
...

Det är hit vi vill, det är hit vi ska. Ett delmål på vägen är Låtsasloppet. På söndag springer vi Halvan - hur långt blir det för dig? #idrefjällmaraton #blioslagbar #salmingrunning #låtsasloppet #flowlife #mtigersports #uswe #idrefjäll #enervit #trailrunningsweden ...

#trailrunning #trail #trailrunner #trailrunningsweden #trailrun #ultrarunning #ultratrail #ultratrailrunning #laufen #jagspringer #löpning #löparglädje #iloverunning #laufenmachtglücklich #laufenmachtspass #stockholm #ultravasan90 #ultravasan #loverunning #longrun #salomonrunning #salomonrunningswe #icebug #maurten_official #craftsportswear #winter #winterwonderland #winterrunning #winterrun ...

Vi skådade fågelskådarna som vaknat från vinterdvalan. 35 minuter, medelpuls 113. #darktrailrunners #10månadermot10mil #trailrunningsweden #ultravasan90 #laufen ...

Tangents on the trail. Instalment 6 ...

Finger guns just seemed fitting for the view. 10km workout (Cut short by the storm today on our way to 20km) ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Inspirera mig! Vad är din trail running historia?
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
- Vad har varit dina milstolpar?
- Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km.

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲
... Se merSe mindre

Inspirera mig! Vad är din trail running historia? 
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
- Vad har varit dina milstolpar?
- Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km. 

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲

Kommentarer på Facebook

Vad härligt!! Vad fin hund du har! Vad är de för ras?

Jag har i princip mitt andra hem på västkusten, en ö i bohuslän. Började springa på stigar och på klippor vilket övergick till mycket skog när jag flyttade till Göteborg 🙂 efter det växte min passion från att springa på asfalt ( som jag då tyckte var nice) till att endast springa på stigar i skogen eller havet. Det är då jag får ro och det är som meditation för mig🌲 mitt mål nu är att börja springa lopp igen, springa en fjällmara denna eller nästa sommar men också fortsätta njuta och vara skadefri🙏🏻

Vilken himla fin bild och fin vovve 🥰🐕 Har alltid älskat att vara i skogen, sett till att jag alltid bott nära, och när jag sprang va det helt naturligt att springa i skogen. Numera tillsammans med hunden är det ännu mer självklart. Läste dessutom Jonas Coltings bok där han skrev att det bästa man kunde göra va att springa i skogen. Det är utmärkt bra att bygga upp styrka och balans. Sen är det så himla skönt att man nästan inte kan tänka på något, för då snubblar man 🤣 måste läsa av underlaget hela tiden.... skönt att springa där man sällan träffar någon annan. Träffar man någon blir ju det också roligt eftersom det var så osannolikt. En dröm va att kunna springa Maratondistansen och det uppfyllde jag i november. Nu drömmer jag om att göra det på bättre tid, och jag drömmer om längre löpning i fjällen som är så härligt ❤ Blev ett fjällopp i höstas och det gav mersmak 👍

Vilken fin bild! Samma för mig som för dig ungefär. Mer skonsamt och träning av fler muskler plus att jag älskar att vara ute i naturen.🏃🏽‍♀️

Jag berättar lite mer om min bakgrund som "träningshatare" i Idre Fjällmaratonpodden som finns på Idre Fjällmaratons hemsida om man vill få höra hela historien, men just traillöpning blev min passion 2015. Började springa på stigar för att träna inför mitt projekt att bestiga Seven Summits med Kilimanjaro först ut då jag såg synergin mellan bergsbestigningar och traillöpning. Sedan upptäckte jag hur fantastiskt roligt det var och utvecklade min passion för det. Största bidragande orsaken till att jag formligen älskar traillöpning över väglöpning är att min hjärna stimuleras av att jag dels måste vara "aktiv" i löpningen samt att jag älskar att upptäcka och utforska. Blir nästan barnsligt glad av att springa upp på en utsikt eller hitta en ny grotta. Milstolpar har nog varit ultratävlingarna, särskilt 11 mil från Nikkalouokta till Abisko, något jag aldrig hade trott innan då jag avskydde löpning. Målet nu är att bara fortsätta upptäcka, njuta, tävla, uppleva och så fort pandemin ger sig få åter njuta av en härlig gemenskap i "trailcommunitiet".

Så söt hund! 🙏🏼 Jag längtade ut i skogen, men klarade inte orientering. 2012 sprang jag premiären av Stockholm Trail 21 km. Blev biten direkt! Därefter har jag sprungit Sweden Sky Race 24, Kullamannen 21 km ochTromsø Sky Race. Jag har sprungit varenda Stockholm Trail sedan dess och EcoTrail Stockholm. Jag kan ju springa vilse i min egen bakficka, så snitslad bana funkar kanonbra! 😍 Roslagsleden funkar... Jag älskar trailrunning! Nu ska jag bara bli hel och stark och hitta konditionen igen! 🤪

Jag har två viszlor som draghjälp 😀 och mitt mål är att kunna springa en mil, började springa under corona. För första gången i livet längtar jag efter varje gång jag kan ta mig ut i skogen, mycket tack vare hundarna. Allt började egentligen för 2 år sedan, efter en traumatisk händelse, och jag bestämde mig för att förändra livet.

