Höga Kusten Winter Trail

Inte ett enda lopp under 2020 och en höst/vinter som varit varierande med antalet sprungna km i veckan. Man kan lugnt säga att uppladdningen inför Höga Kusten...

5 mars, 2021 |

Inte ett enda lopp under 2020 och en höst/vinter som varit varierande med antalet sprungna km i veckan. Man kan lugnt säga att uppladdningen inför Höga Kusten Winter Trail inte var optimal, men vad gör det?!

Det blev bestämt sent att jag skulle springa loppet, men efter jag väl bestämt mig var jag mer taggad än nånsin när jag på morgonen sladdade in på parkeringen till Friluftsbyn där bussarna till start åkte från.
Där hade verkligen gänget från Friluftsbyn fixat allt de kunde för att ha det så säkert som möjligt, och jag kan säga att jag aldrig var närmare andra personer än vad jag vanligtvis är i t.ex. mataffären. De hade dubblat upp med bussar, delade ut munskydd och såg till att ingen satt vid samma säte. Vid start var det löpande start, alltså vi startade alla olika tider, och vid min starttid var jag helt ensam. Riktigt, riktigt bra jobbat!

I coronatider, ensam vid starten

När jag gav mig ut i spåret var det med en euroforisk känsla, det var så otroligt kul att få springa ett lopp igen, och min plan för dagen var att bli trött, riktigt trött. Jag har längtat efter att få springa flera timmar och verkligen ta ut mig, och dagens förutsättningar var som gjorda för det!

Som alla vet har det kommit mycket snö längs Norrlandskusten, så förväntningarna var lösa spår och tungsprunget, vilket stämde helt och hållet.
Första kilometern var riktigt tung, lätt lutande uppåt med inget upptrampat spår vilket gjorde att pulsen hamnade högt upp och benen fick bekänna färg direkt.
Vidare in i nationalparken Skuleskogen blev det mer stig, och det var sjukt roligt att springa vidare mot Slåttdalsberget, och sedan sladda nerför berget till Entré syd och första energistation.

 

Slåttdalsskrevan i all sin prakt! Mäktigt oavsett årstid.

Väl där var 1 mil gjord, 1,5 mil kvar med klättring upp till Skuleberget, men det var inget som störde mig idag.
Inget kändes jobbigt, utan jag var bara glad att vara ute i spåret och få springa med en nummerlapp igen!

Efter entré syd blev det 2-3 km väglöpning, och sedan in i skogen för att springa på lösa stigar igen. Känslan efter väglöpningen var att jag ville helst springa på de upptrampade stigarna inne i skogen, och kvittot på att man trivs bäst inne i skogen även vintertid!

När jag kommer fram till foten av Skuleberget har framsida lår börjat göra sig tillkänna, men vandringen/löpningen upp till toppen var bara rolig, som sagt, inget var jobbigt idag.
Inga förväntningar på prestation, utan målet var bara att röra mig så snabbt jag kan och bli trött.
Det är ändå en kamp att ta sig upp i den lösa snön, och väl uppe fick man ingenting gratis då nerförslöpningen resulterade i älgkliv med snö upp till låren...
Men väl nere i målet vid Friluftsbyn infinner sig den där euroforiska känslan igen, och jag kan spurta in i mål och tömma alla reserver i ett vrål över målgången!!
3 timmar och 17 minuter var helt perfekt, eftersom det var längesen jag var ute och under så lång tid, och målet med dagen blev uppfyllt!

Fantastiskt att vara igång med löpsäsongen igen, fantastiskt att få springa ett lopp och fantastiskt att ha en kropp som är med i alla plötsliga svängningar!

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X