Rekordstort intresse för Salming Idre Fjällmaraton

Med mer än åtta månader kvar till start står det redan klart att Salming Idre Fjällmaraton blir rekordstort. Över 1 900 löpare är anmälda till loppet som avgörs den...

Med mer än åtta månader kvar till start står det redan klart att Salming Idre Fjällmaraton blir rekordstort. Över 1 900 löpare är anmälda till loppet som avgörs den 28 augusti 2021.

– Vi har nästan blivit överraskade över det stora anmälningstrycket nu i december. Det är fantastiskt kul att så många vill springa i Idrefjällen i sommar. Det finns gott om motivation och längtan hos traillöparna att få springa lopp igen, säger loppets tävlingsledare David Andersson.

Största distansen så här långt är 28 km, dit 39 procent av löparna är anmälda, medan 32 procent ska springa 45 km. Fördelningen mellan kvinnor och män är jämn, 49 respektive 51 procent. Salming Idre Fjällmaraton har ett maxtak på 3 000 personer.
– Som det ser ut nu kommer loppet att bli fulltecknat. Det är så klart otroligt roligt, och det förenklar dessutom vår planering inför loppet betydligt.

– Vi får verkligen utgå ifrån att motionsloppen i god tid innan den här säsongen drar igång får möjligheter att bedriva sin verksamhet igen. Det finns flera studier som visar att risken att smittas av coronaviruset under ett motionslopp utomhus är mycket liten. Vi vet att loppen är en viktig motivation som hjälper folk att få sin träning gjord. Och, som WHO påpekade nyligen, fysisk aktivitet är fullständigt avgörande för en god hälsa, säger David.

Närmaste aktiviteten från Salming Idre Fjällmaraton är virtuella träningsracet Låtsasloppet. Det är det andra loppet i en serie av tre, och det går av stapeln den 16 januari. Loppet är gratis för alla och deltagarna springer en fjärdedel av sin tänkta distans på Salming Idre Fjällmaraton.
– Vi gör det här för att peppa deltagarna, och andra, att hålla i träningen nu under de tuffaste och mörkaste månaderna. Det är ju nu det finns risk att soffan lockar mer än träningsrundan, säger David.

Salming Idre Fjällmaraton

Utvalda nyheter

Loppen du vill springa

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen  #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb
...

263 18

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X