Jag är orienterare och tränar trail och offtrail. Har sprungit lite väg nu när det varit snö o det är ju skittråkigt. Nu kommer den absolut finaste tiden för skogslöpning, innan gräset blir för långt. Lycka till med skogslöpningen 🌞

5 days ago

Hej! Jag är ny här i gruppen, glad att ha hittat hit! 😁 Är nybörjare i "seriös" löpning, har mest bara tagit på mig skorna och sprungit förut utan att tänka efter så mycket, så jag skulle behöva er hjälp. Balansbräda, är det ett bra sätt att bygga upp stabila knän?
Hade för många år sedan problem med vätska i knät och har nu börjat få känningar igen efter att ha börjat löpa från ett långt uppehåll. Finns ju diverse övningar på nätet men tycker att balansbräda känns lättast, är det något ni rekommenderar?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Smärtor i olika delar av ”löpmaskineriet” hänger ofta ihop med svagheter, som inte alltid sitter där smärtan sitter. Jag skulle rekommendera att du tar hjälp av en sjukgymnast, som identifierar svagheterna och som ger dig ett träningsprogram som långsiktigt hjälper dig att bygga upp styrka i knän och bål. Det är lätt att få en mängd välmenande råd av folk i forumen, som varken undersökt dig, eller har kompetensen.

Dessa övningar är magi för att stärka knäna och hålla de skadefria. Finns som nivå 1-3. För övrigt en fantastisk sida för hela kroppen. Gällande balansbräda så tycker jag det är ett bra tillägg till vissa knäkontrollsövningar, dessutom mycket bra för stärka fotlederna för traillöpningen! 👌🏼 skadefri.no/kroppsdeler/kne/skadefri-kne/

Då jag opererade mitt knä så var rehabiliteringen mestadels inriktad på lårmusklerna och stärka dem, inte själva knät. Jag frågade efter övningar för knät, och fick svaret att låren stödjer knät. Hade aldrig haft knäproblem innan (opererade bort tumör, vpns, 3 mån utan rörlighet i knät innan operationen, 2 mån återhämtning med styrke/stretch övningar för låren, samt cykling i först hand)

Balansbräda är ett grymt bra redskap överlag för att stärka senor och ligament t.ex. genom enbens knäböj mm, men jag håller med Gustav ovan om att det kan vara klokt att ta professionell rådgivning som ser till helheten för just dig och din sits. Löpning är ju lite lurigt ibland då man kan få en känning på ett ställe som beror på en svaghet på ett helt annat ställe på kroppen. Lycka till!

Tack för era svar 🙂 Kontaktar nog en sjukgymnast helt enkelt så det inte hinner bli alldeles galet 🦵

Följ rådet om sjukgymnast. Dit gick jag och fick bifogat program.

4 weeks ago

Halloj
Jag söker efter liknande grupp som denna fast med fokus på Skåne och helst Lund. En grupp där man kan få stigtips, hitta löpsällskap och så här på vintern kunna få status på om stigarna är farbara.
Tack på förhand 🙏

Obs! Jag har inte letat supermycket så slå mig inte för hårt om den finns precis runt knuten 😊
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Coach K Runners och Tjörnarparen.

Johan Asplund från mars månad kör vi här: trailrunningsweden.se/lopargrupper/malmo/

En fråga. Du som verkar ha kört många olika modeller. Vilka är breda? Lwta alltid efter skor som är breda tidigt liksom. Det är den sabla stortåleden som är problemet. Skoskrällena går ju sönder i övergången mellan sko och sula. Altra är breda i tåboxen men jag behöver bredden tidigare än så.

1 week ago

Någon som har tips på vatten och vindtätt ytterställ. Ska springa öppet fjäll maraton och skulle behöva några lätta ytterplagg som tar liten plats i ryggsäcken. Kikat lite på märket OMM om någon har erfarenhet och vill dela med sig? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

OMM är fina, en löparvän är väldigt nöjd. Även Gore och Salomon har några jackor som är lätta, vindtäta och andas. Men det här med andas är intressant, jag svettas floder, vill ha vindtätheten, med resultat att det i princip rinner på insidan av jackan vid lite hårdare pass. Har själv lätta jackor från Gore (wear R7, köpt tight, har dragkedja som kan öppnas nerifrån för luftning) och en Salomon (Bonattis Waterproof, köpt lite större för att kunna klä för skånevinter under :), har tryckknapp så man kan öppna helt men ändå hålla ihop jackan ). Upplever att båda är ganska små i storlekarna. Har även en superlätt luftig Craft som är mer för sommar.

Tänker något goretex paclite Linda! Kul att du springer trail!

Lim från Haglöfs 😍

OMM Halo är grymma, väger inget och klarar hyffsat oväder. Men pratar vi fjällstormar och ihållande ösregn kanske man ska kliva upp någon nivå till kraftigare Haglöfs LIM comp eller något Inov-8.

