Hon fixade det! Jessica Ståhl-Norris sprang 18 mil i helgen

 Decembermörker och rejält ruggigt ute. Då drar Jessica Ståhl-Norris ut och springer 18 mil på ett dygn.
– Jag kände att jag hade det i mig, jag kände mig stark och ville verkligen göra ett försök på mitt distansrekord nu.

Bjärehalvön i nordvästra Skåne var platsen för banan som hade start och varvning hemma hos Jessica i Västra Karup. En bana som både tog henne ner till tekniska partier längs havet och som delvis gick på väg. Starten gick tidigt på lördagsmorgonen och knappt ett dygn senare kunde hon lägga sig på golvet hemma i hallen och pusta ut.
– Jag var helt slut, det fanns inget kvar. Min man fick bära mig uppför trappan och in i duschen. Sedan låg jag i sängen med frossa ett tag innan jag somnade.

Men vi tar det från början. Inledningsvis höll Jessica ett relativt högt tempo på runt 5.30 min/km.
– Det gick nog lite för fort i början, jag kände av ett knä då. Men sedan kom en av killarna i löpargruppen här i Båstad och sprang med mig, det hjälpte mig att sänka tempot. I stort sett hela dagen hade jag sällskap av olika löpare från gruppen. Det gjorde att jag knappt märkte att kilometrarna rullade på. På kvällen slarvade jag med maten lite och då gick tempot ner. Jag tryckte i mig en massa risgrynsgröt och kunde återhämta mig igen. De sista 10 kilometrarna var jag riktigt trött, jag var själv och kände att nu räcker det – jag ville inte dra på mig skador.

Det har blivit några ultralopp vid det här laget och Jessica betonar vikten av att ha mer erfarenhet.
– Jag känner igen mina reaktioner, har lärt känna kroppen och vet vad som passar mig att äta. Risgrynsgröt och blåbärssoppa var huvuddieten i helgen. Mentalt är det ofta segt mellan 70 och 100 km och sedan mellan 120 och 130 km. Jag försökte dela upp det i 10 km etapper hela tiden. Jag bara älskar ultralöpning och har inga problem att motivera mig ens när jag springer själv i mörkret.

De 18 milen tillryggalades betydligt fortare än Jessica väntat sig.
– Tidigare har jag som snabbast gjort 100 miles (160 km) på 26 timmar, nu passerade jag på 20 timmar och 23 min. Jag saknar ord för hur glad jag är över detta. Äntligen har jag gett allt! Jag vågade tro på mig själv och springa på fortare än tidigare. Tänkte att ska jag krypa i mål, så kan jag göra det nu när jag ändå är hemma. Jag har känt mig stark under en längre period nu, allt har fallit på plats med jobbet, ledighet, mat och träning. Att kroppen funkar ger självförtroende. Det var kul att kunna pressa på. Men det är tydligt att det sliter mer på kroppen att hålla ett högre tempo. Jag kunde knappt stå upp igår och knäna är slitna. Träningsvärken är brutal i baksida lår och vader, nu ska jag vila och träna alternativt tills kroppen är återhämtad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Utvalda event

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Inspiratörer

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Söndag förmiddag och regnet slår mot fönstret. Det är snart dax för start, i skrivande stund 3 dagar 23 timmar och 1 min.
Har gjort mitt sista löppass innan mitt FKT försök. Det blev igår 13km i lugnt tempo i Änggårdsbergen tillsammans med Jessica.
Nu blir det bara powerwalk de dagar som är kvar till starten på torsdag.

Jag kommer ha lite hjälp och sällskap ute i skogen på stigarna längs vägen till målet i Ängelholm.
En av dessa är Jonas Eklöf och han hittar du även på Instagram under curremus.
En trevlig kille som jag lärde känna på nationaldagen för två år sedan på ett träningspass runt banan som Kullamannen går på runt Kullaberg. Vi har kutat lite tillsammans i Borås för någon månad sedan oxå.

Han är en stark löpare som är lätt att snacka skit med och få timmarna att gå med. Han kan
banan ifrån Örkelljunga till Båstad. Där tänkte jag ta sällskap av honom. Han får helt enkelt sköta navigering o jag ta rygg på honom.

Är det någon mer som vill hänga på längs vägen så är du varmt välkommen, bara hojta till eller dyk upp.
Ha en fin dag kväll o en fantastisk vecka med nya utmaningar.

#swedenrunners #altrarunning_nordic #trailrunningsweden #ultraniclas #fastestknowntime #jagspringer #runtoinspire #trailrunning #älskalöpning #skåneleden #ultrarunning #myjourney #nevergiveup #umarasports #racetracker #kvikbackebol #gealdrigupp #runnersworldswe #magasinspring #smilesnotmiles #runnerslife
...

Löpning i spåret eller att bara springa rakt in på en stig i skogen 🌲 Kan bli mycket trevligare än så? 🤔 Jag tror inte det 😉 Det är iallafall min favorit! Var springer du helst?


#lopplistan #trail #trailrunning #traillöpning #traillöpning #löpning #löparglädje #springiskogen #terränglöpning #trailopp #terränglopp #springa #trailrunningsweden #svenskalöpare #löpare #running #runner #run #runnercommunity #skogen #naturen #spåret #löpningärlivet #loppisverige
...

Resan fortsätter och vi har precis avslutat tredje veckan.
Resultaten för veckan är -0.9kg i vikt och - 1cm i midjan.
Totalt har vi avverkat 3,1kg och 4cm i midjan.
Men framförallt känner jag att kroppen börjar orka saker igen, kanske match 501 inte är så långt borta ändå.
#ptjsc #trailrunning #trailrunningsweden #regn #sonya7iii
...

Love to share my passion, running in nature, specially when my son shows interest to join, it’s hard to describe but it’s a big thing! ...

Kort pass idag, fortfarande sjuk träningsvärk efter benpasset tidigare i veckan och nya utmaningen att köra Bring-Sally-Up-squat-challenge varje dag. Brukar köra den på hösten inför skidsäsongen men då jag är så svag i benen efter knäskadan så blir det den även i vår. Siktar på varje dag en månad.
Men skönt att komma ut. Behövde en dag på soffan och fix hemma men även om det regnade så var det otroligt skönt att så springa av sig lite, även om det blev ett kort pass.
.
.
.
.
#löpning #löparglädje #löpningärlivet #run #running #runningmotivation #workout #workoutmotivation #trail #trailrunning #trailrunningsweden
...

12 k
#runstreak

#altraparadigm #altra #injini #garmin #trailrunning #trailrunningsweden #gotlandtrailrun #runstreakförettfriskareliv
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

3 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

4 days ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

7 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

3 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

1 week ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X