Vårlöpningarna har startat - Trailrunning Swedens löpgrupp Göteborg/Härryda

Äntligen! Som jag har väntat! I måndags var första löptillfället för vårens löpgrupp Trailrunning Sweden Göteborg/Härryda. När anmälan öppnade efter nyår blev den snabbt full, en stor del av...

20 mars, 2021 |
Vi är igång igen! 12 måndagar ses vi och springer tillsammans på spännande, vackra platser.

Äntligen! Som jag har väntat! I måndags var första löptillfället för vårens löpgrupp Trailrunning Sweden Göteborg/Härryda. När anmälan öppnade efter nyår blev den snabbt full, en stor del av våra löpare från höstens grupp anmälde sig igen och vi fick många nya löpare också, jättekul! 50 löpare på oss fyra ledare väl utspridda på stigarna.

När vi sprang i höstas blev kvällarna allt mörkare och kallare, de första gångerna var det tillräckligt ljust men snart fick pannlamporna åka på. Nu är det tvärt om. Vi möter ljuset och våren tillsammans, vi träffades i skymningsljus i måndags och avslutade i mörker men redan om några veckor kommer hela passet vara löpning i kvällssol, härligt! Här kan du läsa mitt inlägg om höstens löpgrupp och hur vi la upp planeringen av upplevelserika rundor.

Går det bra genom geggan? Vi stannar och väntar in varandra, det är viktigt att vi tar det försiktigt i leran så att ingen halkar utan har kontroll på fart och teknik. Foto: AnnaKarin Lemon

Om vi ledare var nervösa inför starten? Ja det var vi! Det är viktigt för oss att vi välkomnar alla löpare och ser dem. Att de känner sig trygga och lugna, vi alla vet hur obekvämt och oroligt det är att springa med okända människor men hos oss ska alla känna sig omhändertagna. Det är jättebra att vi kan ha fyra fartgrupper så att var och en, hoppas jag, får en behaglig ansträngning. Det är naturen och stigarna vi ska uppleva, inte blodsmak och oro för att inte hänga med. Sen vet jag att det är en omöjlighet att tillfredsställa alla önskemål om distanser, kupering och teknisk terräng, men vi har valt 12 fina platser att springa på så att löparna har många spännande områden att återvända till och springa på egen hand.

Vår första löptur gick i måndags runt Ugglemossen i Delsjöterrängen i Göteborg. Det är en markerad blå/vit led 5 km lång som vi förlänger och förändrar något. Åsa och Lotta som leder de två snabbare grupperna sprang lite längre och Peter och jag sprang 5 km, rätt så lugnt och fint för att löparna skulle känna in fart och underlag första gången.

Första löptillfället, "bara" 5 km men inte platt och enkel löpning.

Stigarna var mycket blöta och nära mossen hade det frusit ett tunt lager is på spångarna, lite lurigt i mörkret. Vi tände pannlamporna och det blev så där underbart stämningsfullt när jag hör trampet av fötter bakom mig och alla fladdrande pannlampssken lyser upp stigen. Att vi hörde ugglan hoa just vid Ugglemossen gjorde kvällen ännu mer speciell, det är ju precis den där närvaron i naturen som vi vill att löparna ska få uppleva!

På led över Uggelmossen.

Nästa måndag ska vi ses i Landvetter och springa på en nästan bortglömd led, jättekul! Och nästa helg kör vi det virtuella loppet Inspirationsloppet istället för loppet Torekov-Båstad som blivit framflyttat till hösten. Vi kommer att springa 21 km på Vildmarksleden från Hindås till Härkeshult och vill man få ett trailmaraton kan man följa leden ända till Skatås (39 km) och ta en extra sväng för att samla ihop de 42 kilometrarna. Vi har gjort ett Facebook event, hör av dig om du vill hänga med. Annars kan du såklart springa Inspirationsloppet var du vill, gratis anmälan och du har chans på utlottade priser.

Lycka till med din löpning!

Pannlamporna får vara på några veckor till men snart är kvällarna ljusa!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X