Gore shakedry is the shit!!!

undviker vindtätt blir för blött på insidan vilket ger att man blir kall finns mycket bra skalkläder som torkar snabbt som funkar bättre om man ska vara ute länge.

6 months ago

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳
... Se merSe mindre

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳

Kommentarer på Facebook

Oh, vackra Norge! ❤️

Fina bilder, dela gärna nån kartbild där rutten syns också - hur långt ni sprang 😃

2 weeks ago

Hej! Något förslag om en mindre ryggsäck eller väst som sitter bra? Tack! ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Salomons väska st 12 sitter väldigt bra. Rekommenderas

Salomon adv skin 12 är jag riktigt nöjd med.

Ultimate Direction Ultra Vest 4.0 eller någon av de mindre Salomonvästarna. 👌🏼

Köpte precis mig en adv skin 5. Mkt nöjd 😄 Hade Camelback innan och den var helt ok med. Men denna sitter bättre

Även jag röstar för salomon adv skin 12. Den är så smidig att den nu alltid får sitta på när jag springer, även kortare rundor eftersom min telefon (stor iPhone pro max) inte ens känns när den ligger i en sidoficka. Dessutom är då alltid mitt lilla nödkit med 👍🏼

Ultimatedirection.se bästa! 🤩

Jag hade inte slutat letat innan jag testat Pace Pro från USWE. Sitter otroligt bra och bekvämt!

Älskar min advanced skin från Salomon.

Gå in och sök på Ultimate Direction. Special designade av trail löpare. Lätta och sitter fantastiskt bra. I minsta detalj. Så otroligt nöjd 👍 Såg att det är rea dessutom. www.northsport.se

Tack alla, mycket uppskattat!

Ultimate Direction gör riktigt fina säckar som fungerar.

View more comments

2 months ago

Någon som kan tipsa om bra trail running-dokumentärer? Behöver lite inspiration ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

The big chill The Source Where dreams go to die Alla dessa finns på Youtube

Lorena på Netflix

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young 2014 film

The Ginger Runner på youtube har många bra, rekommenderas 👌.

Inte filmer men otroligt bra och intressanta böcker som gav mersmak! Born to run: jakten på löpningens själ av Christopher McDougall samt Löparens hjärta av Marcus Torgeby. Jag lyssnar på ljudböcker och båda är och väldigt fint inlästa.

Made to be broken.

Följer.

Born To Run .. den är riktigt bra tycker jag.. Men man får ta den som den är.. Men klart värd att lyssna på

Kanske inte trailrunning specifikt, men den lilla dokumentärfilmen från våra fantastiska ultralöpare som var med i Backyard Ultra World champs nu för inte så länge sedan gav mig gåshud. Flera av deltagarna i vårt svenska landslag är helt magiska traillöpare.

Where dreams go to die (Barkley)You Tube

Följer!

Golden Trail Series är faktiskt grymt intressant. Kul också att vi har många bra svenska löpare med här, inte minst Tove Alexandersson youtu.be/_517hAtuQBk

Miniserien The Giant Struggle om amerikanske bergsultralöparen Avery Collins första (och hittills enda) försök på Tor Des Geants. m.youtube.com/watch?v=x_KVzz-5HdQ

Följer 👍🏼

Inte bara trail men denna är bra 🙂 urplay.se/program/211780-lopning-som-religion

Vilken härlig tråd - full av tips 😀🏃🏽‍♀️

Tack för inspiration! Snart sett allt i tråden

Den här om Lorena från Tarahumara folket i Mexiko går på Netflix nu. Kort och bra. Ett annat perspektiv på löpning än det många av oss lever med. www.netflix.com/title/80244683?s=i&trkid=13747225

Vill ni har mer av trail/ultra så släpptes denna idag. Gott nytt år till er alla youtu.be/xvJMlwNUAsI

Har inte läst alla kommentarer, men här kommer några förslag på filmer som finns på Youtube som jag uppskattar. -"Life in a day" en kvinnlig version av Unbreakable -"ASICS running beat the sun 2015". Stafettlag från de olika värlsdelarna tävlar om att ta sig runt Mont Blanc innan solen går ner. Kul koncept tycker jag. -"Mt. Marathon". Endast 5 km, men upp och ner på ett berg. Filmat live. 2015 var Emelie Forsberg och Killian Jornet med. ---"Mt Fuji in Japan Ultra Trail Documentary" 49 min lång, med bombastisk kommentator. Gott Nytt År!

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Är långpassen överskattade? https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/det-overprioriterade-langpasset/

Fyra svenska spaanläggningar med grym traillöpning inpå knuten. https://trailrunningsweden.se/2021/02/19/trailloparens-basta-spahotell/

Effektivare träning när du har koll på pulsen. https://trailrunningsweden.se/2021/02/18/koll-pa-pulsen-ger-effektivare-traning/

”Tillåt orienteringstävlingar nu” Öppet brev från @svorientering till @Folkhalsomynd https://www.svenskorientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/svenskaorienteringsforbundettillatorienteringstavlingarnu/

Kan Vasaloppet visa vägen för andra motionslopp? https://trailrunningsweden.se/2021/02/17/visar-vasaloppet-vagen-for-arrangorer-av-motionslopp/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X